RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Заступниця Міністра туризму Єгипту про відновлення подорожей

Заступниця Міністра туризму Єгипту про відновлення подорожей

Автор: 20.07.2021 | Єгипет, туризм
15 липня за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Єгипету в Україні Аймана Елгаммалі відбулась пресконференція із заступницею Міністра туризму та пам’яток старовини Єгипту Гхадою Шалябі.

Під час зустрічі із представниками медіа-спільноти пані Шалябі розповіла про двосторонню співпрацю між Україною та Єгиптом у сфері туризму, про швидкість відновлення цієї сфери в часи пандемії COVID-19, а також оголосила цифру - 1,2 млн. осіб, які, станом на 1 липня 2021 року, відвідали країну. Серед інших сприятливих факторів відновлення туризму пані Шалябі також назвала:

введення системи електронних віз, що пришвидшує процес проходження контролю на кордоні;

відсутність обов'язковость здавати ПЛР-тест у випадку повної вакцинації;

вдале розташування країни на перетині трьох континентів - Європи, Африки та Азії, що сприяє її відносній доступності літаком - 3-5 годин.

ADS_7184.jpgФото GDIP media center

Свої слова пані Шалябі також підтвердила посиланням на Генерального секретаря Всесвітньої туристичної організації Організації Об'єднаних Націй пана Зураба Пололікашвілі, який, особисто відвідавши Єгипет у вересні 2020 року, сказав: "Єгипет наразі готовий, зустрічати гостей з усього світу".

Головне фото GDIP media center

Вам это будет интересно:
Міста у скелях: іспанське видання
Збудувати поселення на рівнині – чи велика премудрість? Зовсім інша справа, коли місцевість норовлива і непоступлива, хоч і складається всуціль із уступів й узвиш. Люди століттями намагалися перемогти рельєф і сказати своє слово в гірському містобудуванні. Та лише ті, кому вдалося знайти із Землею спільну мову, змогли створити справжні романи в камені.
Стражі морів: вражаючі маяки світу
Слово «маяк» викликає красиві асоціації: морські пригоди, шторми, величезні кораблі. І ми хочемо не розвіяти ці думки, а навпаки підкинути хмизу у вогонь. У світі їх безмежна кількість, вони вражають своєю красою та неповторніст. Сьогодні ділимося з вами п’ятіркою найдивовижніших маяків!
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Піша прогулянка Аахеном
Побувати у трьох країнах за один день – реально, якщо ви потрапили в Аахен. Розташоване між Німеччиною, Бельгією і Голландією невелике студентське місто увібрало риси середньовічної культури, що відбилася в його вражаючій архітектурі. Олена Буравцова побувала в цьому місті, яке полонило її серце своїми дивовижними пам’ятниками...
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті.
Хаапсалу: естонський настрій
Ми знаємо Естонію як батьківщину Skype і самобутніх страв на кшталт молочного супу з овочами, ми дивуємось відсутності майбутнього часу в національній мові. А сьогодні розглянемо крихітку-країну більш предметно, заскочивши в «осиновий гай» – місто Хаапсалу, столицю Ляенеського повіту держави.
Каїр is the capital of…
Курорти формату All Inclusive, піраміди і мумії – ось, либонь, і все, що спадає на думку, коли говориш про Єгипет. А тим часом це одна з найдавніших держав світу, а його столиця Каїр - не просто найбільше місто Близького Сходу й Африки з населенням у 19 мільйонів людей, це мегаполіс, котрий об’єднує в собі стародавні історичні пам’ятки і скляні хмарочоси, сміттєві звалища і дорогі магазини, незліченні багатства і кричущу бідність.
За водними процедурами – в пустелю!
Місто, де Олександру Македонському передрекли завоювання світу. Місто, куди навідувалася Клеопатра щоб поплескатися в теплих цілющих джерелах. Місто, яке сьогодні складно відшукати на карті без хорошої оптики. Сіва. У самому серці Сахари, в 560 кілометрах від Каїра чекає на «свого» допитливого відвідувача невелике поселення з незмірно великою історією.
Несповідимі шляхи щастя: де загадувати бажання в Латвії?
Мандрівка в Латвію обриває ланцюг повсякденності, впускаючи у світ потаємні фантазії, котрим немає виходу в коловороті буднів. Блукаючи у вікових соснах, свіжий балтійський бриз млосно перебирає струни очікування чогось незвичного. Мрії справді збуваються – тільки треба знати, де загадувати бажання.
Нормандія очима Корнія Грицюка: батьківщина парасольок і субмарин. Частина 2
Корній Грицюк продовжує ділитися враженнями від французької Нормандії. У попередньому матеріалі він розповідав про свій вояж до Довіля. Тепер на черзі Шербург, або Шербур-Октевіль. Подвійна назва міста з'явилася на початку 2000-х, коли Шербург злився з Октевілем.
Нормандія очима Корнія Грицюка: яблука, молоко та океан. Частина 1
Для багатьох туристів Франція – це в основному Париж із довжелезною чергою на Ейфелеву вежу, Лувр та околиці з їхнім королівським шиком або курорти Середземного моря. А ось Корній Грицюк, мандруючи цією країною, вирішив податися на північ – у Нормандію! Для наших читачів він підготував цикл подорожніх нотаток про поїздку до Атлантичного океану...
Шарм-ель-Шейх: танцюємо у пустелі, пірнаємо і вчимося торгуватися…
Узбережжя Червоного моря прикрашене курортним містом Шарм-Ель-Шейх, що перекладається витончено: «бухта шейха». Оточена Синайськими горами, вона надійно схована від вітру і негоди, зберігаючи затишний для подорожей цілий рік…
Затримай дихання. Найнебезпечніші місця для дайвінгу
Після того, як легендарний француз Жак-Ів Кусто за своїми колегами винайшов і вдосконалив акваланг, підводне плавання міцно увійшло у список найбільш популярних,але, на жаль, небезпечних хобі. Outlook попереджує і розповідає про найбільш екстремальні для занурення місця.
Прованс: від Марселя до Монако
Monamour, monami… Усі найкрасивіші слова і пісні про кохання звучать французькою. Переглянути всі вигини Франції і знайти усамітнення у провінції Прованс, що ніжно гойдається на південному сході батьківщини Брижит Бардо й Антуана де Сент-Екзюпері. Старовинні міста від Марселя до Монако просякнуті ліричною античністю, і думки лишитися на Лазуровому березі відвідують знов і знов.
Саламанка: жабка для мандрівника
Іспанія щедра на міста, які вражають своєю архітектурою. Однак є серед них особливі: ті, в яких пам'ятники давнини і повсякдення сучасників нерозривно взаємопов'язані, тож місто немов живе у двох світах. Сьогодні OUTLOOK пропонує вам насолодитися одним з них – Саламанкою – містом, де жабка приносить удачу не тільки мандрівникам.
Гайдусобосло: скупатися в золоті
Місцеві мешканці, певно, знали, що роблять, коли вирішили залити гектари своєї землі водою з дивним кольором і запахом. Сьогодні ж Гайдусобосло купає в «киплячому золоті» мільйони відпочивальників, заробляючи на цьому золото справжнє.
Листівки з Болгарії
Озброївшись закордонним паспортом та гарним настроєм, вирушайте на у так зване «ближнє зарубіжжя» - Болгарія - саме та країна, де старовинна архітектура вдало поєднується із розслабляючим морським бризом. Не вірите? А от OUTLOOK впевнений, що Павло Хоменський через свої світлини зможе вас переконати! Яскрава, по-своєму велична Софія - це must see! Гайда з нами!
Якщо у тебе 10 доларів і ти в Хургаді
Продовжуємо витрачати 10 $ по світу... Сьогодні в пісках єгипетської Хургади шукаємо те, у що варто вкласти свої гроші, щоб відчути місто на смак і на дотик. І водночас розберемось, як не потрапити у пастки продавців, котрі заради вашого туристичного гаманця готові побудувати нові піраміди і вивести незнаний вид жуків-скарабеїв.
Тримай хвилю! Найцікавіші курорти Мексики
Мексика – спекотна і пристрасна країна. Принаймні таке відчуття залишають легендарні мексиканські серіали! Час уже вирушити туди, щоб скласти власне враження! Мексика – країна на півдні Північної Америки, омивається Тихим океаном, Карибським морем, Каліфорнійською і Мексиканською затоками. Серфінгісти кажуть, тут відмінні хвилі…
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Закрыть
Outlook facebook page