RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Сила громадянського суспільства: Доля євреїв в Болгарії

Сила громадянського суспільства: Доля євреїв в Болгарії

Автор: 09.03.2017 | Болгарія
Посольство Республіки Болгарія в Українi та Посольство Держави Ізраїль в Українi, а також Департамент культури Київської міської державної адміністрації та Національний історико-архітектурний музей “Київська Фортеця” із задоволенням оголошують відкриття виставки:

В п'ятницю, 10 березня о 16:00 годині в Національному історико-архітектурному музеї “Київська Фортеця”.

Ця виставка є хронікою – розповіддю про опір громадян Болгарії, про сміливу відмову суспільства підкоритись планам влади, яка хотіла відправити болгарських євреїв в нацистські концтабори. Вона є посланням про силу та вільних дух. Експозиція простежує специфіку болгарської справи та рішучість болгарського громадянського суспільства зупинити репресивну політику. Рятування болгарських євреїв є визначним історичним прикладом того, що завдяки прояву особистої та політичної сміливості, громадянська совість і воля можуть протидіяти навіть самій масштабній політиці. Готовність допомогти та співчуття є сильною зброєю в руках громадян. Дотримання прав людини та їх гарантія є обов'язковою умовою для миру та прогресу і вони не підлягають компромісу жодної політики.

Відзначаючи 74-у річницю від дня врятування болгарських євреїв та віддаючи повагу жертвам Голокосту, ми приєднуємось до світового опору проти проявів ксенофобії, антисемітизму, релігійних та етнічних упереджень.

Виставка триватиме до 24-ого березня.

Адреса: Київ, вул. Госпітальна 24а

Робочий час: Понеділок-Неділя з 10:00 до 18:00 г., (тільки п'ятниця 10:00 до 16:45г.)

Вам это будет интересно:
Departure: Балчик
Якщо вам до душі відпочинок у Болгарії, але не знаєте, в якому містечку зупинитися, відвідайте Балчик. Він підійде тим, хто цінує затишні й недорогі поїздки, без напливу відпочивальників і спустошення гаманця. А древній вік міста і наявність унікальних пам'яток створять чудову альтернативу сонячним і морських ваннам.
Листівки з Болгарії
Озброївшись закордонним паспортом та гарним настроєм, вирушайте на у так зване «ближнє зарубіжжя» - Болгарія - саме та країна, де старовинна архітектура вдало поєднується із розслабляючим морським бризом. Не вірите? А от OUTLOOK впевнений, що Павло Хоменський через свої світлини зможе вас переконати! Яскрава, по-своєму велична Софія - це must see! Гайда з нами!
До Болгарії: Надкусити країну з усіх боків
Болгарія тримається на двох китах – чудових пляжах з мальовничою природою і тисячолітній історії. Хоч це й не Ібіца, тут теж є класні дискотеки, а ще магнетично-містичні місця. Ми пропонуємо вам несподівані ідеї для відпочинку в Болгарії, які відкриють вам її з усіх боків.
Квіткові долини світу
Квіткові поля і долини вражають і приваблюють увагу найвибагливіших поціновувачів прекрасного. Різнокольорові розсипи духмяних рослин прикрашають простори майже в кожній країні, у найвіддаленіших між собою частинах світу. Ми пропонуємо кілька варіантів таких квіткових килимів на будь-який смак.
Марцишор/Баба Марта урочисто відзначають у Києві
12 березня у приміщенні Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського за ініціативи Посольства Республіки Болгарія, Республіки Молдова та Румунії за підтримки Міністерства культури України та проекту OUTLOOK відбулася дружня зустріч весни у Києві.
Українській столиці подарували новий сквер. Відкриття відвідали Прем'єр-міністри Болгарії і України
У Києві за підтримки Посольства Болгарії відкрили сквер імені Димитра Пешева - болгарського політика, якого шанують як «праведника світу». Урочисте відкриття парку відбулася за участю Прем'єр-міністрів Болгарії Бойко Борисова, України - Володимира Гройсмана, Київського міського голови Віталія Кличка, Надзвичайного і Повноважного Посла Болгарії в Україні Красиміра Мінчева, представників болгарської діаспори.
Посол Болгарії відкрив в Києві виставку «Світло літер»
Надзвичайний та Повноважний Посол Болгарії в Україні Красимір Мінчев відкрив в Національному історико-архітектурному музеї «Київська Фортеця» виставку "Світло літер", спеціально створену для відзначання річниці Великоморавської місії святих братів Кирила та Мефодія.
Посол Болгарії провів дипломатичний прийом на честь національного свята
Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красимир Мінчев провів урочистий дипломатичний прийом на честь Дня визволення Болгарії від османського ярма і Сторіччя зі дня відновлення дипломатичних відносин між Болгарією і Україною.
Посол Красимір Мінчев провів дипломатичний прийом на честь головування Болгарії в Раді Європейського союзу
Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красимір Мінчев провів урочистий дипломатичний прийом на честь початку головування Болгарії в Раді Європейського союзу.
Посольство Болгарії спільно з Укрпоштою випустили марку на честь болгаро-українських дипломатичних відносин
Посол Болгарії в Україні Красимир Мінчев спільно з Генеральним директором «Укрпошти» Ігорем Смілянським представили в Києві поштову марку, присвячену встановленню дипломатичних відносин між Болгарією і Україною.
Посольства Болгарії та Ізраїлю відкрили в Києві виставку, присвячену долі євреїв у Болгарії
Посольство Республіки Болгарія та Держави Ізраїль в Україні, а також Департамент культури Київської міської державної адміністрації та Національний історико-архітектурний музей "Київська Фортеця" відкрили виставку, присвячену долі євреїв у Болгарії.
У Києві відбувся дипломатичний прийом на честь Національного свята Болгарії
Посольство Болгарії в Україні провело урочистий прийом на честь одного з найважливіших свят країни - Дня визволення Болгарії від османського ярма, який відзначають щорічно в країні 3 березня.
Ювілейну марку до 25-річчя дипломатичних відносин Україна-Болгарія випустять в Києві
У центральному приміщенні «Укрпошти» відбулося підписання Протоколу про наміри випуску спільної болгарсько-української марки в зв'язку з двадцяти п'яти річним ювілеєм з моменту встановлення дипломатичних відносин між Республікою Болгарія та Україною.
Президент Болгарії вперше за 12 років відвідав Київ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв прибув до Києва з офіційним візитом. Глава Республіки вже зустрівся з президентом України Петром Порошенко, про що український лідер повідомив на своїй сторінці в Facebook.
У Києві відзначили свято приходу весни Мерцишор і Баба Марта
У Києві відзначили свято Мерцишор і Баба Марта, організоване посольствами Болгарії, Молдови та Румунії. Мерцишор - свято приходу весни. У цей день прийнято дарувати один одному маленькі бутоньєрки у вигляді квітів з ниток білого і червоного кольору (Мерцишор). У Болгарії існує аналогічне свято, яке називається Баба Марта, і в цей день прийнято дарувати мартенички.
Посол Болгарії в Україні провів дипломатичний прийом
У Києві відбувся урочистий дипломатичний прийом, організований Посольством Болгарії в Україні. Захід приурочили до одного з найголовніших свят країни - День визволення Болгарії від османського іга. Приийом відвідали представники таких іноземних місій в Україні як Аргентина, Азербайджан, Алжир, Грузія, Ірак, Палестина і багато інших.
Закрыть
Outlook facebook page