RU  UK  EN
Статьи  >  У Німеччині проходить фестиваль стріт-арту

У Німеччині проходить фестиваль стріт-арту

В німецькій землі Саар на території колишнього металургійного комбінату міста Фёлькінгена проходить фестиваль URBANART BIENNALE-2015.

Фестиваль присвячений вуличному мистецтву або стріт-арту. У виставці бере участь 81 художник з 23 країн, повідомляє Euronews.

Стріт-арт - молодий напрям мистецтва, але воно вже знайшло своїх адептів у десятках країн світу. Найпоширеніша форма стріт-арту це настінне графіті, намальоване за допомогою аерозольної фарби. Іншими формами цього мистецтва є трафарети і некомерційні афіші та плакати.

«Стріт-арт захопив вуличний простір міст в кінці минулого століття. Це життєстійке мистецтво пробило собі дорогу всупереч вуличній рекламі та міському середовищі. А тепер воно з'являється і в музейних залах. Написи або цілі картини, перенесені на полотно, зберігають закладену в них енергію. Завдання нашого фестивалю, який не може існувати поза міського середовища, підтримувати і зберігати силу і красу цього мистецтва », - зазначає куратор виставки Мейнард Марія Гревеніг.

Грандіозний металургійний комбінат, в стінах якого розмістилася виставка, був заснований ще в другій половині XIX століття. Він був закритий в 1986 році, але в 1994 році він був включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як унікальний пам'ятник промислової архітектури. З тих пір він служить гігантської виставковим майданчиком.

Вам это будет интересно:
У Дюссельдорфі відкрили медичні курси для дітей
У Дюссельдорфі проводять медичні курси для дітей з надання першої допомоги.
У Німеччині відкрилася виставка ART COLOGNE
У Кельні відкрилася найбільша художня виставка-ярмарок в Німеччині - ART COLOGNE.
Страйк в аеропортах Німеччини
Через страйк наземних працівників аеропортів в Німеччині сьогодні, 10 квітня 2018 року, авіаконцерн Lufthansa скасовує близько 800 рейсів у чотирьох місцевих аеропортах.
Перший в світі музей такс відкрився в Німеччині
У баварському місті Пассау відкрився перший в світі музей такс.
Туристичні об'єкти Німеччини почали приймати криптовалюту
Відвідування ряду популярних німецьких пам'яток тепер можна оплатити не тільки євро, але і криптовалютою.
В Саксонській Швейцарії пройде музичний фестиваль
24 березня в Саксонської Швейцарії починається відомий на всю Європу музичний фестиваль.
Німецький стартап допомагає знайти собаку в притулку по музичним смакам
Німецький стартап за допомогою програми Adoptify допомагає підібрати вихованця в притулку по музичним смакам.
Громадський транспорт в Німеччині може стати безкоштовним
Безкоштовний проїзд на автобусах, трамваях і метро з'явиться в п'яти містах Німеччини. Для поліпшення екології федеральний уряд країни і регіональні муніципалітети планують розширити проект на всю країну.
У Римі пройде карнавал
Карнавал пройде не тільки в Венеції, але і в інших містах Італії, в тому числі і в столиці.
Національна галерея Праги буде працювати безкоштовно в ці вихідні
Цими вихідними, 3-го і 4-го лютого, Національна галерея в Празі буде працювати безкоштовно в усіх п'яти будинках музею. Все це в честь 222-ї річниці з часу заснування галереї.
Оголошено програму Венеціанського карнавалу
Дія розгортатиметься не тільки на воді, але і в повітрі. Церемонія відкриття відбудеться 28 січня двічі: о 18.00 з повтором о 20.00 на каналі Каннареджо.
Повний каталог картин Далі опублікували в Інтернеті
Фонд Гала-Сальвадор Далі опублікував на сайті останній, п'ятий розділ каталогу картин видатного художника.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
Фестиваль світла в Берліні
Фестиваль світла в Берліні - масштабне світлове дійство, коли історичні та архітектурні пам'ятки міста ночами служать об'єктами світлових інсталяцій. Він проходить щорічно, починаючи з 2005 року, в другій половині жовтня і триває 10 днів.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
В Німеччині стартував Октоберфест
Октоберфест - це наймасовіше народне гуляння в світі. Це свято відвідує до 6 мільйонів чоловік щорічно. Уявіть собі двісті тисяч людей, які збираються на відносно невеликому п'ятачку в центрі Мюнхена, п'ють пиво, веселяться, голосно виспівують пісні, катаються на атракціонах. Енергетика у цього місця просто приголомшлива.
Мистецтвознавці перевірять горища Франції на предмет шедеврів
На горищі будинку на півдні Франції виявили полотно, яке можливо належить пензлю італійського художника Караваджо і оцінюється в 135 млн доларів. Через кілька днів після знахідки провідний мистецтвознавець Мікаель Санто закликав місцевих жителів поритися на своїх горищах в пошуках ще однієї картини художника, яка могла стати виграшем у лотереї XVII-го століття і пізніше зникла.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
Вчені встановили особу Бенксі
Вчені з Лондонського університету королеви Марії встановили особу вуличного художника, який ховається під псевдонімом Бенксі, пише The Independent Художника насправді звуть Робін Ганнінг, розповів один з дослідників. Він навчався в одній з державних шкіл Брістоля.
Фотограф з Ірландії продав світлину картоплі за $ 1 млн
47-річний Кевін Ебоші, який знімав свого часу Джонні Деппа і Стівена Спілберга, зробив свою історичну фотографію нічим не примітного овоча в 2010 році.
Закрыть
Outlook facebook page