RU  UK  EN
Статьи  >  Фестиваль світла в Берліні

Фестиваль світла в Берліні

Автор: 10.10.2017 | фестиваль, Німеччина
Фестиваль світла в Берліні - масштабне світлове дійство, коли історичні та архітектурні пам'ятки міста ночами служать об'єктами світлових інсталяцій. Він проходить щорічно, починаючи з 2005 року, в другій половині жовтня і триває 10 днів.

Щорічно тисячі туристів прагнуть потрапити на цей фестиваль, а він щороку вражає своєю оригінальністю та неповторністю. Мільярди різнокольорових ламп на фасадах історичних будівель і пам'яток, вогні феєрверків і сотні прожекторів спалахують вечорами, розганяючи осінній морок над столицею Німеччини і перетворюючи місто на чарівну казку. «Запали світло, нехай воно сяє» - спеціально складений гімн фестивалю.

Придумав і організував це дійство бургомістр Берліна Клаус Воверайт. Метою даного заходу була ідея показати, що вночі місто не менше прекрасне, ніж вдень, а ще - як можна зіграти справжню симфонію за допомогою феєрверку, лазера і світла.

Вперше фестиваль пройшов в 2005 році і відразу набув великої популярності. Сьогодні він має на меті не тільки показати Берлін у «вигідному світлі», а й демонструє, яке величезне значення відіграє освітлення в тому, щоб створити сприятливу атмосферу в сучасному місті, де відбувається постійне зростання урбанізації. А багато городян вважають, що художники і майстри фестивалю відкривають гостям справжнє обличчя їх рідного міста - трохи таємничого і загадкового.

Традиційно в рамках заходу задіяно понад 70 всесвітньо відомих історичних будівель і місць, в тому числі - Бранденбурзькі ворота, Олександрівська площа (Alexandrplatz), телевежа, колона перемоги «Золота Ельза», вулиця Унтер ден Лінден, фасади Берлінського Будинки, Берлінського собору, музею Пергамон, будівлі на Музейному острові, Головного вокзалу, замку Шарлоттенбург, резиденції канцлера, акваріумного комплексу «DomAquaree» та інші.

Протягом всіх фестивальних вечорів і ночей для жителів і гостей міста крім спеціальних автобусів також працюють річкові трамвайчики, велотаксі і навіть повітряна куля. Всі ці види транспорту також прикрашені різнобарвною ілюмінацією.

Вам это будет интересно:
У Дюссельдорфі відкрили медичні курси для дітей
У Дюссельдорфі проводять медичні курси для дітей з надання першої допомоги.
У Німеччині відкрилася виставка ART COLOGNE
У Кельні відкрилася найбільша художня виставка-ярмарок в Німеччині - ART COLOGNE.
Страйк в аеропортах Німеччини
Через страйк наземних працівників аеропортів в Німеччині сьогодні, 10 квітня 2018 року, авіаконцерн Lufthansa скасовує близько 800 рейсів у чотирьох місцевих аеропортах.
Перший в світі музей такс відкрився в Німеччині
У баварському місті Пассау відкрився перший в світі музей такс.
Туристичні об'єкти Німеччини почали приймати криптовалюту
Відвідування ряду популярних німецьких пам'яток тепер можна оплатити не тільки євро, але і криптовалютою.
В Саксонській Швейцарії пройде музичний фестиваль
24 березня в Саксонської Швейцарії починається відомий на всю Європу музичний фестиваль.
Німецький стартап допомагає знайти собаку в притулку по музичним смакам
Німецький стартап за допомогою програми Adoptify допомагає підібрати вихованця в притулку по музичним смакам.
Громадський транспорт в Німеччині може стати безкоштовним
Безкоштовний проїзд на автобусах, трамваях і метро з'явиться в п'яти містах Німеччини. Для поліпшення екології федеральний уряд країни і регіональні муніципалітети планують розширити проект на всю країну.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон в Південній Кореї
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон є прекрасним місцем, де можна насолодитися зимовою риболовлею. Щороку тисячі туристів приїжджають сюди, щоб і рибки поїсти, і на санчатах покататися.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
Фестиваль врожаю вишні в ПАР
Місто Фіксбург виробляє близько 500 тонн вишні щороку, що складає близько 95% південноафриканського врожаю.
Карибський фестиваль їжі і вина
Карибський фестиваль їжі і вина проходить в Теркс і Кайкос з 2011 року.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Ярмарок верблюдів у Індії
Кілька десятків тисяч верблюдів, тисячі торговців у колоритних національних костюмах і безкраї піски Великої індійської пустелі - це не що інше, як Pushkar Mela, або Ярмарок верблюдів в Пушкарі. Щорічно цей ярмарок привертає близько 40 тисяч відвідувачів, вона триває 5 днів і включає в себе безліч цікавих і захоплюючих заходів.
Фестиваль морських гребінців в Нормандії
Нормандія - справжній рай для шанувальників морепродуктів. У цій історичній області Франції, а точніше в її регіоні Нижня Нормандія, щорічно проходить Фестиваль морських гребінців. Зазвичай дні фестивалю припадають на кінець жовтня - початок листопада
В Амстердамі відбувається фестиваль Cinekid
Cinekid - це найбільший фестиваль кіно, телебачення і нових медіа для дітей від 4 до 14 років. Він проводиться з 1986 року в столиці Нідерландів, Амстердамі, під час осінніх шкільних канікул.
В Індії проходить фестиваль вогнів Дівалі
Дівалі, що на санскриті означає «вогненне гроно» - фестиваль вогнів, повсюдно відзначається в Індії і що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом. Доводиться на початок місяця Картік (жовтень-листопад) і святкується протягом п'яти днів.
Міжнародний фестиваль білого трюфеля
Під час проведення фестивалю історичний центр міста заповнюється найвідомішими кухарями та гурманами зі всього світла, готовими витратити свої гроші на делікатесні білі трюфелі.
Яблучний фестиваль у Нормандії
У Нормандії, де виробляють знамениту яблучну горілку кальвадос і не менш знаменитий сидр, яблукам навіть присвячений спеціальний фестиваль. Яблучний фестиваль в Нормандії проходить в місті Вімутье і привертає щорічно натовпи шанувальників цих фруктів.
Закрыть
Outlook facebook page