RU  UK  EN
Статьи  >  У Баварії знайшли найстаріший у світі крендель

У Баварії знайшли найстаріший у світі крендель

Автор: 14.03.2015 | Німеччина
Під час археологічних розкопок в Баварії був виявлений крендель, вік якого становить близько 250 років. Як повідомляє The Local, хлібобулочний виріб знайшли в районі міста Регенсбург.

Представник баварського Бюро по збереженню пам'яток історії та культури Сільвія Кодренау-Віндауер (Silvia Codreanau-Windauer) заявила, що крендель, безсумнівно, є найстарішим з коли-небудь знайдених. Вона зазначила, що випічка пролежала в землі кілька століть через те, що булочник, ймовірно, спробував спалити крендель відразу після випікання.

Видання зазначає, що разом з кренделем були виявлені залишки булочки і круасанів, також приготовані в XVIII столітті.

Крендель вважається традиційним північноєвропейським хлібобулочних виробів. За легендою, випічка зобов'язана своєю формою монахам, які одного разу спекли хліб, надавши йому форму рук, схрещених на грудях у молитві. Найбільш поширені в Німеччині солоні кренделі, які їдять з сосисками і гірчицею. Однак до свят, наприклад до Нового року або Вербної неділі, випікають солодкі кренделі.

Вам это будет интересно:
У Дюссельдорфі відкрили медичні курси для дітей
У Дюссельдорфі проводять медичні курси для дітей з надання першої допомоги.
У Німеччині відкрилася виставка ART COLOGNE
У Кельні відкрилася найбільша художня виставка-ярмарок в Німеччині - ART COLOGNE.
Страйк в аеропортах Німеччини
Через страйк наземних працівників аеропортів в Німеччині сьогодні, 10 квітня 2018 року, авіаконцерн Lufthansa скасовує близько 800 рейсів у чотирьох місцевих аеропортах.
Перший в світі музей такс відкрився в Німеччині
У баварському місті Пассау відкрився перший в світі музей такс.
Туристичні об'єкти Німеччини почали приймати криптовалюту
Відвідування ряду популярних німецьких пам'яток тепер можна оплатити не тільки євро, але і криптовалютою.
В Саксонській Швейцарії пройде музичний фестиваль
24 березня в Саксонської Швейцарії починається відомий на всю Європу музичний фестиваль.
Німецький стартап допомагає знайти собаку в притулку по музичним смакам
Німецький стартап за допомогою програми Adoptify допомагає підібрати вихованця в притулку по музичним смакам.
Громадський транспорт в Німеччині може стати безкоштовним
Безкоштовний проїзд на автобусах, трамваях і метро з'явиться в п'яти містах Німеччини. Для поліпшення екології федеральний уряд країни і регіональні муніципалітети планують розширити проект на всю країну.
Фестиваль світла в Берліні
Фестиваль світла в Берліні - масштабне світлове дійство, коли історичні та архітектурні пам'ятки міста ночами служать об'єктами світлових інсталяцій. Він проходить щорічно, починаючи з 2005 року, в другій половині жовтня і триває 10 днів.
В Німеччині стартував Октоберфест
Октоберфест - це наймасовіше народне гуляння в світі. Це свято відвідує до 6 мільйонів чоловік щорічно. Уявіть собі двісті тисяч людей, які збираються на відносно невеликому п'ятачку в центрі Мюнхена, п'ють пиво, веселяться, голосно виспівують пісні, катаються на атракціонах. Енергетика у цього місця просто приголомшлива.
У Берліні з'явився онлайн-університет для біженців
У Берліні почав роботу безкоштовний онлайн-університет для біженців.
У Берліні безкоштовно віддають столітній будинок
Чудовий дерев'яний будинок в скандинавському стилі, зведений в 1911 році в адміністративному районі Берліна Кепенік, пропонують забрати новому власнику абсолютно безкоштовно. Єдина умова, як повідомляє німецький журнал Focus, необхідність перевезти будинок в інше місце.
Фестиваль кабаре, театру і цирку в Мюнхені
Зимовий фестиваль Tollwood - це щорічний фестиваль кабаре, театру і цирку і відкривається він саме сьогодні в Мюнхені.
Альпійських корів залишать без дзвіночків
Дзвін коров'ячих дзвіночків вдалині - один із найбільш упізнаваних звуків в Альпах. Однак незабаром він може стати лише відлунням минулого, принаймні, в німецькому Альгое.
Бірфест в Кульмбасі
Для любителів пива Бірфест в Кульмбасі-справжній рай на землі. Це місто в Франконії часто називають пивною столицею Німеччини. Є свідчення, що пиво тут варили ще за 3 тис. років до н.е., а в середні віки кожен його житель був пивоваром
У Мюнхені з'явилися гей-світлофори
У німецькому Мюнхені з'явилися ЛГБТ-світлофори для пішоходів, на яких за руки тримаються не тільки гетеросексуальні пари, а й геї та лесбіянки. Як повідомляє Pink Новини, міська рада вирішила оснастити ними пішохідні переходи в переддень «Параду гордості» (щорічного гей-параду), який пройде в суботу, 11 липня.
Відкривається оперний фестиваль в Мюнхені
Сьогодні в Мюнхені відкривається Оперний фестиваль - унікальна подія культурного життя не лише Європи, але і всього світу.
Народне гуляння у Франкфурті-на-Майні
Сьогодні в німецькому місті Франкфурт-на-Майні розпочинається фестиваль Опернплацфест або як його ще називають народні гуляння.
У Німеччині проходить фестиваль стріт-арту
В німецькій землі Саар на території колишнього металургійного комбінату міста Фёлькінгена проходить фестиваль URBANART BIENNALE-2015.
У Німеччині викрали ворота концтабору Дахау
З колишнього нацистського концтабору в Дахау викрали сталеві двері з написом "Праця робить вільним".
Закрыть
Outlook facebook page