RU  UK  EN
Статьи  >  Кріштіану Роналду став найкращим футболістом світу

Кріштіану Роналду став найкращим футболістом світу

Автор: 13.01.2015 | особистості, спорт
Португальський нападаючий іспанського клубу Реал Кріштіану Роналду другий рік поспіль став володарем Золотого м'яча ФІФА.

Церемонія вручення призу найкращому футболістові світу 2014 року пройшла в Цюріху.

У голосуванні тренерів і капітанів національних збірних, а також журналістів 29-річний форвард випередив аргентинського нападаючого іспанської «Барселони» Ліонеля Мессі і воротаря німецької «Баварії» Мануеля Нойєра.

У минулому році Роналду у складі «Реала» виграв Кубок Іспанії і Лігу чемпіонів, завоював Суперкубок УЄФА, а також став переможцем клубного чемпіонату світу.

Після завершення сезону-2013/14 він поряд з уругвайським форвардом Луісом Суаресом став володарем «Золотої бутси» - нагороди, яка щорічно вручається кращому бомбардирові національних чемпіонатів країн, що входять в УЄФА. Обидва гравці забили по 31 м'ячу. Також за підсумками сезону-2013/14 португалець став кращим бомбардиром чемпіонату Іспанії (31 м'яч, 6 - з пенальті) і Ліги чемпіонів (17, 2).

У складі національної команди Роналду невдало виступив на минулому в Бразилії чемпіонаті світу - португальці не змогли вийти з групи. У трьох матчах він забив один м'яч.

Роналду отримав третій «Золотий м'яч» в кар'єрі - перший він завоював в 2008 році будучи гравцем англійського «Манчестер Юнайтед» (Manchester United). Вдруге він став володарем престижної нагороди в 2013 році.

Нагорода була заснована в 2010 році після об'єднання двох престижних призів - «Золотого м'яча» за версією видання France Football і «Гравця року ФІФА».

Вам это будет интересно:
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
У Неаполі врятована єдина в Італії робота Бенксі
Робота Бенксі "Мадонна з рушницею" врятована, завдяки скляній вітрині. Як пише портал "Італія по-русски", це єдине творіння самого знаменитого вуличного художника в Італії.
У Швейцарії відкриють музей Чарлі Чапліна
Засновники повідомили, що, нарешті, після 15 років планування, цієї весни буде відкрито музей Чарлі Чапліна. Дата відкриття - 17 квітня.
Серфер з Нової Зеландії врятував принца Данії
В австралійському місті Голд-Кост серфінгіст з Нової Зеландії Нік Малкольм врятував життя спадкоємцю принцу Данії Крістіану. Інцидент стався в австралійському штаті Квінсленд під час відпочинку королівської сім'ї на пляжі Мермейд у четвер, 17 грудня, повідомляє 7 news.
В ізраїльській пустелі проведуть фестиваль йоги
В ізраїльській пустелі Арава з 5 по 7 листопада пройде фестиваль йоги. Як повідомляє інтернет-журнал RTourNews.ru, майстер-класи проведуть кращі викладачі Ізраїлю та спеціально запрошені вчителі з інших країн.
Італієць з'їхав на лижах по вулкану
Клаудіо Ланзафаме, 28-річний лижний інструктор спустився на лижах по схилу вулкана.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Туристів пустять на поїзд Папи Римського
Тепер будь-який бажаючий може сісти на поїзд, який доставить до літнього палацу Папи.
Творіння Гауді стане музеєм
Барвистий будинок Вісенс в Барселоні в 2016 році стане музеєм.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
Закрыть
Outlook facebook page