RU  UK  EN
Статьи  >  В Осло відбудеться концерт, присвячений врученню Нобелівської премії миру

В Осло відбудеться концерт, присвячений врученню Нобелівської премії миру

Автор: 11.12.2014 | музика, наука, Норвегія
Нобелівська премія миру - безсумнівно, одна з тих премій, які приковують особливу увагу публіки. Церемонія вручення премій відбулася вчора, 10 грудня, в річницю смерті Нобеля, а Нобелівський концерт, який проводиться з 1994 року, - наступного дня.

Концерт став однією з основних подій в календарі Норвегії. Щороку близько 7 тис. Глядачів, включаючи лауреата премії та інших важливих гостей, прибувають на шоу.

Квитки на концерт, який відбувається на головному концертному майданчику Норвегії - Спектрум Арені, починають продаватися в жовтні і розбираються як гарячі пиріжки. Щороку приїжджає багато міжнародних музичних зірок. Під час концерту публіці представляють лауреата і його роботу, на великих екранах показують інтерв'ю, потім лауреат виголошує промову. Концерт транслюється телевізійними компаніями більш ніж 100 країн.

Нагадаємо, що У 2014 році Нобелівську премію миру отримали Малала Юсафзай і Кайлаш Сатьярті.

Юсафзай відома тим, що очолила в Пакистані кампанію за право дівчат на освіту. У 2012 році через це таліби важко поранили Малали, вистріливши їй в голову.

Сатьярті є організатором численних мирних акцій протесту проти експлуатації дитячої праці заради фінансової вигоди. Він очолює Всесвітню кампанію за освіту, в яку входить більше 400 освітніх організацій.

Вам это будет интересно:
Новрезськими фьордами курсуватиме електро-катамаран
Норвезькими фьордами курсуватиме перший в світі повністю електричний катамаран FUTURE OF THE FJORDS.
Норвежці збудували найкрасивіший громадський туалет
У Норвегії побудували найкрасивіший у світі громадський туалет.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
У Норвегії відкриється Музей Біблії
У Норвегії відкриється перший в Скандинавії Музей Біблії.
Знайшли останнього казахського єдинорога
Російські вчені виявили добре збережений череп сибірського єдинорога - вимерлого шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum з сімейства носорогових. Вік останків сягає 29 тисяч років. Про це пише видання Science Alert.
У Швеції почали друкувати частини тіла на 3D-принтері
Засновник стартапа Cellink Ерік Гатенхольм показав, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
Святослав Вакарчук прочитає лекції у Стенфордському університеті
Творчу відпустку фронтмен гурту«Океан Ельзи» Святослав Вакарчук проведе в престижному вузі США.
День ДНК
25 квітня 1953 року в британському журналі Nature була опублікована стаття вчених з Кембриджу Френсіса Кріка та Джеймса Уотсона, в якій вони описали своє революційне відкриття - дезоксирибонуклеїнову кислоту, відому як ДНК.
Британський професор вирішив математичну загадку 1637 року
62-річний професор Оксфордського університету сер Ендрю Уайлс удостоєний Абелівської премії норвезької Академії наук і літератури за доказ теореми Ферма, яка турбує математиків усього світу кілька сотень років.
У Мілані проходить ярмарок вінілових платівок
Після завершення Експо в Мілані в Novegro відбудеться ще одна грандіозна подія: мова йде про пробудження ярмарки, яка протягом довгого часу була меккою для колекціонерів вінілових пластинок - Milano Vinile.
Міжнародний день дітей, хворих на рак
День дітей, хворих на рак відзначають 15 лютого щорічно багато країн планети. Ця дата вперше з'явилася в календарі в 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO).
Медики підтвердили реальність першою в світі пересадки голови
Хірурги Серджіо Канаверо і Жень Сяотін підтвердили реальність пересадки голови росіянину Валерію Спиридонову. Про це, як повідомляють РИА Новости, медик з Італії розповів в інтерв'ю, присвяченому результатам дослідів по з'єднанню спинного мозку у гризунів та пересадці голови у мавп.
У Норвегії з'явився найменший у світі кінотеатр
У норвезькому місті Тромсе з'явився найменший у світі кінотеатр. Про це повідомляє FlashNord.
Норвегія подарує фінам частину території
Норвегія планує подарувати Фінляндії новий найвищий пік.
Свято святої Сесилії в Мексиці
День святої Сесілії - це щорічне свято мексиканських музикантів - мар'ячі, відомих нині в усьому світі завдяки фільму Роберто Родрігеса «Відчайдушний».
У Норвегії розтанули чотири льодовика
За словами вчених, льодовики Bøyabreen, Supphellebreen, Haugabreen і Bødalsbreen настільки сильно зменшилися в розмірах, що проводити подальші дослідження безглуздо.
Don't Stop Me Now: Названі пісні, що роблять людей щасливими
Нідерландський вчений Якоб Йола опублікував список пісень, які, на його думку, роблять людину щасливою.
Міжнародний день музики
1 жовтня щороку відзначається Міжнародний день музики. Це свято було засновано в 1975 році за рішенням ЮНЕСКО, вважається, що одним з ініціаторів створення подібного свята виступив композитор Дмитро Шостакович.
Скелет динозавра виставлений на торги у Великобританії
Скелет м'ясоїдного аллозавра виставлений на торги у Великобританії, повідомляється на сайті аукціонного дому Summers Place Auctions.
Закрыть
Outlook facebook page