RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Вечір джазу та мистецтва від Посольства Грузії в Україні

Вечір джазу та мистецтва від Посольства Грузії в Україні

Грузія асоціюється з надзвичайно гостинними людьми, багатою історією та традиціями. Сьогодні культура Грузії має часи розквіту і цим щиро пишається Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії Гела Думбадзе, який 11 квітня 2019 року запросив колег-дипломатів, представників української влади, представників грузинської діаспори та партнерів насолодитися вечором джазу та мистецтва.

Гостям подарували живий виступ джазового квартету Майї Бараташвілі та нову виставку картин Посла Гели Думбадзе “Київ. У пошуках втраченого часу”. Надзвичайні і Повноважні Посли Індонезії, Молдови, Норвегії, Нідерландів, Палестини, Пакистану, Казахстану, Кувейту, Таджикистану, Угорщини, Хорватії, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, заступник міністра молоді та спорту України Микола Мовчан, генеральний директор ГДІП Павло Кривонос та інші поважні гості поринули в атмосферу грузинського культурного різноманіття.

Під час вітальної промови Посол Грузії відзначив, що учасникам буде представлено високу грузинську культуру через джаз, кухню та живопис. “Виставку своїх картин я назвав “У пошуках утраченого часу”. Цю колекцію, як і попередні, я присвячую, звісно, Києву. Першу виставку я представив у цьому чудовому місті сім років тому поблизу Андріївського узвозу, називалася вона “Київ: містичні вікна”. Другу – в Посольстві Грузії в Україні – «Київ: акриловий щоденник». Це третя. Картини з цієї виставки написано у Києві протягом останніх трьох місяців. Можна сказати, що я наполовину український художник.

5cb06f7169a1b.jpeg

Україна мене дуже надихає. Дуже! Я сам обрав вашу країну. Я працював у чотирьох посольствах світу, і коли настала черга визначатися, я обрав ту країну, де отримав максимум тепла – Україну”, – зазначив пан Посол.

5cb06f16c75e3.jpeg

“... Мистецтво Гели Думбадзе – це авангард. Розглядаючи його картини, можна зустріти і Малевича, і Пікассо ... а можна зустріти і Гелу Думбадзе. Картину класичного типу можна побачити в будь-якому місці, а картини пана Думбадзе – це щось несподіване, це те, що малює наша уява, що ми бачимо щодня, але не встигаємо зрозуміти, охопити й усвідомити наскільки ж світ красивий”, – зазначив у промові Файзуло Холбобоєв.

Головною подією вечора Гела Думбадзе визначив виступ джазового бенду: “Майя Бараташвілі, я називаю її грузинської дівою, людиною, яка зробила себе сама, представляє міжнародний рівень джазу. Я поважаю і ціную цю виконавицю. Нехай музика говорить за себе”.

5cb06f2c00505.jpeg

Коли на сцені з’явилися три музиканти, три Георгія та власне солістка – учасники квартету Майї Бараташвілі – присутні у залі завмерли в очікуванні, адже кожен знав, що попереду його чекає магія джазу. Майя – володарка мелодійного, сильного і розкішного вокалу. Джаз в її виконанні звучить дуже вишукано й ніжно, й водночас енергійно. Джазом грузинська співачка почала займатися в 1996 році. Відтоді виступає на міжнародних джазових фестивалях в усьому світі, тож дуже приємно, що у насиченому гастрольному графіку колективу вдалося знайти один день, щоб відвідати Київ. Майя Бараташвілі також є солісткою Тбіліського естрадного оркестру при мерії Тбілісі з 1998 року.

Вечір у колі друзів. Саме такими були відчуття. Екзотична, таємнича і багатогранна культура Грузії, історія якої сягає глибини тисячоліть, нікого не залишила байдужим, адже її вдало поєднують із сучасними тенденціями та впливами. Саме це дає можливість культурі не лише зберігати свої автентичні риси, а ставати багатшою, отримуючи нові напрями, а часом – нове життя. Традиційно грузини вважають, що гості – це дар небес, а тому їх привітність і надзвичайна люб’язність миттєво завойовують серце будь-кого. Це справді одна з найбільш унікальних і гостинних культур в світі. Вечір джазу та мистецтва 11 квітня один з прикладів цьому.

5cb06f1e7a83b.jpeg

Довідка про автора картин:

Гела Думбадзе. Народився 13 червня 1965 року в місті Тбілісі, Грузія. За освітою філолог, міжнародник, в дипломатії більше 20 років, обіймав посаду Державного міністра Грузії з питань діаспори. Живопису навчався самостійно. У червні 2012 року, в місті Києві, в галереї “Арт Хол” Фонду сприяння розвитку мистецтва відбулась його перша персональна виставка “Київ. Містичні вікна”. 13 листопада 2018 року у Києві відбулась його друга персональна виставка “Київ. Акриловий щоденник”. Сьогодні його роботи представляє престижна грузинська галерея “Art Gallery Line” та зберігаються в приватних колекціях у багатьох країнах світу.

Автор літературних збірок “Жовтий тролейбус”, “Люблю яблуко”, “Я – Бігун” (переклад цієї книги українською мовою було презентовано під час Книжкового Арсеналу – 2018). За його п’єсами поставлено вистави в Грузії, Україні та Республіці Азербайджан. Лауреат трьох міжнародних літературних конкурсів.

Дивіться фотогалерею із заходу:

Вам это будет интересно:
Ми там були: Гудаурі
У Гудаурі легко відчути час, затиснути його між пальцями і розтягнути у просторі, перелаштовуючи свій внутрішній ритм у режим відчуттів. І вже немає дедлайну, набридливих сусідів і лихачів, що виїжджають на зустрічку. Усе це починає здаватися ілюзорним і швидкоплинним. Тут, у Гудаурі, інші цінності. Гори не терплять метушні, внутрішнього діалогу і самоїдства. Найбільше задоволення просто дивитися на них.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Тбілісі is the capital of ...
Кожне місто у світі має власне впізнаване обличчя, котре закарбовується у пам’яті мандрівників. Обличчя Тбілісі з часом дорослішає і кращає, набуває благородних європейських рис, при цьому не втрачаючи колоритних чортиків в очах…
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Закрыть
Outlook facebook page