RU  UK  EN
Статьи  >  В Ісландії сьогодні перший день літа

В Ісландії сьогодні перший день літа

Автор: 19.04.2018 | Ісландія
Сьогодні згідно стародавнім календарем в Ісландії настає літо.

Сумарсдаг - так в народі називають це свято, є і першим днем нового року. У давнину початок літа знаменувало собою початок нового року, а вік людини обчислювався по прожитим їм зим. Свято супроводжувалося безліччю ритуалів, головних з яких було жертвопринесення богу Одіну. Язичники дякували владиці за те, що він дозволив їм насолодитися влітку, і на Землю прийшли світло і тепло.

У сучасній Ісландії ці традиції канули в лету, але його як і раніше продовжують відзначати на державному рівні.

На Сумарсдаг відзначається день дівчат. Весь перший місяць літа приділялася увага незаміжнім або овдовевшим жінкам. організовувалися різні ігри, існували різні звичаї, спрямовані на те, щоб чоловіки і жінки могли знайти собі супутника життя.

Проводячи паралелі день дівчат в Ісландії можна порівняти з чимось на зразок Дня святого Валентина, так як його основна мета - сприяти налагодженню романтичних відносин між самотніми людьми. Традиція неодружених людей приходити в цей день в гості один одному живе в Ісландії і по сьогоднішній день.

За матеріалами anydaylife.com

Вам это будет интересно:
Свято пива в Ісландії
1 березня в Ісландії - Bjórdagurinn, святкується День пива. Найголовніше, що покладається в цей день - пити його рівно стільки, скільки зможете в себе вмістити.
Ірландський фестиваль продає найдорожчі квитки в світі
Квитки на концерт можуть бути досить дорогими, але з неймовірним цінником в $ 1,45 млн відвідування ісландського музичного фестивалю Secret Solstice Festival потрапило в історію як найдорожче з подібних задоволень.
В Ісландії прокинувся великий гейзер
Виверження Великого Гейзера зафіксовано в Ісландії, передає Ice News. Як повідомляється, Geysir мовчав близько двох років.
В Ісландії святкують День тістечок
Спочатку дні, що передували Великому посту, відзначалися рясними бенкетами. Однак, в 19 столітті в Ісландію з Данії була завезена нова традиція, що припала до вподоби місцеви[ булочних, - а саме, споживати особливого виду тістечка, наповнені збитими вершками і политі глазур'ю.
День Сонячної кави в Ісландії
В Ісландії є таке незвичайне свято, як День Сонячної кави. У зимовий період багато районів цієї країни занурюються в непроглядну темряву не стільки за рахунок близькості країни до полярного кола, скільки з причини гористого рельєфу.
Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення віз для українців
Данія й Ісландія спростили з 1 грудня процедуру оформлення шенгенських віз для громадян України, повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Ісландське місто очолило рейтинг найкращих місць для подорожей по Європі
Видавництво Lonely Planet представило рейтинг найцікавіших місць в Європі.
В Ісландії відзначають День незалежності
1 грудня щорічно відзначається День незалежності Ісландії. Це свято встановлене в пам'ять про важливе для історії подію: в 1918 році саме 1 грудня Ісландія була визнана суверенною державою, що перебуває в унії з Данією.
День ісландської мови
День ісландської мови відзначається щорічно 16 листопада. Це державне свято Ісландії присвячене національній мові в країні, дата свята приурочена до річниці народження Йонаса Гатльґрімссона - ісландського поета і письменника, учасника ісландського руху за незалежність від Данії.
В Ісландії святкують день проголошення республіки
Сьогодні, 17 червня, жителі Ісландії відзначають національне свято - день проголошення республіки.
Закрыть
Outlook facebook page