RU  UK  EN
Статьи  >  В Ісландії прокинувся великий гейзер

В Ісландії прокинувся великий гейзер

Автор: 29.02.2016 | Ісландія
Виверження Великого Гейзера зафіксовано в Ісландії, передає Ice News. Як повідомляється, Geysir мовчав близько двох років.

Холлдора Елтон, співробітниця готелю Geysir, першою помітила парове хмара над Великим Гейзером. Коли вона вийшла з готелю, щоб краще розгледіти явище, почалося виверження.

Елтон стверджує, що це рідкість, так як вона працює в готелі вже два роки і ніколи раніше не бачила, щоб Geysir вивергався.

Гейсир, ім'я якого дало назву всьому гейзерам світу, знаходиться в долині Хёйкадалюр. Під час виверження він може викидати гарячу воду на висоту до 60 метрів, проте подібне трапляється дуже рідко. Відомо, що Гейсир роками перебуває в сплячці, перетворюючись в озеро. Його «молодший брат» Строккюр, розташований в 40 метрах, вивергається кожні хвилин 7-10, викидаючи воду на висоту 30 метрів.

Вам это будет интересно:
В Ісландії сьогодні перший день літа
Сьогодні згідно стародавнім календарем в Ісландії настає літо.
Свято пива в Ісландії
1 березня в Ісландії - Bjórdagurinn, святкується День пива. Найголовніше, що покладається в цей день - пити його рівно стільки, скільки зможете в себе вмістити.
Ірландський фестиваль продає найдорожчі квитки в світі
Квитки на концерт можуть бути досить дорогими, але з неймовірним цінником в $ 1,45 млн відвідування ісландського музичного фестивалю Secret Solstice Festival потрапило в історію як найдорожче з подібних задоволень.
В Ісландії святкують День тістечок
Спочатку дні, що передували Великому посту, відзначалися рясними бенкетами. Однак, в 19 столітті в Ісландію з Данії була завезена нова традиція, що припала до вподоби місцеви[ булочних, - а саме, споживати особливого виду тістечка, наповнені збитими вершками і политі глазур'ю.
День Сонячної кави в Ісландії
В Ісландії є таке незвичайне свято, як День Сонячної кави. У зимовий період багато районів цієї країни занурюються в непроглядну темряву не стільки за рахунок близькості країни до полярного кола, скільки з причини гористого рельєфу.
Данія й Ісландія спростили процедуру оформлення віз для українців
Данія й Ісландія спростили з 1 грудня процедуру оформлення шенгенських віз для громадян України, повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.
Ісландське місто очолило рейтинг найкращих місць для подорожей по Європі
Видавництво Lonely Planet представило рейтинг найцікавіших місць в Європі.
В Ісландії відзначають День незалежності
1 грудня щорічно відзначається День незалежності Ісландії. Це свято встановлене в пам'ять про важливе для історії подію: в 1918 році саме 1 грудня Ісландія була визнана суверенною державою, що перебуває в унії з Данією.
День ісландської мови
День ісландської мови відзначається щорічно 16 листопада. Це державне свято Ісландії присвячене національній мові в країні, дата свята приурочена до річниці народження Йонаса Гатльґрімссона - ісландського поета і письменника, учасника ісландського руху за незалежність від Данії.
В Ісландії святкують день проголошення республіки
Сьогодні, 17 червня, жителі Ісландії відзначають національне свято - день проголошення республіки.
Закрыть
Outlook facebook page