RU  UK  EN
Статьи  >  Архітектори показали проект найбільшого аеропорту в світі

Архітектори показали проект найбільшого аеропорту в світі

Автор: 29.04.2015 | Китай
Архітектори показали проект найбільшого аеропорту в світі

Найбільший у світі пасажирський термінал аеропорту в Пекіні буде в два рази перевершувати за розміром термінал 5 лондонського аеропорту Хітроу, пише The Telegraph. За результатами міжнародного конкурсу, який проходив у 2011 році, керівництво Пекінського аеропорту вирішило створити для спорудження нового аерокомплексу об'єднану групу на чолі з компанією ADPI і архітектором Захой Хадід.

Загальна площа споруди складе 2680000 гектарів. За даними Zaha Hadid Architects, аеропорт буде розташовувати дев'ятьма злітно-посадочними смугами і гнучким плануванням. Для зручності пасажирів головний термінал буде пов'язаний з усіма міськими транспортними вузлами і мати кілька зручних виїздів на основні дорожні розв'язки міста.

У планах архітекторів і дизайнерів забезпечити річний пасажиропотік в 45 мільйонів пасажирів - практично 125 тисяч в день. Завершити будівництво аеропорту планують вже в 2018 році.

Вам это будет интересно:
У Китаї влаштували світлове шоу 1374 дронів
Світлове шоу дронів прикрасило нічне небо стародавнього китайського міста Сіань в провінції Шеньсі, встановивши рекорд Гіннеса.
День китайської мови
День китайської мови заснований тоді ж, коли і дні інших офіційних мов ООН, - в 2010 році. З цією пропозицією виступив департамент організації, що відповідає за зв'язки з громадськістю.
Найдовший морський міст в світі побудували в Китаї
У Китаї між Гонконгом і Макао з'явився найдовший у світі морський міст.
Китай святкує Новий рік
Китайці живуть за місячно-сонячним календарем, який відрізняється від нашого. Рік Собаки і стихія Землі набирає чинності 16 лютого 2018 року.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
День журналіста в Китаї
Щороку 8 листопада, починаючи з 2000 року, в Китаї урочисто відзначається День журналіста.
Китайські поїзди є найшвидшими в світі
З 21 вересня сполучення між Пекіном і Шанхаєм буде здійснюватися надшвидкісними потягами Фусинь.
Фестиваль повітряних зміїв у Китаї
Сьогодні в Китаї в небеса злетіти тисячі барвистих драконів, квітів і ліхтариків - в країні починається фестиваль повітряних зміїв.
Фестиваль азалії в Китаї
На 18 квітня припадає самий розпал барвистого фестивалю азалії в китайському місті Гуйчжоу.
Свято чистоти і ясності Цин Мін
Свято Цінмін - свято чистоти і ясності - пов'язаний з настанням ясних і світлих днів. Вважалося, що в цей день ян і інь приходять в рівновагу. Небо (ян) запліднює землю (інь), зароджується нове життя.
У Пекіні побудують найбільший у світі аеропорт
Автором проекту авіагавань виступила британський архітектор і дизайнер Заха Хадід. Як повідомляє REGNUM з посиланням на китайські ЗМІ, нова авіагавань розташується в районі Дасін.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
Китайське Заборонене місто склало чорний список відвідувачів
Заборонене місто в Пекіні склало чорний список відвідувачів, які неналежно поводилися на території палацового комплексу. Як повідомляє Yahoo Finance, в стоп-лист потрапили 2,5 тисячі чоловік.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
Ці Сі - свято закоханих у Китаї
Свято Ци Сі - одне з найромантичніших традиційних китайських свят. Воно відзначається ввечері 7-го дня 7-го місяця за традиційним Місячним календарем.
У Китаї відкрився найдовший скляний міст над прірвою
У китайському місті Чунцин відкрився Міст в хмарах - унікальна скляна платформа над прірвою.
У Китаї відкрилася всесвітня інтернет-конференція
Всесвітня інтернет-конференція відкривається в середу в китайському місті Вужен. Захід проводиться китайським інтернет-регулятором за підтримки уряду КНР. Повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
Свято холостяків в Китаї
В Китаї 11 листопада відзначається День холостяків (День самотніх). Це неофіційне свято відзначають усі ті, хто не обтяжений відносинами і не бачить в цьому жодної проблеми, цінуючи свою свободу.
У Китаї панда вперше народила трійню
У зоопарку в китайській провінції Гуанчжоу панда народила одразу трьох ведмежат. Ця подія стала першим зафіксованим випадком народження трійні у панд. Пологи у самки на прізвисько Цзюсяо (квітка хризантеми) відбулися 29 липня, повідомляє Бі-бі-сі.
Фестиваль факелів "І" в Китаї
У китайській провінції Юньнань проживають 25 етнічних меншин, тому тут проводиться безліч захоплюючих фольклорних фестивалів. Одним з найцікавіших є фестиваль факелів, встановлений народом І. Щорічно вони збираються в Кам'яному Лісі, відомому в Китаї як «перше чудо світу».
Закрыть
Outlook facebook page