RU  UK  EN
Статьи  >  Свято холостяків в Китаї

Свято холостяків в Китаї

Автор: 11.11.2014 | Китай
В Китаї 11 листопада відзначається День холостяків (День самотніх). Це неофіційне свято відзначають усі ті, хто не обтяжений відносинами і не бачить в цьому жодної проблеми, цінуючи свою свободу.

Така дата була обрана тому, що одиниця символізує самотність, а в даті 11 листопада ця цифра повторюється цілих чотири рази! Вперше День холостяків почали відзначати в Нанкінському університеті в 1993 році. До речі, не дивно, що ініціаторами виступили саме студенти: в Китаї настільки велика увага приділяється навчанню, що на особисте життя часу часто не залишається.

Коли студенти випустилися, ця університетська традиція почала поширюватися в інших колах. Популяризації свята значно сприяв Інтернет. Спочатку свято називалося Днем холостяків, бо відзначали його в основному юнаки. Коли святкування приєдналися самотні дівчата, воно почало  також називатися Днем одиноких.

В цей день прийнято ходити в караоке і на вечірки з компанією таких же одиноких друзів. Деякі університети навіть влаштовують спеціальні святкування для всіх самотніх студентів. Ті, кого не влаштовує їх статус одинака, ходять на сліпі побачення. Цікаво, що 11 листопада 2011 року було названо «Днем одиноких століть», тому що в цій даті було цілих шість одиниць.

Вам это будет интересно:
У Китаї влаштували світлове шоу 1374 дронів
Світлове шоу дронів прикрасило нічне небо стародавнього китайського міста Сіань в провінції Шеньсі, встановивши рекорд Гіннеса.
День китайської мови
День китайської мови заснований тоді ж, коли і дні інших офіційних мов ООН, - в 2010 році. З цією пропозицією виступив департамент організації, що відповідає за зв'язки з громадськістю.
Найдовший морський міст в світі побудували в Китаї
У Китаї між Гонконгом і Макао з'явився найдовший у світі морський міст.
Китай святкує Новий рік
Китайці живуть за місячно-сонячним календарем, який відрізняється від нашого. Рік Собаки і стихія Землі набирає чинності 16 лютого 2018 року.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
День журналіста в Китаї
Щороку 8 листопада, починаючи з 2000 року, в Китаї урочисто відзначається День журналіста.
Китайські поїзди є найшвидшими в світі
З 21 вересня сполучення між Пекіном і Шанхаєм буде здійснюватися надшвидкісними потягами Фусинь.
Фестиваль повітряних зміїв у Китаї
Сьогодні в Китаї в небеса злетіти тисячі барвистих драконів, квітів і ліхтариків - в країні починається фестиваль повітряних зміїв.
Фестиваль азалії в Китаї
На 18 квітня припадає самий розпал барвистого фестивалю азалії в китайському місті Гуйчжоу.
Свято чистоти і ясності Цин Мін
Свято Цінмін - свято чистоти і ясності - пов'язаний з настанням ясних і світлих днів. Вважалося, що в цей день ян і інь приходять в рівновагу. Небо (ян) запліднює землю (інь), зароджується нове життя.
У Пекіні побудують найбільший у світі аеропорт
Автором проекту авіагавань виступила британський архітектор і дизайнер Заха Хадід. Як повідомляє REGNUM з посиланням на китайські ЗМІ, нова авіагавань розташується в районі Дасін.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
Китайське Заборонене місто склало чорний список відвідувачів
Заборонене місто в Пекіні склало чорний список відвідувачів, які неналежно поводилися на території палацового комплексу. Як повідомляє Yahoo Finance, в стоп-лист потрапили 2,5 тисячі чоловік.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
Ці Сі - свято закоханих у Китаї
Свято Ци Сі - одне з найромантичніших традиційних китайських свят. Воно відзначається ввечері 7-го дня 7-го місяця за традиційним Місячним календарем.
Архітектори показали проект найбільшого аеропорту в світі
Архітектори показали проект найбільшого аеропорту в світі
У Китаї відкрився найдовший скляний міст над прірвою
У китайському місті Чунцин відкрився Міст в хмарах - унікальна скляна платформа над прірвою.
У Китаї відкрилася всесвітня інтернет-конференція
Всесвітня інтернет-конференція відкривається в середу в китайському місті Вужен. Захід проводиться китайським інтернет-регулятором за підтримки уряду КНР. Повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
У Китаї панда вперше народила трійню
У зоопарку в китайській провінції Гуанчжоу панда народила одразу трьох ведмежат. Ця подія стала першим зафіксованим випадком народження трійні у панд. Пологи у самки на прізвисько Цзюсяо (квітка хризантеми) відбулися 29 липня, повідомляє Бі-бі-сі.
Фестиваль факелів "І" в Китаї
У китайській провінції Юньнань проживають 25 етнічних меншин, тому тут проводиться безліч захоплюючих фольклорних фестивалів. Одним з найцікавіших є фестиваль факелів, встановлений народом І. Щорічно вони збираються в Кам'яному Лісі, відомому в Китаї як «перше чудо світу».
Закрыть
Outlook facebook page