RU  UK  EN
Статьи  >  Британець встановив рекорд, перепливши бухту в Арктиці

Британець встановив рекорд, перепливши бухту в Арктиці

Автор: 18.03.2015 | цікавинки, Арктика
Британський плавець Льюїс П'ю встановив новий світовий рекорд, підкоривши антарктичну Китову бухту.

За визнанням 45-річного спортсмена, цей подвиг йому дався нелегко: долаючи 350-метрову дистанцію, він задихався і відчував неймовірний біль у всьому тілі. Під час запливу на П'ю були тільки плавки, шапочка та окуляри. Температура повітря в районі острова Петра I, де пропливав П'ю, дорівнювала -37 градусів Цельсія, а води - -1,7 градуса Цельсія. Для довідки, тканини людського тіла починають оледеневать при температурі води -1,9 градуса.

Зробивши цей заплив на початку березня на 78,5 градусах південної широти, Льюс П'ю побив свій власний світовий рекорд, встановлений всього двома тижнями раніше. 19 лютого він проплив 350 метрів біля мису Адар на 71 градусі південної широти - на градус далі, ніж попередній чемпіон, Рем Баркай. Серію екстремальних запливів П'ю розпочав 14 лютого біля острова Кемпбелла, а закінчив 4 березня в море Беллінгсгаузена. Спочатку він планував кожен раз долати кілометрову дистанцію, але це виявилося неможливим через тяжких умов.

Льюїс П'ю, удостоєний титулу «Дослідник року - 2015» National Geographic, аж ніяк не новачок в екстремальному плаванні. Він уже плавав в Арктиці і в «семи стародавніх морях», від Північного до Середземного, але Китова бухта, за його визнанням, виявилася найжахливішим місцем на Землі. Свої подвиги П'ю, призначений «Покровителем океанів» ООН, здійснює не в ім'я слави, а заради того, щоб зберегти унікальну екосистему - антарктична море Росса.

Фауна моря Росса знаходиться під загрозою зникнення через активного судноплавства і всіляких промислів. Льюїс П'ю хоче домогтися того, щоб цей регіон Антарктики отримав статус охоронюваного заповідника. На його думку, це залежить виключно від Росії, так як її представники займають лідируючі позиції в міжнародній Комісії зі збереження морського життя в Антарктиці (CCAMLR).

Вам это будет интересно:
День народження смайлика
Користувачі Інтернету вже не уявляють своє листування без смайликів. А чи знаєте ви, що у смайла навіть є день народження? Відзначають день народження смайлика 19 вересня.
У Новій Зеландії відзначають Національний день капців
Населення Нової Зеландії налічує трохи більше чотирьох мільйонів осіб. І без перебільшення можна стверджувати, що кожен житель цієї країни володіє, як мінімум, однією парою гумових капців.
У Лондоні продають "запах канікул"
У місті Слау (передмістя Лондона) з'явилися автомати, які продають бутлі, наповнені ароматизованим повітрям.
У Нідерландах відкрилися готелі з піску
У голландських містах Осс і Снек відкрилися унікальні готелі з піску.
Чех заснував в Європі нову державу
Громадянин Чехії, член партії вільних громадян Віт Едличка заснував на території між Сербією та Хорватією державу Вільна республіка Ліберленд і проголосив себе її президентом.
Американська пара відсвяткувала весілля 38 разів на шести континентах
Акробати з Лос-Анджелеса, 30-річний Чита Платт і 32-річна Ріан Вудярд зробили своє весілля по-справжньому незабутнім.
У Туреччині конфіскували справжню купюру в $ 1 млн
Купюру в 1 млн доларів знайшли в Туреччині. Цікаво, що банкнота виявилася справжньою.
Автори Книги рекордів Гіннесса назвали головні досягнення року
Автори Книги рекордів Гіннесса назвали шість головних досягнень 2014 року. Про це повідомляється на офіційному сайті видання.
Британець купив автомобільний номер за $ 815 тис
У Британії поставлений рекорд найдорожчого автомобільного реєстраційного знака - номер "25 О" проданий на спеціальному аукціоні за 815 тисяч доларів.
В Італії встановили гігантські лавки
В італійському Ланге з'явилися лавки для гігантів. Їх автор - знаменитий американський дизайнер Кріс Бенгл - пропонує всім на мить повернутися в дитинство.
У Швейцарії створили музичну поштову марку
Швейцарська пошта випустила спеціальну марку, яка в точності копіює вінілову платівку, повідомляє Le Matin.
Канадський телеведучий спустився в кратер діючого вулкана
Канадський телеведучий Джордж Куруніс зробив селфі, перебуваючи в кратері діючого вулкана Марум на острові Амбрім (Вануату) у Тихому океані.
Автомобіль мера Валенсії простояв на парковці 23 роки
Автомобіль глави адміністрації іспанського міста Валенсія Ріти Барбери простояв на парковці біля мерії 23 роки, повідомляє Espanarusa.
У Норвегії побудують плавучий готель у вигляді сніжинки
В Норвегії вирішили побудувати перший в Європі плавучий готель в Північному морі. За формою вона буде нагадувати гігантську шестикінечну сніжинку.
Німець намагався осушити озеро, щоб спасіті iPhone
Підліток з Кельна вирішив відкачати з озера всю воду, щоб дістати смартфон, повідомляє Metro.
Американцеві пожертвували $ 55 тис. на салат
Американець Зак Браун зібрав 55 тисяч доларів на картопляний салат завдяки жартівливому проекту по збору грошей на платформі Kickstarter. Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.
Міжнародний День Торта
20 липня відзначається цікаве і поки ще молоде свято - Міжнародний День Торта, присвячене дружбі і миру між людьми, країнами, народами.
В Італії закрили школу, в якій навчалися всього троє дітей
На італійському острові Алікуді недалеко від Сицилії закрили найменшу школу в світі, повідомляє Corriere della Sera.
У Нідерландах випустили електронні сигарети з марихуаною
У Нідерландах надійшли в продаж електронні сигарети з марихуаною, повідомляє видання Corriere della Sera.
Рідкісна поштова марка була продана на аукціоні за $ 9,5 млн
У Нью-Йорку на аукціоні Sothbey's за $ 9,5 млн була продана надзвичайно рідкісна поштова марка XIX століття з британської колонії в Південній Америці, повідомляє BBC News.
Закрыть
Outlook facebook page