RU  UK  EN
Статьи  >  У Києві відкривається ретроспектива фільмів бельгійських режисерів братів Дарденн

У Києві відкривається ретроспектива фільмів бельгійських режисерів братів Дарденн

Автор: 02.10.2014 | кіно, Київ, Бельгія
Сьогодні, 2 жовтня, в кінотеатрі Київ за участю посла Бельгії в Україні Люка Якобса і радника зі зв'язків з органами влади SUN InBev Ukraine Ярослава Железняка відкривається ретроспектива фільмів бельгійських режисерів Жан​​-П'єра і Люка Дарденн. Про це OUTLOOK повідомили в Артхаус-трафік.

Ретроспектива триватиме до 5 жовтня, за цей час в кінтеатрі покажуть колекцію кращих фільмів братів Дарденн, рекордсменів Каннського кінофестивалю. Покази пройдуть мовою оригіналу - французькою, з українськими субтитрами.

Жан-П'єр і Люк Дарденн завоювали світову славу і успіх у критиків своїми соціальними драмами. У програмі ретроспективи - кращі з них: «Дитя», «Син», «Розетта» і «Хлопчик з велосипедом», які свого часу зібрали 7 нагород Каннського фестивалю, в тому числі і дві Золоті гілки.

Ретроспектива приурочена до виходу в прокат останньої стрічки братів Дарденн - «Два дні, одна ніч». Фільм став справжнім бенефісом актриси Маріон Котійяр. Критики одностайно пророкували стрічці перемогу на Каннському кінофестивалі - Золота гілка стала б рекордної третьою в колекції режисерів. Крім того, картина буде представляти Бельгію в лонг-листі на здобуття премії Оскар.

Вам это будет интересно:
У День вишиванки кияни зможуть проїхатися в метро безкоштовно
Акція буде діяти на шести станціях київського метрополітену.
У Києві «Батьківщина-мати» одягла вінок з маків
До Дня пам'яті і примирення монумент «Батьківщина-мати» в Києві прикрасили розкішним вінком з маків. Саме ця квітка є символом пам'яті про загиблих у Другій світовій війні.
Бельгієць виграв у лотерею 17 млн євро
Житель Бельгії виграв 17 мільйонів євро в європейській лотереї EuroMillions.
У бельгійському барі встановили сигналізацію на келихи
В одному з барів Брюгге встановили сигнальні датчики на пивні келихи, щоб відвідувачі перестали їх красти. За словами власника закладу, всього за рік мисливці за класичним пивним посудом винесли з його бару більше 4000 келихів.
У Києві відкрили представництво Баварії
Участь у церемонії взяли мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів.
У Києві Московський міст перейменували на Північний
Київрада перейменувала Московський міст, повернувши йому проектну назву "Північний".
У Києві станцію метро "Петрівка" перейменували в "Почайна"
На пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування станції метро "Петрівка".
Принцем карнавалу у Фландрії вперше став чоловік з інвалідністю
24-річний Алекс де Кегель, що страждає на дитячий церебральний параліч, отримав звання принца традиційного карнавалу в бельгійському місті Алст (Фландрія).
В Бельгії навколо скандального вуличного ліхтаря з’явився будинок
Жителі бельгійського Кербергена як мінімум здивувалися появі на одній з вулиць міста будови, в яку «вріс» вуличний ліхтар.
У Києві відкривається виставка німецького художника Маркуса Нідена
14 листопада відбудеться відкриття виставки «Мій український щоденник: малюнки та скульптури Маркуса Нідена».
У Києві відкрилася «Фантастична історія» хризантем
Майданчик Печерського ландшафтного парку в Києві з 4 по 23 жовтня буде зачаровувати своїх відвідувачів виставкою хризантем. На площі майже чотири тисячі квадратних метрів будуть створені десять тематичних інсталяцій з 25 тисяч різнокольорових хризантем.
У Києві представляють унікальні роботи величних художників з особистими автографами
З 20 вересня в Києві відкривається ексклюзивна виставка, в рамках якої будуть представлені об'єкти тиражного мистецтва, що являють собою відбиток на папері або металі з друкарської форми.
В музеї Тараса Шевченка відбудеться прем’єра польского фільму «Брати»
26 квітня о 18:00 у Національному музеї Тараса Шевченка за ініціативою галереї «КалитаАртКлуб» відбудеться київська прем’єра документального фільму «Брати» польського режисера Войцеха Староня.
Посли різних країн створять сквер миру
9 квітня в Національному ботанічному саду імені Гришка посли іноземних держав приєдняються до Міжнарожної ініціативи "Дерева миру". Окрім дипломатів в акції візьмуть участь активісти 132 міст та селищ України, а також представники 50 країн світу.
В Києві пройде тиждень австрійського кіно
«Тиждень австрійського кіно» стартує 14 квітня у Києві. Кіноогляд, що у 2016 році відбудеться уже вп’яте, збирає найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії.
Наступного тижня в Україні стартує Тиждень іспанського кіно
Наприкінці березня у п’ятьох містах України стартує Тиждень іспанського кіно «CINEFIESTA».
В Україні починається фестиваль «Тиждень італійського кіно»
3 березня в Києві та інших містах України починається «Тиждень італійського кіно». У цьому році фестиваль, якій знайомить українського глядача з найяскравішими новинками сучасного кінематографа Італії, відбудеться ушосте. До програми увійшли фільми з конкурсної програми Венеційського і Каннського кінофестивалів.
У Києві пройде фестиваль японського кіно
З 22 по 24 січня в київському кінотеатрі Кінопанорама пройде фестиваль японського кіно.
У Бельгії туристам запропонують половити креветок на конях
У Бельгії туристи зможуть долучитися до місцевої забави - кінного промислу креветок в Оостдюнкерке, який проходить з квітня по вересень.
У Голлівуді відкриють парк Чарівний світ Гарі Поттера
Компанія Universal Studios Hollywood назвала офіційну дату відкриття нового тематичного парку.
Закрыть
Outlook facebook page