RU  UK  EN
Статьи  >  Україна і Японія підписали заяву про співпрацю в сфері енергетики

Україна і Японія підписали заяву про співпрацю в сфері енергетики

Японський центр вугільної енергетики J-Coal і Міністерство енергетики та вугільної промисловості України підписали у вівторок спільну заяву про всебічне співробітництво у галузі енергетики для зміцнення енергетичної незалежності України.

Як повідомляється, підписання відбулося в ході українсько-японських бізнес-консультацій за участю міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети і міністра економіки, торгівлі і промисловості Японії Тошіміцу Мотегі.

Крім того, сторони підписали меморандум про співпрацю в проекті підвищення ефективності вугільних електростанцій

Як зазначив Т.Мотегі, Японія надаватиме Україні підтримку у підвищенні ефективності вугільних електростанцій.

"На долю вугільних теплостанций України припадає приблизно 40% від загального обсягу виробітку електроенергії, проте продуктивність цих станцій низька через застарілого обладнання, яке знаходиться в експлуатації вже 47 років. Якщо обладнання всіх вугільних станцій вашої країни буде замінено високоефективним японським обладнанням, це дасть можливість скоротити імпорт газу приблизно на 10% ", - сказав Т.Мотегі.

"У сформованій ситуації уряд України робить все можливе для забезпечення енергоресурсами населення. В цих складних умовах ми думаємо також про майбутній розвиток, і ми його пов'язуємо з високотехнологічним обладнанням, впровадженням ринкових механізмів та інтеграцією України в єдиний простір ЄС. Сьогодні ми підпишемо спільну заяву з питань енергетики та меморандум про співпрацю по конкретному проекту. Ми відновимо ту співпрацю, яка було розпочато чотири роки тому ", - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

"Сьогодні Україна знаходиться в газовій блокаді Росії. Фактично почалася вже третя газова війна. Через дії терористів на сході країни руйнується наша енергетична інфраструктура", - додав він.

Т.Мотегі також заявив про намір відновити переговори з Україною по інвестиційним пропозиціям і досягти прогресу в цьому питанні вже до кінця поточного року. "Починаючи з наступного тижня, ми будемо направляти нові делегації в Україну", - сказав він.

"Дуже важливо, що така велика делегація на чолі з міністром вперше приїхала в Україну саме в цей час і підписала ці договору про співпрацю. Переговори про полегшення взаємних умов інвестування були призупинені, нам необхідно їх зараз відновити", - сказав П.Шеремета журналістам після підписання договорів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Вам это будет интересно:
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
У Києві відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності"
11 травня об 11:00 в Медіа-центрі ГДІП відбудеться круглий стіл "Європейський вибір України після Революції Гідності: можливості та проблеми". У кожного гостя буде можливість прийняти участь у колективному обговоренні та знайти правильне рішення відкритих питань.
День Сева в Японії
Щорічно 29 квітня в Японії відзначається державне свято - День Сева. Воно відзначається в день народження імператора Хірохіто в пам'ять про період його правління.
Річниця Чорнобильської катастрофи
26 квітня 1986 року в українському місті Прип'ять сталася найстрашніша техногенна катастрофа в історії.
Atlasjet Ukraine скасовує всі регулярні рейси
Авіакомпанія Atlasjet Ukraine повідомила, що скасовує всі регулярні рейси з 24 квітня 2018 року.
У Японії свято цвітіння сакури Ханами
«Ханами» перекладається c японської як «милування квітами». Це - національна традиція. Навесні, коли зацвітає сакура, майже все населення Японії спрямовуються в парки, щоб насолодитися цим приголомшливим за красою видовищем.
Тепер офіційно: Ryanair відкриває маршрути з України
В Борисполі пройшла прес-конференція, на якій глава Ryanair Майкл О'Лірі підтвердив факт відкриття 15 маршрутів з України: десяти з Києва і п'яти зі Львова.
Нацбанк затвердив правила округлення суми у чеку при готівкових розрахунках
Національний банк України затвердив правила округлення суми готівкових розрахунків у чеку, які діятимуть з 1 липня 2018 роки після припинення додаткового карбування в готівковий обіг монет номіналами 1, 2, 5 і 25 копійок.
У Нацбанку назвали дату, коли паперові гривні замінять на монети
В Україні з 27 квітня 2018 року введуть в обіг нові монети номіналом в 1 і 2 гривні, а 5 і 10 гривень з'являться в обігу в 2019-2020 роках.
Білий день
В Японії, Кореї і Тайвані 14 березня відзначають так званий Білий день - своєрідна «відповідь» на 14 лютого, коли в цих країнах жінки підносять подарунки чоловікам. А чоловіки дарують жінкам.
НБУ замінить на монети купюри номіналом 1, 2, 5 і 10 грн
У Нацбанку України повідомили, що 14 березня презентують нові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 і 10 грн.
Стало відомо, хто поїде на Євробачення 2018 від України
Переможцем національного відбору став MELOVIN. Саме він з піснею Under The Ladder представлятиме Україну в Лісабоні на пісенному конкурсі Євробачення 2018.
Японська туристична фірма запропонувала віртуальні польоти за кордон
В Японії туристична фірма пропонує відвідувачам спеціального ресторану First Airlines можливість віртуально злітати в Париж, Нью-Йорк, Рим або на Гаваї, не покидаючи межі Токіо.
День кішки в Японії
Почнемо з того, що слово «два» по-японськи звучить «ні». У деяких випадках, один з яких і став приводом для установи неформального Дня кішки, «два» може вимовлятися грайливо - «нян». Випадково чи ні, але японці вважають, що кішка нявкає не інакше як «нян-нян-нян». А далі - все просто і логічно. «Нян-Нян-Нян» - це «два-два-два», а «два-два-два», відповідно, - це двадцять друге число другого місяця.
День кандзі в Японії
Щороку 12 грудня в Японії відзначається День кандзі, або День ієрогліфів. У цей день оголошують так званий «кандзі року», який жителі Японії обирають голосуванням.
У Нідерландах з'являться банкомати для біткоіни
Перші автомати для обміну біткоінів з'явилися в Нідерландах. Апарати нового типу дозволяють внести кілька тисяч євро готівки для купівлі цінної криптовалюти, а також навпаки, отримати готівку після завершення транзакції.
Посольство Індонезії поповнило експонатами київський музей
Представники Посольства Республіки Індонезія встановили п'ять індонезійських архітектурних мініатюр у музеї Києва "Україна в мініатюрі". Насолодитися екзотичними шедеврами можна буде вже з 10 листопада. До експозиції включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
День культури в Японії
Сучасну Японію неможливо уявити без періоду Мейдзі, а про період Мейдзі неможливо розповідати, не згадуючи імператора Мейдзі (3 листопада 1852 - 30 липень 1912, 122-й імператор Японії). День культури збігається з днем його народження і є державним святом.
Україна і ОАЕ домовилися про безвізовий режим
Україна та Об'єднані Арабські Емірати домовилися про безвізовий режим, який почне діяти з грудня 2017 року.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Закрыть
Outlook facebook page