RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Ласкаво просимо до музею ... бананів. Надивніші музеї світу

Ласкаво просимо до музею ... бананів. Надивніші музеї світу

Поруч з арт-просторами у вигляді благородних галерей та історичних музеїв у деяких містах існують заклади, колекції яких складаються з бананів, дохлих тарганів та сортів гірчиці...

Вусатим домашнім «неулюбленцям» вирішив присвятити свою справу американець Майкл Боден з містечка Плано, штат Техас. В одній з кімнат магазину, що спеціалізується на продажу засобів від шкідників, він заснував музей... тарганів. Серед живих і мертвих комах, принесених здебільшого відвідувачами лавки, є унікальний екземпляр, який вже відійшов в інший світ, – «тарганисько» в норковому манто, що грає на фортепіано. Подарувала Майклу головний «експонат» одна літня дама на знак подяки власнику магазину за те, що він допоміг їй позбавитися від шкідників, які довгі роки атакували її будинок.

На «підношеннях» гостей тримається музей, котрий діє ще з кінця 70-х в підземеллі турецького міста Аванос. Його стіни і стеля повністю завішані пасмами волосся з іменами та адресами їх володарів. Засновник закладу, місцевий гончар Галіп Корукцу, навіть занесений до Книги рекордів Гіннеса як власник найбільшої колекції локонів, зрізаних з голів понад 16 тисяч осіб. А все почалося з пасма коханої Галіпа. Назавжди покидаючи рідні місця, вона лишила йому такий прощальний подарунок. Відтоді бідолаха почав збирати дивну колекцію, що постійно поповнюється завдяки жінкам-відвідувачкам, які розчулюються від історії про нещасне кохання і добровільно жертвують частиною своєї шевелюри для виставки.

Беррі Левенсон з міста Маунт-Хореб, штат Вісконсин, понад 30 років колекціонує гірчицю. Вирішивши, що не слід приховувати результати своїх пошуків і зборів, він виставив їх на загальний огляд, присвятивши приправі цілий музей. Майже п'ять тисяч видів, привезених з десятків країн, і екскурс в історію її виробництва відкриють відвідувачам нові грані традиційної складової хот-догів.

Інший американець, Кен Банністер з містечка Хасперія штату Каліфорнія, також спорудив музей продукту харчування, створивши справжній «банановий рай»... Меблі, одяг, прикраси, листівки, сувеніри, плакати і навіть платівки з піснями про фрукти – тут зберігається все, що хоч якось пов'язане з тропічними плодами. За 39 років роботи «банановий король» зібрав понад 17 тисяч експонатів.

Швабра, якою мив підлогу батько Сталіна, відрізане вухо Ван Гога і вуса Гітлера жителю німецького міста Кюріц заповіла правнучка самого барона Мюнхгаузена. Принаймні, у цьому запевняє відвідувачів власник єдиного в своєму роді «Музею брехні» Райнхард Цабка. Тоді як його колеги-колекціонери борються за автентичність виставкових об'єктів, він вважає, що межа між брехнею й істиною настільки тонка, що переступити її іноді дуже легко. «Не вір своїм очам», – говорить девіз закладу.

Фото:  media.travelweare.com, www.travelandleisure.com, c2.staticflickr.com, www.arthurtaussig.com, coachellavalley.com

Вам это будет интересно:
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
"Le Grand Louvre"
В найбільш знаному музеї світу, французькому Луврі, було впершо відкрито двері для публіки в 1793. Хоча й до цього ця будівля була відома далеко за межами Франції. Тільки от використовувалась вона далеко не в таких піднесених цілях, як зараз.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Таксі по-нью-йоркському
Наступним героєм нашого циклу про міський транспорт-символ стало жовте таксі Нью-Йорка. Без цих яскравих і неймовірно маневрених машин просто неможливо уявити Велике Яблуко, а надто його центр – Мангеттен. Здається, що «шашечок» тут більше, ніж людей.
Снігова королева позаздрила б. Кращі льодові готелі світу
Замість підлоги з підігрівом – ковзанка. Як альтернатива махровому халату – шапка-вушанка і пуховик. Відпочити у стилі «Північний полюс» пропонують еко-готелі та кафе в Канаді, Румунії і навіть спекотному Дубаї...Єкзотичними можуть бути готелі не тільки біля окену та тропічних пальм.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
Подивися на це небо. Найкращі планетарії світу
Добре це чи ні, та подорожі до далеких планет і зірок поки що залишаються тільки на сторінках наукової фантастики та у фільмах голлівудського кінопрому. Хоча можливість космічного туризму підібралася впритул, все ж до Юпітера і Сатурна ще ой як не близько.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Поласувати оригінально: найдивніші кафе світу
Маркетологи і ресторатори – народ підприємливий і готовий на все, аби тільки збільшити число відвідувачів власного закладу. Доволі часто способи їхнього «загравання» з публікою схожі одне на одне, а дизайн і меню мало чим відрізняються. Тому ми добряче пошукали по всьому світу і зібрали для вас колекцію справді оригінальних закладів.
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
Обігнути край світу. Мис Горн
Для моряків обігнути мис Горн, який розкинувся на самісінькому півдні Аргентини, – успіх, рівний підкоренню Евересту для альпіністів. Кинути виклик велетенським хвилям, ураганному вітру та прошмигнути під вітрилами навколо «старого людожера» вперше вдалося 29 січня 1616 року.
А ви знали...?
Перша у цьому році підбірка новин та цікавинок охопить інформацію з різних частин світу і, що головне, її буде вдвічі більше ніж зазвичай!
Сентоза – весь Сінгапур в одному острові
Отримати повний набір вражень про країну площею понад 700 квадратних кілометрів усього за кілька днів пішої прогулянки – абсолютно реально. І надздібності на кшталт телепортації чи вміння переміщатися зі швидкістю світла для цього не потрібні. Досить вирушити на острів Сентоза, що належить до Республіки Сінгапур і повністю відображає всі її особливості.
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
А ви знали...?
Добірка цього тижня насичена фото і відео матеріалами з різних куточків нашої планети. Хто налаштовує годинники у Букінгемському палаці? Як звучить Чорнобиль? Чи можливо у незвичний спосіб оглянути околиці міста Чунцинь? Ці та інші цікавинки ви сьогодні дізнаєтесь!
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
А ви знали...?
У цій рубриці ми коротко розповімо про ТОП-5 найбільш вражаючих новин зі сфери культури, які вразили суспільство за останній тиждень. Ми впевнені, нам є чим вас вразити!
Закрыть
Outlook facebook page