RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  Ми там були: Відень

Ми там були: Відень

Відень - кровоносна судина старої Європи - аристократичної, вишуканої, музейної. Фотограф Юлія Кочетова розповідає, що в цьому розкішному і прекрасномц місті в обов'язковому порядку треба відвідувати оперу, заходити в царські палаци і пити найсмачнішу каву з вершками. З 80-ти міських музеїв можна і потрібно вибирати, тому починаємо закохуватися у Відень з Музейного кварталу.

До моменту знайомства з прекрасним - архітектурною і культурною, раджу полежати на лавках, поласувати морозивом, сфотографуватися в автоматі 50-х років і як справжній турист - морально підготуватися до шаленої подорожі, адже у Відні на кожному кроці - must see.

Відень музейний

Скарбниця Габсбургів - імператорська колекція, де знаходиться все: від царської корони до рогу єдинорога.

Музей Сісі - найзагадковішої принцеси з талією в 55 сантиметрів, яка заборонила малювати себе після 30 років, щоб залишитися в пам'яті нащадків вічною красунею.DTrolleyVienna.jpgФото jaywaytravel.com

І на десерт відвідайте Музей Моцарта (для музикантів) і Музей Фрейда (для поціновувачів).

Відень архітектурний - собор Святого Стефана, Ратуша, церква Святого Петра, Бургтеатр і Віденська опера. Все в центрі, з неймовірною концентрацією тонкої краси та готичного стилю.header-mariahilfer-strasse-guide-2000x1200.jpg
Фото 1000things.at

Відень палацовий - щоб відчути себе як мінімум імператорами - палац Хофбург, Палац Бельведер і Шенбрунн - «Красивий замок», але слово «красивий» - надто мізерне для опису літньої резиденції Габсбургів, яку щорічно відвідують шість мільйонів туристів.

Відень артовий:

Академія образотворчих мистецтв - одна з найстаріших в Європі.

Будинок Хундертвассера - будівля-виклик відомого художника, справжнього Сальвадора Далі в архітектурі.hundertwasser-kuntstkauswien.jpgФото epepa.eu

«Будинок художника» - галерея сучасного арту з яскравими експозиціями.

Відень природний:

Stadtpark (Міський парк) - оазис тимчасового дауншифтингу з міста для відпочинку біля води.njbsc07twbgxh1w0kkj8.jpgФото picfair.com

Wiener Wald (Віденський ліс) - як альтернатива для пікніка та прогулянки. Якщо набридне єднання з природою - поруч відмінна пивоварня Ottakring Bruerei.

Відень смачний:

NB! Не існує поняття «кава по-віденськи». Австрійці лише підсміюються над такою дефініцією. У Відні таку каву називають «меланж». Це вже знахідка пострадянських барист - варити щось подібне і називати напій «віденським».

Kleines cafe (в перекладі - маленька кафешка) - заклад, прихований від напливу туристів на центральні віденській вуличці.Kleines-Cafe-Franziskanerplatz-1.jpgФото sommertage.com

Dachboden - місце з чудовим інтер'єром і головною фішкою, захованою в самій назві: Dachboden перекладається як «Горище». Кафе знаходиться на даху готелю і призначене для того, щоб дивитися на Відень із висоти - для цінителів повної картинки.

Bräunerhof - нетуристическая справжня віденська кав'ярня, де можна відчути себе справжнім австрійцем за чашкою ароматного рістретто і свіжою пресою.

Zaher - в будівлі однойменного готелю знаходиться віденський ресторан з історією - тут необхідно куштувати справжній віденський меланж і Захерторте. Якщо в парочці віденських кав'ярень ви зможете скуштувати смачну альтернативу кавового напою, то солодкий десерт варто спробувати тільки тут, інші кондитери готують лише репродукції цього шоколадного шедевру. Торт «Захер» випікають вже 182 роки, а кондитери кав'ярні підписують договір, де документально дають слово зберігати секретний рецепт.

Меланж подають зі збитими вершками, а Захер покривають шоколадною глазур'ю. Так що цукор вам у Відні не знадобиться.

Головне фото independent.co.uk

Вам это будет интересно:
Бельгія очима Марини Орлової: Як живуть бельгійці
Марина Орлова – проектний менеджер у культурно-громадській організації. На одному з міжнародних проектів вона зустріла своє кохання – Віма, хлопця з Бельгії. Поїхати в його країну їй вдалося тільки тоді, коли Україна отримала безвіз і саме про те, як живуть бельгійці, що вони їдять на сніданок і як у них заведено відпочивати, Марина розповіла OUTLOOK.
Ми там були: Марокко – дивовижна країна
Тут увечері тільки починають працювати ринки. Без комах не обходиться жоден дім. А зі зміями люди практично подружилися. І ще: уявляєте, вони не мріють про море! Про всі тонкощі африканського Королівства Марокко нам розповіла український SMM-фахівець Анна Фунт, яка провела там незабутню відпустку.
Декілька граней багатогранного Бостона
Враження про це місто багато в чому залежить від того, де ви були до зустрічі з ним. Після Лос-Анджелеса Бостон може здатися дуже діловим і культурно насиченим, після Нью-Йорка – дещо провінційним і старомодним. Але в будь-якому разі він має яскраве та поважне обличчя массачусетського джентльмена.
Перу. Місця сили
Ізраїль, Індія, Мекка – ці географічні точки дуже важливі для адептів різних релігій і не тільки: вирушивши туди у паломництво, можна звідати благодать і відчути найпотужнішу концентрацію енергії, навіть будучи невіруючим. Не території Південної Америки, у Перу, теж є свої місця сили. І саме про них пише наш читач і автор Ія Зайцева.
Йодль – музика австрійських гір
В Австрії з'явився незвичайний маршрут, його вибирають любителі вокального стилю йодлем. Бредуть туристи долиною Циллерталь, широка стежина звужується, відкриваючи шлях тільки для найзавзятіших, і звивиста доріжка веде вгору. Зазирають мандрівники до хижки, яка має форму дзвіночка, обходять стороною найбільший ріг, прямуючи туди, де альпійські пастухи вели неквапливі музичні бесіди зі своїм стадом.
Річард Ганнон: Фарери - овечі острови
Тільки три місяці на рік між Великою Британією і Фарерськими островами відкрито повітряні рейси. Я радів своїй майбутній подорожі, хоча до кінця не усвідомлював, що очікує там, на півночі. Іноді я уявляв Фарери, як землю, покриту кригою. Наступної миті здавалося, що на островах не вщухає потужний вітер, а отже, мене обов'язково здує з якогось стрімчака в холодну воду.
Ми там були: Гудаурі
У Гудаурі легко відчути час, затиснути його між пальцями і розтягнути у просторі, перелаштовуючи свій внутрішній ритм у режим відчуттів. І вже немає дедлайну, набридливих сусідів і лихачів, що виїжджають на зустрічку. Усе це починає здаватися ілюзорним і швидкоплинним. Тут, у Гудаурі, інші цінності. Гори не терплять метушні, внутрішнього діалогу і самоїдства. Найбільше задоволення просто дивитися на них.
Ми там були: Нью-Йорк, Вашингтон і Маямі
Так склалося, що в Америці дві столиці – офіційна і фактична. Київський контекстний менеджер Богдан Янчев побував в обох і розповів нам про дух цих міст, про їхні пам’ятки і про те, чим вони є в реальності. Гадаєте, Нью-Йорк просякнутий дорогими парфумами, а у Вашингтоні, окрім полежати на травичці біля Білого дому, і робити нічого? Ви помиляєтесь!
Засніжені вершини. Найкращі зимові курорти
З настанням холодних сезонів важливо не тільки кутатися у светри з оленями, пити какао і в черговий раз переглядати різдвяні комедії. Спорт ще ніхто не скасовував, тому Outlook розповідає про п’ять чудових гірськолижних курортів, де можна добряче збадьоритися і вилізти із зимової сплячки.
Країна майже з таким самим прапором. Швеція очима українця
Швеція, напевно, не є найпопулярнішим туристичним напрямком серед українців. Охочіше наші співвітчизники їдуть до теплих країн або ж у доступніші та популярніші європейські столиці. Наш сьогоднішній співрозмовник, вокаліст київського гурту «М'ЯЧ» Юрій Розенко, навпаки, двічі на рік обов'язково відвідує це королівство.
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті.
Ми там були: Каппадокія
У кожної людини є такий момент чи випадок, котрий він запам’ятає на все життя. Поїздка в Каппадокію і політ на повітряній кулі – одне з найбільш незабутніх видовищ у моєму житті. Саме тому я хочу з вами поділитися своїми враженнями.
Нормандія очима Корнія Грицюка: батьківщина парасольок і субмарин. Частина 2
Корній Грицюк продовжує ділитися враженнями від французької Нормандії. У попередньому матеріалі він розповідав про свій вояж до Довіля. Тепер на черзі Шербург, або Шербур-Октевіль. Подвійна назва міста з'явилася на початку 2000-х, коли Шербург злився з Октевілем.
Нормандія очима Корнія Грицюка: яблука, молоко та океан. Частина 1
Для багатьох туристів Франція – це в основному Париж із довжелезною чергою на Ейфелеву вежу, Лувр та околиці з їхнім королівським шиком або курорти Середземного моря. А ось Корній Грицюк, мандруючи цією країною, вирішив податися на північ – у Нормандію! Для наших читачів він підготував цикл подорожніх нотаток про поїздку до Атлантичного океану...
Брегенц. До театру у смокінгу і на катамарані
Спеціально для тих, хто вважає театр і оперну музику пережитками минулого, ми розповімо про дивовижний австрійський театр, де традиційне мистецтво поєднується з технічними та інженерними новинками, а ще з неперевершеним краєвидом Альп.
Там, де «Король лев» стає реальністю
До речі, сценами для цього художнього фільму компанія «Disney» надихнулась саме у Кенії, а точніше у національному парку «Брама Пекла», що знаходиться на відстані 90 км від Найробі. Хоча і сімбу («лев» з суахілі) разом з іншими хижаками тут не побачиш, бонусом стане прогулянка на велосипеді поміж стада зебрів, антилоп гну та жирафів. Цікаво...?
Літо на справжньому ранчо!
Після перегляду фільмів про американський Дикий Захід не одне покоління дітей тягнуло батьків до коней у цирку, щоб хоч на п'ять хвилин приміряти улюблені образи й відчути ту саму атмосферу. Та особисто мені п'яти хвилин завжди було замало. Тому я, подорослішавши, на кілька місяців вирушила у штат Колорадо...
Кожен рано чи пізно приходить до Риму
Хто добре бачив Італію, а особливо Рим, той більше ніколи не буде зовсім нещасним, – казав Гете. Повністю згоден з цією думкою наш читач і фотограф Роман Матков. Своїми враженнями від міста він сьогодні ділиться.
Інсбрук – казкове місто в обрамленні Альпійських гір
Тірольська місцевість Австрії надзвичайно самобутня. Тут своя кухня і навіть своя манера співу, а багатовікова історія відмінно поєднується з природними красотами і спортивними об’єктами. Пік різноманіття – невелике гірське містечко Інсбрук. Це адміністративний центр Тіроля, а також одне з найчистіших місць у Європі...
Пам’ятки Зальцбурга: Тут народжуються генії
Тут народилися композитор Моцарт і поет Трекль, тут писав опери Гайдн і багато інших. Та лиш мала частина пам’яток Зальцбурга пов’язана з цими геніями. Місто з доволі невеликим населенням внесено завдяки своїм пам’ятним місцям у список Всесвітнього спадку ЮНЕСКО.
Закрыть
Outlook facebook page