RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Діяльність Індії у боротьбі з COVID-19

Діяльність Індії у боротьбі з COVID-19

Автор: 05.05.2020 | Індія
В рамках двостороннього співробітництва України та Індії, Надзвичайний і Повноважний Посол Партха Сатпатхі передав Міністру закордонних справ Дмитру Кулебі препарати для боротьби з пандемією коронавірусу. Вже протягом декількох місяців Індія активно веде активну боротьбу із цим захворюванням.

Перший випадок захворювання на COVID в Індії було зареєстровано 30 січня. Наразі, в країні приблизно 10477 активних випадків захворювання, яке вдається стримувати шляхом ефективного виконання оперативної та детальної стратегії контролю. 8 січня урядом Індії було створено групу міністрів (GOM) для здійснення планування, моніторингу та регулярного відстеження ситуації.

Основними стратегіями боротьби уряду Індії з COVID-19 є наступні:

Огляд у пунктах пропуску в країну : 17 січня було видано поради щодо здійснення подорожей до Китаю та розпочато огляд пасажирів у низці міжнародних аеропортів. Встановлено візові обмеження, а міжнародний пасажирський рух повітряним, наземним та морським сполученням призупинено.

Повідомлення про ризики . Уряд активно займається інформуванням громадськості за допомогою платформ соціальних мереж, телебачення, радіо, реклами у пресі тощо. Урядом запущено мобільний додаток "Arogya Setu", робота якого базується на використанні геотегування. Додаток попереджає користувача про наближення до зафіксованих спалахів або випадків зараження коронавірусом. Окрім цього він також допомагає користувачам самостійно визначати ризик захворювання та відстежувати стан свого здоров’я, виявляти симптоми. "Arogya Setu" повідомляє про заходи безпеки і надає іншу інформацію, що стосується поширення COVID-19.

Здійснення суспільного нагляду за всіма осбами, що прибули з-за кордону за допомогою Інтегрованої мережі спостереження за хворобою (IDSP). Було розроблено Інтернет-портал для повідомлення та моніторингу даних про коронавірус у штатах. Цей крок допоміг створити детальний реєстрів усіх контактів громадян у окремих громадах, для пасажирів, які подорожували з країн уражених коронавірусом.

Тестування у лабараторіях : Для полегшення раннього та своєчасного тестування зразків була створена мережа лабораторій по всій країні. ВООЗ визначила Національний інститут вірусології, м. Пуна, Індія, як реферальну лабораторію для всього регіону Південно-Східної Азії.

Підготовка лікарень : На сьогодні Індія має 7,27 494 ліжко-місць, 1,71317 ізольованих ліжко-місць та 74 450 ліжко-місць, для паціентів, яким було підтверджено COVID у державних та центральних лікарнях та медичних коледжах. Лікарні забезпечені матеріально-технічною базою, мають достатню кількість засобів індивідуального захисту, апаратів ШВЛ, необхідних лікарських засобів та медичних матеріалів.

Розвиток потенціалу: Лікарі та фельдшери, що працюють в аеропортах/портах, визначених лікарнях та групах швидкого реагування пройшли навчання з питань запобігання поширення інфекцій, утилізації біологічних відходів, використанням апаратів ШВЛ та боротьбою зі спалахом MERS-CoV (Близькосхідний коронавірусний респіраторний синдром) .

Забезпечення матеріально-технічною базою: вимоги щодо створення необхідних запасів, виробництва ЗІЗ, масок №95, лікарських засобів, активних фармацевтичних інгредієнтів, постачання сировини тощо були встановлені вчасно, штати заздалегідь спрямували свої зусилля для створення резервних запасів. Експортна торгівля цієї категорії товарів обмежена. Індія розробила набори для тестування на вірус, а також стимулювала приватне та державне виробництво масок.

Карантинні заходи : 24 березня було оголошено про введення 21 денного карантину, який пізніше було продовжено до 3 травня, очікується ввдедення певних послаблень.

Гуманітарний підхід до кризи внітрішніх трудових мігрантів: Близько півмільйона внутрішніх мігрантів повернулися до рідних штатів після запровадження карантину. Для вирішення питання внутрішніх мігрантів, була розроблена чітка послідовність дій та видані рекомендації щодо забезпечення їх необхідними запасами продовольства та засобами першої необхідності.

Спеціальні заходи охорони здоров’я: уряд надав підтримку більш ніж 300 мільйонам громадян шляхом прямого трансферу виплат та оголосив про подальші виплати у розмірі 22,6 мільярда доларів у рамках програми Прем'єр-міністра «Забезпечення добробуту бідних».

Південноазіатська асоціація регіонального співробітництва (SAARC): Прем'єр-міністр Моді взяв на себе ініціативу згуртувати всіх лідерів SAARC для тісної співпраці для вирішення проблеми поширення пандемії у цьому регіоні. Ним було створено фонд для боротьби з коронавірусом і здійснено внесок у розмірі 10 млн долларів США.

Активізація зусиль: 29 березня урядом сформувано 11 міжвідомчих /міждисциплінарних груп, уповноважених для формування детальних керівних принципів та стратегій управління на майбутній час.

Інформацію надано Посольством Індії в Україні.

Головне фото 5.ua

Вам это будет интересно:
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Жіночі прикраси в Індії: сакральний зміст
При слові індійка в нашій уяві виникає красива жінка в сарі, неодмінно з безліччю прикрас і малюнків на тілі. Звідки в національних традиціях цього народу така пристрасть до прикрашання тіла? У цьому є не лише естетичний, але й глибокий сакральний сенс – відображення культури, вірувань і світогляду індійців...
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
Південний Гоа очами Кіри Кондратенко
Депресія і відсутність нових ідей? Вирушайте на Гоа! Якось саме завдяки відпочинку на Гоа бізнес-леді Кіра Кондратенко набралася сил для здійснення нового цікавого проекту. Сьогодні вона ділиться з нами своїми враженнями від острова, іменуючи його не інакше як раєм на Землі.
Життя на воді: 7 маловідомих конкурентів Венеції
Коли ми чуємо вираз «місто на воді», одразу на думку спадає Венеція, чи не так? Неквапливі гондоли, вузенькі вулички по обидва боки, ніжне світло сонця, що заходить, і старовинна архітектура створюють той п’янкий романтичний коктейль, котрий приваблює туристів з усього світу.
Національні напої: Нуль градусів і море енергії
Всі знають, що перебуваючи в Шотландії, варто неодмінно скуштувати віскі, у Франції – вина, а в Японії – саке. Та мало хто замислюється про національні безалкогольні напої. Але ж їх різні народи створювали з куди більш практичними намірами – прохолоджувальні і зігрівальні...
Калькутта – місто великих мислителів і бродяг
Калькутта має одну особливість – вона явила світові цілих трьох індійських лауреатів Нобелівської премії і вважається культурною столицею країни. І в той же час більшість жителів чистять зуби, перуть і готують прямо на вулицях, а чимало відомих людей, що відвідали місто, відгукувались про нього як про найгірше, що бачили в житті. Так що ж ближче до істини?
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Східний макіяж як традиція: Чарівний погляд з поволокою
Згідно з відомою фразою, схід – справа тонка. І загалом це істина, котра підтверджується навіть в деталях. Через особливості клімату східних жінок об’єднує схожий тип зовнішності, а їхні нації споріднює близькість культур. Тому й ідеали краси у них подібні. Так акцент у східному макіяжі неодмінно робиться на очі. Жінці тут належить бути скромною і вдягатися таким чином.
Заклиначі: Як змусити змію танцювати
Магічний танець змії в такт мелодії флейти, часто описаний у східних казках і зображений у фільмах – не просто вигадка, а справжній символ цих країн. У Єгипті, Індії, країнах Африки і деяких інших державах повзучих приручають і влаштовують із цього видовищну забаву. Тут існує професія заклинача змій, котру вважають мало не найдивовижнішою на Землі.
Квіткові долини світу
Квіткові поля і долини вражають і приваблюють увагу найвибагливіших поціновувачів прекрасного. Різнокольорові розсипи духмяних рослин прикрашають простори майже в кожній країні, у найвіддаленіших між собою частинах світу. Ми пропонуємо кілька варіантів таких квіткових килимів на будь-який смак.
Крилаті символи народів
У кожної держави є свої офіційні символи: прапор, герб і гімн. Але, крім традиційних «розпізнавальних знаків», є і народні – приміром, улюблений птах. Саме про них далі в OUTLOOK. Щоб «задокументувати» народну любов, 1960 року в Токіо на міжнародній конференції із захисту пернатих було введено поняття «національний птах».
Чайні імперії світу
Мало хто з нас, заварюючи собі улюблену кружечку чаю, замислюється, а звідки до нашої кухні дістався саме цей напій? Звісно, стереотипно ми знаємо, що, мабуть, із Індії чи Китаю, але насправді – не факт. У світі близько 30-ти країн серйозно займаються саме чаєм, і всередині цього співтовариства вимальовується дуже чітка ієрархія, котру очолює так звана «Велика чайна сімка».
Тварини у місті – коли люди з природою в злагоді
Багатьох містян іноді дратують кішки, собаки і навіть голуби на вулицях. А спроби зоозахисників вберегти їх від нападок людей і голоду часто малоефективні. Але у світі прекрасні міста, в яких люди відмінно уживаються з оленями, павичами і великою рогатою худобою…
Закрыть
Outlook facebook page