RU  UK  EN
Статьи  >  День незалежності Ізраїлю

День незалежності Ізраїлю

Автор: 02.05.2018 | Ізраїль
День незалежності Ізраїлю - головне державне свято країни. Він відзначається щорічно у вівторок, середу або четвер, найближчі до 5 ияра, на згадку про проголошення Держави Ізраїль 14 травня 1948 (5 ияра 5708 року за єврейським календарем).

Напередодні свята у всіх містах влаштовуються феєрверки.

Це єдиний офіційний неробочий день в Ізраїлі, коли працює міський транспорт, а населення, що дотримується єврейські релігійні традиції, може їздити в автомобілях і запалювати вогонь, тому свято відзначається масовим виїздом на пікніки.

Дню Незалежності передує Йом Ха-зікарон - День поминання полеглих солдатів Ізраїлю і жертв терору.

Церемонія починається ввечері з заходу сонця на площі на Горі Герцля в Єрусалимі, де в присутності спікера кнесету запалюються 12 факелів, що символізують 12 колін Ізраїлевих, тим самим завершуючи Йом Ха-зікарон і відкриваючи святкування Дня незалежності Ізраїлю. У процесі церемонії ізраїльський прапор піднімається на вершину флагштока, тим самим починаючи офіційне святкування Дня незалежності. Церемонія також включає художню частину і шоу прапороносців, в якому прапороносці ЦАХАЛа створюють прапорами складні фігури на площі.

За матеріалами calend.ru

Вам это будет интересно:
В ізраїльській пустелі проведуть фестиваль йоги
В ізраїльській пустелі Арава з 5 по 7 листопада пройде фестиваль йоги. Як повідомляє інтернет-журнал RTourNews.ru, майстер-класи проведуть кращі викладачі Ізраїлю та спеціально запрошені вчителі з інших країн.
Свято світла в Єрусалимі
Сьогодні в Єрусалимі відкривається щорічний фестиваль світла.
В Ізраїлі знайшли стародавнє поселення єгиптян-пивоварів
У Тель-Авіві знайдені руїни поселення стародавніх єгиптян.
В Ізраїлі знайшли сто доісторичних святилищ
У пустелі Негев (Ізраїль) археологи виявили близько сотні святилищ первісної людини, що носять еротичний характер. Про відкриття з посиланням на журнал Journal of the Israel Prehistoric Society повідомляє Live Science.
У Тель-Авіві відкривається середземноморський ярмарок туризму IMTM 2015
У Тель-Авіві 10 лютого відкриється Міжнародний середземноморський ярмарок туризму IMTM 2015.
В Ізраїлі електронні дерева будуть роздавати інтернет
Ізраїльський стартап представив eTrees - електронні дерева, які переробляють сонячне світло в електрику.
Єврейський новий рік Рош-а-Шана
Єврейський новий рік називається Рош-а-Шана (що в перекладі з івриту означає «голова року») і відзначається 1 і 2 числа місяця тишрей за єврейським календарем. За григоріанським календарем це свято зазвичай випадає на вересень. У 2014 році Рош ха-Шана випадає на 25 і 26 вересня, починається свято 24 вересня ввечері.
У Києві відбулася акція солідарності з палестинським народом
Сьогодні, 17 липня 2014 року, в Києві біля будівлі Представництва ООН в Україні на Кловському узвозі відбулася акція солідарності з палестинським народом.
Лаг ба-Омер в Ізраїлі
Лаг ба-Омер – річниця смерті великого мудреця раббі Шимона бар Йохая (Рашба). У цей день прийнято відвідувати гору Мерон в Ізраїлі, де знаходиться його могила.
Закрыть
Outlook facebook page