RU  UK  EN
Статьи  >  У Туреччині почався Президентський велотур

У Туреччині почався Президентський велотур

Автор: 27.04.2015 | спорт, Туреччина
Сьогодні в Туреччині був оголошений офіційний старт 51-го Міжконтинентального Президентського велотуру. Як повідомив Інтернет-ресурс timeturk.com, унікальне спортивне змагання високого професійного рівня, почалося в Анталії.

Цього року у відомій на весь світ велогонці беруть участь 168 спортсменів з різних країн світу.

Велогонщики, об'єднані в 21 команду, будуть боротися за перше місце впродовж 8 днів. Закінчиться спортивний захід в Стамбулі 3 травня.

Як звичайно, велотур буде проходити вздовж узбережжя Середземного і Егейського морів. Цього разу, вперше за 4 роки, спортсмени проїдуть через один з історичних регіонів Туреччини, Памуккале.

Вперше цього року деякі етапи змагання стартують у містах Мугла і Анталья. Останній відрізок шляху перед фінішем за традицією пролягає вздовж найвідоміших мечетей Стамбула "Айя-Софія" і "Султанахмет".

Цього разу спортсмени подолають шлях з Азії в Європу через Босфорську міст. До речі, саме цей етап є причиною унікальності велогонки, так як вона проходить відразу на двох континентах.

Також повідомляється, що в 51-му Президентському велотурі вдруге візьме участь найбільш швидкий британський професійний велогонщик Майкл Кавендіш. Спортивний захід буде в HD якості он-лайн демонструватися в 190 країнах світу 24 години на добу.

Варто відзначить, що традиція здійснювати велогонку на території Туреччини була заснована в 1963 році під назвою "Мармарскій Тур". Через 2 роки велотур набув статусу міжнародного і ось вже 51-й раз здійснюється на території Республіки.

Вам это будет интересно:
День Ататюрка, молоді та спорту в Туреччині
19 травня в Туреччині відзначають День молоді та спорту, присвячений першому президенту республіки Мустафі Кемалю Ататюрку.
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
День пам'яті Мустафи Кемаля Ататюрка в Туреччині
10 листопада в Туреччині відзначається важлива пам'ятна дата - День пам'яті Мустафи Кемаля Ататюрка, засновника сучасної турецької держави, першого президента Турецької Республіки.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
У Туреччині виявили 11 гектарів лісу, повного делікатесних трюфелів
Ці делікатесні гриби виростають на площі в 11 гектарів у провінціях Ізмір і Маніса.
Міжнародна виставка-ярмарок сувенірів в Анкарі
Міжнародна виставка-ярмарок сувенірів в Анкарі проводиться щороку в грудні і триває приблизно тиждень.
Шеб-і-Аруз в Туреччині
Шеб-і-Аруз (Фестиваль обертових дервішів) в ці дні проходить в турецькому місті Коньї, присвячується він великому філософу і поету Джелаладдін Румі, на прізвисько Мевлана (наш повелитель).
В Анталії відкрився перший в Європі підводний музей
У турецькому місті Сіда провінція Анталія відкрився перший в Європі підводний музей.
В ізраїльській пустелі проведуть фестиваль йоги
В ізраїльській пустелі Арава з 5 по 7 листопада пройде фестиваль йоги. Як повідомляє інтернет-журнал RTourNews.ru, майстер-класи проведуть кращі викладачі Ізраїлю та спеціально запрошені вчителі з інших країн.
Італієць з'їхав на лижах по вулкану
Клаудіо Ланзафаме, 28-річний лижний інструктор спустився на лижах по схилу вулкана.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
Міжнародний день альпінізму
Міжнародний день альпінізму відзначається щорічно 8 серпня. Це свято з'явилося в честь річниці першого підкорення в 1786 році вищої точки Альп - вершини Монблан.
Озеро в Туреччині забарвилося в червоний колір
Озеро Туз, друге по величині в Туреччині, забарвилося в червоний колір. Про зміну відтінку води у водоймі, який місцеві жителі також називають Солоним озером, повідомляє CNET.
У Зальцбурзі стартували найважчі у світі гонки
В Австрії стартували гонки Red Bull X-Alps, які вважають найважчими в світі.
Відзначається Міжнародний олімпійський день
Сьогодні, 23 липня, всі спортсмени і просто ентузіасти відзначають Міжнародний олімпійський день.
Регата Вогалонга у Венеції
8 червня у Венеції пройде регата Vogalonga, яка за словами її організаторів, є актом вираження любові до міста, до її каналів і лагун.
Закрыть
Outlook facebook page