RU  UK  EN
Статьи  >  Свято гігантського омлету в США

Свято гігантського омлету в США

Автор: 01.11.2014 | фестиваль, США, їжа
З 1985 року в перші вихідні листопада в місті Аббевілле (штат Луїзіана, США) жителі відзначають День гігантського омлету.

Кажуть, що пристрасним шанувальником омлету був сам Наполеон Бонапарт. За старовинною легендою, якось Наполеон з товаришами зупинився на нічліг в містечку Бессьер, де його й пригостили місцевим ласощами під назвою «Курячий дар». Розсмакувавши «дар», владика прийшов в неймовірний захват і повелів миттю зібрати курячі яйця, що всі були в околицях і приготувати з них гігантський омлет для всієї армії. На згадку про цю подію в Бессьєр і донині влаштовують Свято омлету. 

На думку кулінарів, омлет - закуска видатна: адже це блюдо поважав не тільки Наполеон, але і інші могутні правителі. Взяти хоча б австрійського кайзера Франца Йосифа, який назвав омлет «чудесним подарунком Господа». За легендою, «подарунком» небеса побалували Франца Йосифа, коли йому було двадцять років від роду - до цього моменту він і не чув ні про який омлеті, оскільки останній вважався їжею простолюдинів, для імператорської трапези зовсім не призначеної. 

Якось раз владика, відправившись на прогулянку, з жахом виявив, що відбився від своєї свити і заблукав у глухому лісі. Продираючись через нетрі, він, нарешті, побачив вогник і незабаром вибрався до крихітної селянської хатинки, де його зустріли з усім привітністю. Господиня на швидку руку спорудила для Франца Йосипа святковий омлет: змішала молоко, яйця, борошно і цукор, вилила суміш на сковорідку, злегка її підсмажила, а потім гострим ножем швидко нарізала все це пишність тонкими смужками, підрум'яняться їх, посипала цукровою пудрою і подала кайзеру разом зі сливовим компотом. Францу Йосипу пристрасть як сподобалося смачне блюдо, і, повернувшись додому, він наказав придворним кухарям готувати йому «селянську закуску» кожен день. Відтоді солодкий омлет стали називати «кайзершмаррен» - в перекладі з німецької «смужки кайзера». 

Знавці запевняють, що справжній омлет повинен бути о-о-дуже великим, а ласувати їм краще в дружній компанії. Цією рекомендації свято слідують кулінари з американського штату Луїзіана, які щорічно готують большущий омлет Дружби з 5000 яєць, 6 літрів масла, 25 літрів молока і 10 кілограмів зелені і пригощають ним гостей.

Вам это будет интересно:
Дербі в Кентуккі
Дербі в Кентуккі - це одне з найпрестижніших заходів, що проводиться протягом двох тижнів в Льюісвілль. Це гонка на одну цілу і одну чверть милі на іподромі імені Черчілля, в якій мають право брати участь тільки коні чистокровної верхової породи трьох років від роду. Це перший етап змагань Triple Crown в США.
У США у літака в польоті вибухнув двигун
Літак американського лоу-коста Southwest Airlines, який летів з Нью-Йорка в Даллас, змушений був здійснити екстрену посадку в аеропорту Філадельфії.
Національний день вишневого пирога в США
Щорічно 20 лютого в США відзначається таке неофіційне свято як Національний день вишневого пирога.
У США запатентовано перший вогнегасник
7 лютого 1863 року в штаті Вірджинія (США) інженером Аланом Креем був запатентований перший вогнегасник.
Національний день морквяного торта в США
3 лютого американці відзначають чергове кулінарне свято - Національний день морквяного торта (National Carrot Cake Day). Це може здатися жартом, проте в США блюдо з використанням моркви має власне свято.
Карнавал в Ліму
Маски, танці і традиційна музика - це все карнавал в Ліму, невеликому і затишному містечку на півдні Франції. Карнавал триває цілих три місяці, правда, виступи проходять тільки по вихідним.
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон в Південній Кореї
Зимовий фестиваль форелі в Хвачхон є прекрасним місцем, де можна насолодитися зимовою риболовлею. Щороку тисячі туристів приїжджають сюди, щоб і рибки поїсти, і на санчатах покататися.
Фестиваль Дунчжі в Китаї
Кожного року зимове сонцестояння припадає на період між 21 і 22 грудня. В день зимового сонцестояння найкоротший день і найдовша ніч у році. Після зимового сонцестояння дні стають довшими, а ночі коротшими.
Фестиваль врожаю вишні в ПАР
Місто Фіксбург виробляє близько 500 тонн вишні щороку, що складає близько 95% південноафриканського врожаю.
У Флориді зведуть готель у формі гітари
Готель Seminole Hаrd Rоck Hotel & Casino у Флориді вирішив максимально візуалізувати свою назву - нова будівля готелю на 638 номерів буде побудована у вигляді 137-метрової гітари.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Національний день сендвіча в США
Щорічно 3 листопада в США відзначається Національний день сендвіча, з метою вшанувати один з найпопулярніших продуктів на американському континенті. Треба сказати, що сьогодні це свято популярне не тільки в Америці, але і в багатьох західних країнах, і це не дивно.
Карибський фестиваль їжі і вина
Карибський фестиваль їжі і вина проходить в Теркс і Кайкос з 2011 року.
Фестиваль повітряних куль в Сазі
Що ви знаєте про Японію? Якщо ваші знання обмежені тільки суші і квітучою сакурою, то ви будете здивовані, що в цій країні проходить один з найкращих фестивалів повітроплавання в світі. Це Міжнародний фестиваль повітряних куль в Сазі, на який з'їжджаються не тільки пілоти, а й туристи з усіх країн.
Напередодні Хелоуїна проводиться Ніч пустощів
Вечір напередодні Хеллоуїна, 30 жовтня, в Північній Америці і Великобританії називають Ніччю пустощів.
Ярмарок верблюдів у Індії
Кілька десятків тисяч верблюдів, тисячі торговців у колоритних національних костюмах і безкраї піски Великої індійської пустелі - це не що інше, як Pushkar Mela, або Ярмарок верблюдів в Пушкарі. Щорічно цей ярмарок привертає близько 40 тисяч відвідувачів, вона триває 5 днів і включає в себе безліч цікавих і захоплюючих заходів.
Фестиваль морських гребінців в Нормандії
Нормандія - справжній рай для шанувальників морепродуктів. У цій історичній області Франції, а точніше в її регіоні Нижня Нормандія, щорічно проходить Фестиваль морських гребінців. Зазвичай дні фестивалю припадають на кінець жовтня - початок листопада
В Амстердамі відбувається фестиваль Cinekid
Cinekid - це найбільший фестиваль кіно, телебачення і нових медіа для дітей від 4 до 14 років. Він проводиться з 1986 року в столиці Нідерландів, Амстердамі, під час осінніх шкільних канікул.
Свято солодощів у США
Щорічно в третю суботу жовтня в США відзначається День солодощів.
В Індії проходить фестиваль вогнів Дівалі
Дівалі, що на санскриті означає «вогненне гроно» - фестиваль вогнів, повсюдно відзначається в Індії і що символізує перемогу світла над темрявою, добра над злом. Доводиться на початок місяця Картік (жовтень-листопад) і святкується протягом п'яти днів.
Закрыть
Outlook facebook page