RU  UK  EN
Статьи  >  У Лондоні з'явилися лавочки-книжки

У Лондоні з'явилися лавочки-книжки

У британській столиці з'явилися незвичайні лавочки, оформлені у вигляді книг, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Створення проекту «Книжки в місті» націлене привернути увагу саме до літературної спадщини Лондона. Авторами цього проекту є Британський національний фонд грамотності та організація Wild in Art. Творці цього шедевра хочуть нагадати, що читання може стати відмінним проведенням часу.

Так як Лондон дуже величезний, то лавки були згруповані в чотирьох центральних районах. Автори створили навіть щось на зразок маршрутних карт: Bloomsbury, City, Greenwich і Riverside. Однак знайти чудо-лавочки не завжди просто.

В Блумсбері можна знайти лавку-ілюстрацію до роману «Місіс Деллоуей». Робота виконана художнім колективом One Red Shoe. Лавка розташовується на площі, де колись проживала сама автор Вірджинія Вульф. Неподалік розміщена лава, присвячена Шерлоку Холмсу. Ілюстрація містить чіткий профіль сищика, знаменитий капелюх на голові, револьвер, скрипку, жовтий лондонський ліхтар.

Слід зазначити, що книжки лавки простоять недовго на вулицях Лондона, тільки до 15 вересня. А вже 7 жовтня пройде аукціон, у кожного бажаючого буде унікальна можливість придбати один з арт-об'єктів.

За матеріалами: Русская служба Би-би-си

Вам это будет интересно:
Букерівську премію отримала письменниця українського походження
У Лондоні оголосили лауреата Міжнародної Букерівської премії, яка вручається неангломовним письменникам і їх перекладачам на англійську.
Народився Омар Хайям
18 травня 1048 року народився видатний перський поет, філософ, математик і астролог, а також автор безлічі афоризмів Омар Хайям.
У Музеї Лондона відкрилася виставка фотографій нічної столиці
У Музеї Лондона відкрилася виставка фотографій нічної столиці, зроблених протягом останнього століття.
День біографів
16 травня 1763 року в одному з книжкових магазинів Лондона відбулася зустріч відомого літературного критика, автора тлумачного англійського словника Семюела Джонсона з Джеймсом Босуеллом, у результаті якої народився один із найвідоміших життєписів в історії, а світ отримав ще одне свято – Міжнародний день біографа.
День народження Михайла Булгакова
15 травня виповнюється 127 років з дня народження видатного письменника і містика Михайла Булгакова.
У цей день вийшла книга Робізон Крузо
25 квітня 1719 в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо «Пригоди Робінзона Крузо».
Помер останній коргі королеви Великобританії Єлизавети II
Королева розводила коргі з 1944 року. Пізніше вона так їх полюбила, що собаки є навіть на офіційних фото королівської сім'ї.
Королева Єлизавета II відзначає 92-річний ювілей
Британській королеві Єлизаветі II, яка знаходиться на троні з 1952 року і є самим довго правлячим британським монархом в історії, 21 квітня виповнюється 92 роки.
День проліска в Англії
19 квітня в Великобританії зустрічають перше весняне свято День проліска.
Картина Пікассо продана в Лондоні майже за 70 млн доларів
На торгах в аукціонному домі Лондона Sotheby's з молотка пішла знаменита картина іспанського та французького художника Пабло Пікассо "Жінка в береті і картатій сукні", за неї віддали 69,4 млн доларів.
Перший поїзд Eurostar відправився з Лондона в Амстердам
Перший Eurostar вже відправився з вокзалу британської столиці, хоча офіційне відкриття маршруту відбудеться 4 квітня.
Названо лауреатів кінопремії BAFTA
Британська академія кіно і телевізійних мистецтв назвала лауреатів премії BAFTA.
У Лондоні продають будинок шириною два метри
The Slim House є одним з найбільш вузьких будинків в місті.
В Бельгії навколо скандального вуличного ліхтаря з’явився будинок
Жителі бельгійського Кербергена як мінімум здивувалися появі на одній з вулиць міста будови, в яку «вріс» вуличний ліхтар.
У Лондоні кладовище стало пам'яткою архітектури
Єврейське кладовище Willesden на північному заході Лондона офіційно внесли до списку пам'яток архітектури, що охороняються державою. Ще два роки тому британська влада виділили 320 тисяч фунтів стерлінгів (більше $ 400 тисяч) на відновлення цвинтаря, яке фахівці називають рідкісним прикладом архітектури в стилі готичного Відродження.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
День яблука в Англії
21 жовтня або в найближчі до цієї дати вихідні в Англії проводиться День яблука - щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам, яке влаштовується з ініціативи благодійної організації Common Ground з 1990 року.
День хоббіта
День хоббіта - це день народження хоббітів Більбо і Фродо Беггінса, знаменитих персонажів творінь Джона Рональда Руела Толкіна.
В Одесі готуються до Міжнародного літературного фестивалю
З 28 вересня по 3 жовтня втретє відбудеться захід , в якому приймуть участь 50 авторів з 20 країн світу, серед яких: Бахтияр Алі, Соня Бек , Анна Вайденхольцер, Петер Вебер, Симон ван дер Гест, Сергій Жадан та багато інших.
Острів Мен отримав статус об'єкта ЮНЕСКО
Днями установа ООН з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО наділила цілий острів статусом біосферного заповідника, що що охороняється Як пише британська Daily Mail, подібний титул дістався острову за його красу, дику природу і морських мешканців.
Закрыть
Outlook facebook page