RU  UK  EN
Статьи  >  Чотириденний марш в Нідерландах

Чотириденний марш в Нідерландах

У нашій уяві голландці нерозривно пов'язані з велосипедами, але вони також енергійні і невтомні пішоходи. Особливо яскраво любов до піших прогулянок виражається в східному місті Неймеген, найстарішому місті Нідерландів.

Протягом майже ста років у середині липня тут організовується щорічний пішохідний фестиваль. У ньому беруть участь більше 40 тис. місцевих жителів і гостей, завдяки чому фестиваль офіційно визнаний самим масовим пішохідним заходом у світі. Дух змагання тут начисто відсутній.

Брати участь можуть усі бажаючі, незалежно від ступеня спортивної підготовки. Передбачені дистанції 30, 40 або 50 км в залежності від вашого віку, статі та фізичних можливостей. Маршрут, який пролягає через мальовничу сільську місцевість, слід пройти за чотири дні.

Неймегінські прогулянки не випадково називаються «маршами» - колись цей захід був прямо пов'язаний з військовою підготовкою. Звичайно, вам належить пройти неабияке випробування на витривалість і фізичну силу. Однак тут немає нічого неможливого для здорового, досить досвідченого пішохода, який до цього регулярно тренувався. Ті, кому вдасться пройти дистанцію протягом чотирьох днів, отримають бажану Медаль чотирьох днів, хрест, що підтверджує «випробуване на практиці вміння пішої ходьби».

В останній вечір фестивалю тут панує святкова атмосфера. Натовпи глядачів заповнюють спеціально зведені трибуни вздовж вулиці Св. Анни, щоб вітати і підбадьорювати пішоходів. З цієї нагоди вулицю навіть перейменували на вулицю Гладіолусів - існує гарна традиція вручати букет помаранчевих гладіолусів кожному учаснику змагань, що виходить на фінішну пряму.

Вам это будет интересно:
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
Національний день млинів в Нідерландах
Щорічно в другу суботу травня в Нідерландах відзначається цікаве свято - Національний день млинів. В цей день свої двері для відвідувачів відкривають понад 600 млинів країни, і кожен бажаючий може познайомитися ближче з цим символом Нідерландів.
У Нідерландах з'явився перший супермаркет без пластику
В одному з супермаркетів мережі Ekoplaza в Амстердамі всі продукти пакують виключно в біорозкладні матеріали.
Муніципальна влада в Нідерландах хоче чипувати всіх домашніх кішок
37 муніципальних законодавчих зборів в Нідерландах виступили з пропозицією зробити обов'язковим чіпування домашніх кішок.
Скачки на Кубок Мельбурна
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
День короля в Нідерландах
26 квітня в Нідерладни вперше відзначать День короля.
Нідерланди святкують День Святого Томаса
21 грудня в Нідерландах відзначається День Святого Томаса. Так голландці прозвали апостола Фому.
В ізраїльській пустелі проведуть фестиваль йоги
В ізраїльській пустелі Арава з 5 по 7 листопада пройде фестиваль йоги. Як повідомляє інтернет-журнал RTourNews.ru, майстер-класи проведуть кращі викладачі Ізраїлю та спеціально запрошені вчителі з інших країн.
Італієць з'їхав на лижах по вулкану
Клаудіо Ланзафаме, 28-річний лижний інструктор спустився на лижах по схилу вулкана.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
У Нідерландах відкрилися готелі з піску
У голландських містах Осс і Снек відкрилися унікальні готелі з піску.
Міжнародний день альпінізму
Міжнародний день альпінізму відзначається щорічно 8 серпня. Це свято з'явилося в честь річниці першого підкорення в 1786 році вищої точки Альп - вершини Монблан.
В Амстердамі вшанували пам'ять Ван Гога картиною з 50 тисяч квітів
29 липня виповнилося 125 років зі дня смерті великого художника-постімпресіоніста Вінсента Ван Гога.
У Зальцбурзі стартували найважчі у світі гонки
В Австрії стартували гонки Red Bull X-Alps, які вважають найважчими в світі.
Відзначається Міжнародний олімпійський день
Сьогодні, 23 липня, всі спортсмени і просто ентузіасти відзначають Міжнародний олімпійський день.
Регата Вогалонга у Венеції
8 червня у Венеції пройде регата Vogalonga, яка за словами її організаторів, є актом вираження любові до міста, до її каналів і лагун.
Закрыть
Outlook facebook page