RU  UK  EN
Статьи  >  Вперше до Північного полюса дістався велосипедист

Вперше до Північного полюса дістався велосипедист

Автор: 28.04.2018 | рекорд
Росіянин Богдан Буличов підкорив крайню північну точку планети і поставив два світові рекорди: по-перше, він досяг Північного полюса на велосипеді, а по-друге, йому вдалося зробити найшвидшу велокругосвітку в історії - впорався за 48 секунд.

Знакова для всього велосипедного співтовариства подія відбулася 17 квітня в 19.00.

Буличов відправився на Північний полюс в рамках експедиції, організованої Російським географічним товариством. Подорож почалася 14 квітня з дрейфуючої льодової станції Барнео. До заповітної точки довелося добиратися на декількох видах транспорту, 10 фінальних кілометрів по льоду Північного Льодовитого океану мандрівник пройшов на велосипеді. Йому не завадили ні магнітні аномалії, ні шквалистий вітер, ні брак кисню.

Досягнення Богдана Буличова будуть зафіксовані в «Книзі рекордів Гіннесса», «Книзі рекордів Росії» і «Книзі рекордів Європи».

За матеріалами 34travel.me

Вам это будет интересно:
В Чикаго канатоходець пройшов по тросу між двома хмарочосами
Американець Нік Валленда в неділю, 2 листопада, без страховки пройшов по тросах між хмарочосами в Чикаго на висоті 183 метра. Про це повідомляє Chicago Tribune.
Вперше був підкорений Еверест
29 травня 1953 року вперше була підкорена найвища вершина на планеті Еверест.
У Будапешті побудували найвищу башту з Lego
У столиці Угорщини встановили світовий рекорд, в центрі міста побудували найвищу башту з конструктора Lego, повідомляє Бі Бі Сі.
Закрыть
Outlook facebook page