RU  UK  EN
Статьи  >  Опублікований список небезпечних для відвідування об'єктів ЮНЕСКО

Опублікований список небезпечних для відвідування об'єктів ЮНЕСКО

Автор: 07.04.2016 | культура
МЗС Великобританії опублікував список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, небезпечних для відвідування. Відомство в цілому рекомендує відмовитися від поїздок в 67 місць, повідомляє The Telegraph.

Серед найбільш відомих об'єктів, які потрапили в список, - монастир святої Катерини IV століття біля підніжжя гори Синай, руїни древніх міст Баальбек в Лівані і Лептіс-Магна в Лівії, а також сирійські Алеппо і Дамаск. Крім того, в нього включені Тімбукту в Малі, руїни Карфагена в Тунісі, столиця Ємену Сана і турецьке місто Стамбул.

У список потрапив і один об'єкт, що знаходиться в Росії, - стара частина Дербента, визнана ЮНЕСКО культурною спадщиною в 2003 році.

Експерти включили в список також ряд об'єктів в Центральноафриканській Республіці, Чаді, Колумбії, Єгипті, Грузії, Ірані, Кенії, на Філіппінах, Україні і в інших країнах.

Головна мета списку Світової спадщини - захистити об'єкти, які є унікальними в своєму роді. Станом на 2015 рік, в списку всесвітньої спадщини значиться 1031 найменування.

Вам это будет интересно:
Фестиваль Міжнародних Мистецтв в Мельбурні
Фестиваль в Мельбурні є одним з провідних заходів, присвячених мистецтву в Австралії, що представляють унікальні міжнародні події в області танцю, театру, музики й образотворчого мистецтва протягом 17 днів в жовтні кожного року. Цьогорічне святкування відбувається з 5 по 22 жовтня.
Світова спадщина ЮНЕСКО поповнилося п'ятьма об'єктами
У 2015 році в список місць, що охороняються ЮНЕСКО, були внесені нові історично цінні локації.
Ніч музеїв на Мальті
Notte Bianca є щорічною культурною ініціатівиой Мальти, подібної заходам, які проходять в різних країнах по всьому світу, коли більшість культурних закладів міста абсолютно безкоштовно протягом ночі відкривають свої двері для всіх бажаючих.
Grumpy Cат буде увічнений в галереї мадам Тюссо
У галереї мадам Тюссо з'явиться новий експонат - лялька, що зображає популярну в інтернеті кішку Grumpy Cat (Сердитий котик). Про це пише Business Wire.
Козацькі пісні можуть потрапити до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Міністерство культури України має намір зайнятися питанням додавання козацьких пісень в охоронний перелік нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Печера у Франції поповнила список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
Печера Шове з наскельними доісторичними малюнками поблизу французького міста Вальон-Пон-д'арк внесена в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, повідомляє агентство Франс Прес.
Ляльці Барбі виповнилося 55 років
Улюблениці мільйонів діточок і не меншої кількості дорослих ляльці Барбі виповнилося 55 років.
Всесвітній день культурного розмаїття
21 травня відзначається Всесвітній день культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку, проголошений Генеральною асамблеєю ООН.
Закрыть
Outlook facebook page