RU  UK  EN
Статьи  >  Перше в Західній Європі посольство Палестини відкрилося в Швеції

Перше в Західній Європі посольство Палестини відкрилося в Швеції

У вівторок увечері, 10 лютого, в Стокгольмі урочисто відкрилося перше у Західній Європі посольство Палестини. Про це РІА «Новости» повідомив прес-секретар глави МЗС Швеції Ерік Буман.

Відкрив посольство перебуває з візитом у Швеції президент Палестини Махмуд Аббас.

Раніше палестинський уряд було представлено тут у вигляді дипломатичної місії. З цього приводу член виконавчого комітету Організації визволення Палестини (ООП) доктор Васіль Абу Юсуф заявив: «Підвищення статусу диппредставництва Палестини в Швеції з рівня дипломатичної місії до рівня посольства, в черговий раз доводить справедливість палестинського питання. Він доповнює дипломатичні кроки після визнання Швецією палестинської держави ".

Юсуф також закликав уряди європейський країн визнати палестинську державу, дотримуючись рекомендацій своїх парламентів: "Міжнародне співтовариство в даний момент бачить необхідність у законному визнання незалежності палестинської держави і палестинського питання".

Раніше низка країн ЄС висловили готовність визнати Палестину державою. У деяких країнах, зокрема у Великобританії, Ірландії та Іспанії, пройшли "символічні голосування" із закликами визнати Палестину державою. Швеція вже офіційно підтримала це рішення. На сьогоднішній день держава Палестина визнано 135 країнами.

Вам это будет интересно:
У штаб-квартири ООН піднімуть прапор Палестини і Ватикану
Біля будівлі штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку з'явиться прапор Палестини і, можливо, Ватикану, повідомляється на сайті міжнародної організації. Їх розмістять після прапорів держав-членів ООН.
Міжнародний день солідарності з палестинським народом
29 листопада 1947 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини на арабську та єврейську держави. А через 30 років постановила щорічно відзначати в цю дату Міжнародний день солідарності з палестинським народом.
У Києві відбулася акція солідарності з палестинським народом
Сьогодні, 17 липня 2014 року, в Києві біля будівлі Представництва ООН в Україні на Кловському узвозі відбулася акція солідарності з палестинським народом.
Закрыть
Outlook facebook page