В Італії відкривається фестиваль білих трюфелів
Він проходить по суботах і неділях протягом усього листопада, починаючи з другої суботи місяця, залучаючи гурманів з усього світу. Білий трюфель - гордість Італії, а білі трюфелі з цього району називають «Королем їжі» (Tuber Magnatum Pico), їх вважають найціннішими грибами. Саме тут був знайдений найбільший в світі білий трюфель, вага якого склала 2,5 кг. Місцеві гриби славляться не тільки своїми розмірами, а й якістю. Білі трюфелі із Сан-Миниато подають в кращих ресторанах світу. Вони зустрічаються набагато рідше і володіють набагато глибшим запахом, ніж чорні трюфелі з Франції, і вважаються смачніше французьких, а ціна їх часом перевищує дві тисячі євро за кілограм.
Сезон збору цих грибів в Італії припадає на листопад. Білий трюфель недовговічний, він росте на коренях дерев і починає в'янути відразу, як тільки його дістають із землі. Навіть у самих ідеальних умовах він може зберігати свої смакові якості лише 10 днів.
До речі, білі трюфелі дуже часто вживають в їжу сирими, попередньо нарізаючи тонкими скибочками. Але існує і безліч страв з цих чудових грибів.
В Сан-Миниато до щорічного фестивалю готуються з особливою ретельністю: організують численні дегустації та майстер-класи, де пояснюють, як слід вибирати і готувати трюфелі, а також влаштовують трюфельний аукціон, на якому будь-який бажаючий може стати володарем улюбленого гриба, віддавши солідну суму. А може і сам «пополювати» на трюфелі під керівництвом досвідченого «тріфалау» (мисливця за трюфелями).