RU  UK  EN
Статьи  >  Уяви  >  Гетто світу: на Октоберфест до Венесуели.

Гетто світу: на Октоберфест до Венесуели.

Європейські й особливо німецькі туристи дуже люблять Венесуелу не тільки за чудову природу та безліч історичних об'єктів. Якщо в цій країні втомишся від південноамериканського колориту, можна заїхати в містечко Колонію Товар і без літаків перенестися в рідну для себе атмосферу. Саме там процвітає маленька Баварія.

Усього в 70 кілометрах від столиці Каракаса розкинулося одне з найдивовижніших міст світу – Колонія Товар. Його в середині XIX століття заснували переселенці з південнонімецьких земель, переважно з Баден-Вюртемберга і Баварії. 1843 року рівно 358 європейців прибули сюди, сподіваючись зажити спокійним життям і забути Німеччину, яку роздирали княжі міжусобиці та переділи. Місцеве населення з цікавістю поставилось до світловолосих гостей, котрі, як і годиться добропорядним бюргерам, взялися ґрунтовно прилаштовувати довкілля під себе.

Уже через десять років нікому невідоме поселення перетворилось на повноцінне місто з усіма атрибутами Старого Світу – ратушею, центральною площею і будівлями у стилі фахверк. Через те, що вся ця «Європа» лежить на висоті понад 1800 метрів над рівнем моря, а асфальтну дорогу туди проклали тільки в ХХ столітті, понад сто років німці жили вельми усамітнено. Рідко який венесуелець бував у цих місцях, тому південноамериканського впливу бути взагалі не могло. Карибською розслабленістю тут і не пахне – все чітко, пунктуально і за розкладом. Здається, що навіть дрібні торговці і ремісники – не нащадки вчорашніх селян, а ділові банкіри та фінансисти з Франкфурта. «Німеччина у всьому» відчувається і сьогодні: написи на вулицях, мова і навіть кухня – в Колонії Товар, названій, до слова, на честь великого художника Мартіна Товара, все автентично.15242954940_cd5ed62821_b.jpgФото flickr.com

Сюди їдуть не тільки європейці, що ностальгують за континентом, а й жителі Південної Америки, аби скуштувати смачного пива, квашеної капусти, сосисок і страв із картоплі. Порції, до речі, просто гігантські, тому одну можна сміливо замовляти на двох. Крім їжі та архітектури, місто примітне ще й дивовижними пейзажами. Гори, на схилах яких німці навіть примудряються вирощувати полуницю, оточені субтропічними лісами, що дозволяє трохи відпочити від запилюженого Каракаса та інших мегаполісів. Неподалік розкинувся один з найбільш мальовничих національних парків світу – Макарао, де мешкає близько трьох сотень видів рідкісних птахів. Саме пернаті своїм ранковим співом створюють гарний настрій туристам і жителям околиць. Усі п'ятнадцять тисяч гектарів парку, який тягнеться по гірському хребту, прекрасно ілюструють красу природи країни.

Колонія Товар – гарна місцина, де можна провести два-три дні і набратися сил перед подальшим дослідженням дивовижної Південної Америки. Навряд чи тут пробудеш більше часу, бо саме місто можна обійти за день кілька разів. Крім місцевого музею, присвяченого німецькій міграції, тут практично немає якихось знакових пам'яток. Такий собі традиційний п'ятнадцятитисячний населений пункт, який ніби «промазав» континентом, тільки і всього. Мандрівники традиційно везуть звідси гамаки, якими славиться Венесуела, соуси і вино з ожини.Oktoberfest-nel-mondo.jpgФото alidays.it

Найкращим часом для подорожі вважається весна та осінь – по-перше, по-справжньому свіжо, на стовпчику термометра зазвичай 20–25 градусів, а по-друге, свята, які перетікають у народні гуляння, вирізняються неабиякою атмосферою. Особливо весело гуляють 8 квітня, в день заснування Колонії Товар, 11 листопада, в день покровителя Святого Мартіна, ну, і, звісно ж, під час Октоберфесту. Тому, якщо Мюнхен вам приївся або людські натовпи та черги набридли – вирушайте по пиво й сосиски саме сюди і зустріньте це свято в незвичайному місці, але у звичній атмосфері.

Головне фото 0425.info

Вам это будет интересно:
Гетто світу: «Маленька Італія» Нью-Йорка
Переїжджаючи до нової країни, люди найчастіше селяться поряд з такими ж емігрантами. Це досить зручно: недороге житло, роботу можна знайти прямо на місці, та й мову вчити не обов’язково – довкола всі свої. Так виникають національні гетто. Маленька Італія – один із найбільш мальовничих кварталів Нью-Йорка.
Гетто світу: Бедфорд: англійська глибинка з італійським присмаком
Сьогодні розповіддю про одне з найбільш дивовижних поєднань, яке тільки можна уявити, таких несхожих одне на одного народів – італійців та англійців – ми продовжуємо нашу рубрику, присвячену етнічним гетто світу. Приготуйтеся вирушити разом з нами в холодний і дощовий Бедфорд, де ми зануримося в теплу середземноморську атмосферу.
З небом «на ти»: найбільш високогірні міста світу
Хто бодай раз бував у горах, неодмінно замислювався над тим, щоб залишитися там назавжди. Але вже через кілька годин відчував на собі всі «принади» перебування на такій неймовірній висоті і втікав назад до рідних низин… Так чи можна жити постійно там, де часом важко навіть дихати? Відповідь – так, і сьогодні ми розкажемо про п’ять найцікавіших високогірних міст світу!
Гетто світу: вірменська душа в серці Тбілісі
OUTLOOK пропонує вам прогулятися по одному з найстаріших районів Тбілісі – Авлабарі, який спрадавна вважається вірменським. Ці вулички, церкви і старовинні будинки розкажуть про стосунки двох кавказьких народів значно більше, ніж підручники з історії або документальні фільми.
Гетто світу: польське село в Стамбулі
Складно уявити більш несхожі один на одного народи, ніж турки і поляки, котрі відрізняються, либонь, у всьому, починаючи з релігії і закінчуючи кулінарними традиціями. Утім, ніщо не перешкоджає їм мирно й любо уживатися вже понад 150 років на окраїні Стамбула. Саме про це дивовижне сусідство наша сьогоднішня розповідь у рамках рубрики «гетто світу».
Гетто світу: український квартал Чикаго
Як показує практика, етнічні анклави – це переважно автономні та замкнуті системи, адже, живучи там, їхні представники далеко не завжди асимілюються та інтегруються в іншу культуру. Такого не скажеш про вже знаменитий на всю Америку Ukrainian village – український район Чикаго.
Гетто світу. Асторія: нью-йоркська Еллада
Сьогодні в рамках нашої рубрики, присвяченої національним анклавам, ми розкажемо про один із найбільш яскравих і смачних кварталів Нью-Йорка, про Асторію. Саме її прийнято називати «маленькою Грецією».
Гетто світу: польський квартал Нью-Йорка
Нью-Йорк справедливо вважається одним з найцікавіших міст планети. Причин цьому безліч, у тому числі і його унікальний етнічний склад з більш як двадцятьма великими громадами. Самі ньюйорківці жартують, що їм і не надто потрібно подорожувати – досить просто проїхатися національними анклавами та познайомитися ближче з новими культурами.
Гетто світу: Маре - Париж по-еврейські
Свіжі і хрумкі піти, намолені синагоги, кошерні ресторани і милі люди з пейсами і добрими очами – щоб побачити все це не конче летіти до Ізраїлю. Досить просто зазирнути у паризький квартал Маре, розповідь про який і продовжує нашу рубрику про національні гетто.
Гетто світу: До Лондона за боллівудськими шедеврами
OUTLOOK продовжує свій цикл матеріалів про національні гетто – масові поселення емігрантів далеко від Батьківщини. На черзі розповідь про Саутолл – передмістя Лондона, яке значно більше нагадує індійське містечко. У XXI столітті саме словосполучення «національне гетто» досить умовне.
Гетто світу: Самураї на карнавалі
Сьогодні в нашій уже традиційній рубриці про національні гетто розповідь про один із найбільш екзотичних для Бразилії районів Сан-Паулу – Лібердаді. Саме тут живе найчисленніша японська діаспора у світі. Імміграція вихідців з Країни висхідного сонця почалася 1908 р тоді на бразильську землю прибутку 165 сімей ...
Гетто світу: індійський квартал Сінгапура
Сінгапур зі щільною заселеністю, тропічним кліматом і фруктовими деревами на центральних вулицях, що відбиваються у склі хмарочосів, сам по собі є вельми колоритним та яскравим містом. Та один з його кварталів, який місцеві називають Маленькою Індією, поза сумнівами, найбільш мальовничий.
Гетто світу: китайський розмах у Сан-Франциско
Ми продовжуємо серію матеріалів про національні гетто. Сьогодні OUTLOOK розповість про найбільший етнічний анклав американського міста Сан-Франциско – про місцевий Чайна-таун, або Китайський квартал, якому, гарантуємо, є чим вас здивувати!
Кабраматта: «маленький В’єтнам» на теренах Австралії
Бажаєте подивитися на в'єтнамське гетто в Австралії, а заразом зрозуміти, чому азіати наганяють страху на місцевих жителів? Як будете в Сіднеї, обов'язково відвідайте Кабраматту, тільки не забудьте прихопити із собою фотоапарат, а також… охорону. Річ у тім, що місце, яке вважається діловим центром Сіднея, б'є рекорди за розмахом злочинності.
Гетто світу: азійський квартал Парижа
Париж справедливо вважається одним з найцікавіших мегаполісів світу, адже будь-яке місто – це не тільки архітектура, а і його мешканці. Якщо говорити безпосередньо про столицю Франції, то вона неймовірно барвиста й атмосферна, оскільки там живуть, напевно, всі національності світу. Сьогодні ми розповімо про дивовижний 13-ий округ, який називають азійським.
Гетто світу: Кольоровий Париж
Сьогодні в нашому циклі про етнічні гетто світу розповідь про один із найбільш небезпечних районів – паризький квартал Барбес. Французи кажуть, що відомий фільм, до якого доклав руку сам Люк Бессон – «13-й район» – навіяний якраз життям у кварталі Барбес.
Гетто світу: Валійська Аргентина
Аргентинська Патагонія славиться не тільки своєю неймовірною природою і величезними покладами нафти. Провінція Чубут, розташована там – дивовижна земля, де вже півтора століття у мирі і злагоді живуть південноамериканці і валлійці, яких туди занесла доля.
Закрыть
Outlook facebook page