RU  UK  EN
Статьи  >  День республіки на Мальті

День республіки на Мальті

Автор: 13.12.2014 | Мальта
День республіки на Мальті відзначають 13 грудня в пам'ять про проголошення республіки в 1974 році.

Незважаючи на це, англійська королева вважалася главою держави наступні п'ять років, поки в 1979 році на Мальті не була ліквідована остання база англійських ВМС.

Мальта здавна привертала підвищену увагу завойовників завдяки своєму вигідному розташуванню в центрі морських шляхів, що ведуть з Європи в Африку та Азію. У 1530 році острів був наданий у розпорядження духовно-лицарського ордену іоаннітів, який був з цієї нагоди перейменований в Мальтійський орден.

У 1798 році Мальту захопив Наполеон Бонапарт, що скасував владу Мальтійського ордена, а в 1800 році Валетту - столицю Мальти - зайняли англійці. У 1814 році був укладений Паризький мирний договір, відповідно до умов якого Мальта остаточно відійшла Великобританії і стала її колонією і військово-морською базою.

У 1921 році Мальті було надано самоврядування, а в 1964 році - незалежність в якості королівства Співдружності. В якості глави держави на Мальті виступала королева Єлизавета II (що носила титул королеви Мальти). Однак в 1974 році конституція була переглянута, 13 грудня була проголошена республіка, а новим главою держави став президент Ентоні Мамо.

Вам это будет интересно:
На Мальті з'явиться люксова село для пенсіонерів
Люксовий комплекс для літніх людей на Мальті відкриє свої двері в листопаді.
Ніч музеїв на Мальті
Notte Bianca є щорічною культурною ініціатівиой Мальти, подібної заходам, які проходять в різних країнах по всьому світу, коли більшість культурних закладів міста абсолютно безкоштовно протягом ночі відкривають свої двері для всіх бажаючих.
Мальта очолила рейтинг найбільш гучних країн Європи
Мальта очолила рейтинг найбільш гучних місць для життя в Європі. Про це свідчать результати першої доповіді про шумовий забрудненості країн-учасниць Європейського союзу.
Закрыть
Outlook facebook page