В Італії з'явилася посада аквасомельє

В Італії з'явилася посада «аквасомелье» - професіонала, який зможе допомогти клієнтам барів, ресторанів і готелів вибрати правильну мінеральну воду.
Відомо, що не вся бутильована мінералка однакова: у неї може бути більш-менш виражений смак, а також свої особливості залежно від місця виробництва.
Ідея створення посади належить Асоціації дегустаторів мінеральної води Adam. Вона вже випустила три гіда про «блакитне золото», де закріпила десять правил хорошого сервісу в ресторанах.
«Навіть найпростіша страва може заграти завдяки правильно поданої воді, - звертаються дегустатори до шеф-кухарям і рестораторам. - Тому дуже важливо навчитися правильно підбирати мінеральну воду до їжі ».
Крім того, Асоціація пропонує класифікацію італійської мінералки по місцях виробництва: «майже солодкі» з Фріулі і Умбрії, «терпкі» з Ломбардії, Тоскани, Лаціо, Калабрії і Сицилії або «дуже терпкі» з Емілія-Романья і Марке.