RU  UK  EN
Статьи  >  У цей день були випущені парфуми Chanel №5

У цей день були випущені парфуми Chanel №5

05.05.2018 | річниця
5 травня 1921 року світовий громадськості був представлений найвідоміший аромат - Шанель №5.

Ці духи були створені колишнім придворним парфумером російської царської сім'ї Ернестом Бо на прохання Коко Шанель.

Шанель звернулася до парфюмеру з проханням створити штучний аромат жінки. Єдиним по-справжньому вишуканим ароматом модельєр вважала запах чистого, ретельно вимитого тіла, все інше було для неї несмаком і ознакою буржуазного стилю.

Бо створює ряд пробників під номерами, з різними комбінаціями інгредієнтів. Шанель вибирає з них пробник під номером 5. У його склад входило 80 різних інгредієнтів. Аромат був складний, абсолютно неповторний і ні на що не схожий.

Довго роздумувати над назвою не довелося, духам Коко вирішила давати своє ім'я. Революційним стало і оформлення флакона з ароматом. У ті роки було популярно оформляти судини з духами, подібно витвору мистецтва, Шанель вирішила діяти інакше. Свій аромат вона розлила в прості прямокутні пляшечки, схожі на чоловічий одеколон. І ось уже майже сто років цей флакон не змінює свій вигляд. Форма флакона парфумів Шанель№5 стала зразком класики ХХ століття і є експонатом нью-йоркського Музею сучасного мистецтва.

А ось найгучнішою рекламою парфумів став випадок в 1954 році. Журналіст, який брав інтерв'ю у Мерилін Монро, запитав: «Що на вас одягнено, коли ви лягаєте спати». Відповідь знаменитої актриси: «Кілька крапель Шанель№5", став знаменитим слоганом рекламної компанії.

За матеріалами calend.ru

Закрыть
Outlook facebook page