Всесвітній день Нутелли

Американка Сара Россо - блогер, яка проживає в Італії, запропонувала провести 5 лютого 2007 року Всесвітній день Нутелли. Ініціатива була підхоплена мільйонами шанувальників цього смачного продукту.
Нутелла - шоколадно-горіхова паста родом з Італії. Історія її появи цікава, і починається вона в післявоєнні роки в італійському місті Альба. У 1946 році кондитер і власник пекарні П'єтро Ферреро почав виробляти шоколадні батончики м'якої консистенції під назвою «джандуйо», по імені одного з місцевих карнавальних персонажів. Справа в тому, що ввезення какао в Італію в перші повоєнні роки був обмежений. Це підштовхнуло П'єтро Ферреро використовувати на додаток до какао-маслу новий інгредієнт, яким стали обсмажені і перемелені лісові горіхи, в достатку виростали в тому регіоні. М'які шоколадно-горіхові батончики припали до смаку місцевим дітям і стали користуватися великим попитом.
У 2007 році перше святкування Дня Нутелли пройшло на батьківщині продукту в Італії. З тих пір щорічно по всьому світу влаштовуються ходи і концерти, флешмоби, торжества і дегустація всіляких страв з використанням Нутелли: тортів, тістечок, булочок, коктейлів і т.д. Число учасників святкування Всесвітнього дня Нутелли тільки зростає. Свято проводиться в багатьох містах світу, серед яких виявився навіть віртуальний місто Нутеллавілль, в якому можна читати вірші, рецепти і багато іншого, присвячене Нутеллі.
За матеріалами calend.ru