RU  UK  EN
Статьи  >  Болгарію і Румунію визнали готовими до вступу в Шенген

Болгарію і Румунію визнали готовими до вступу в Шенген

Автор: 18.04.2016 | Болгарія, Румунія
Болгарія і Румунія готові приєднатися до Шенгенської зони. Про це заявила на прес-конференції в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Міна Андрєєва.

«Ми вважаємо, що Румунія і Болгарія пройшли кваліфікацію по приєднанню до Шенгенської зони», - сказала вона. За словами Андрєєвої, тепер відповідне рішення повинні прийняти країни-члени.

Приєднання до Шенгенської угоди передбачає скасування паспортно-візового контролю на кордонах з іншими шенгенськими державами. Зараз в зону з країн ЄС не входять Румунія, Болгарія і Хорватія, які мають намір вступити в неї, а також Великобританія, Ірландія та Кіпр.

Болгарія і Румунія є членами Євросоюзу з 2007 року. Щоб увійти до Шенгену, кандидату необхідно виконати ряд вимог, що стосуються боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

У 2013 році заблокувати вступ Румунії та Болгарії до Шенгену погрожувала Німеччина. Проти приєднання виступали і парламент, і уряд Фінляндії.

Вам это будет интересно:
День незалежності Болгарії
Щорічно 22 вересня в Болгарії відзначається національне свято - День незалежності.
У Болгарії відкривається фестиваль в долині троянд
5 червня в болгарських містах Карлово і Казанлик стартує один із найяскравіших фестивалів світу - Свято в Долині троянд.
У Румунії на вершині гори звели крижану церкву
Церква, повністю виконана з льоду, була зведена на висоті 2000 м в Румунії. У місці, куди можна дістатися лише за допомогою фунікулера.
Закрыть
Outlook facebook page