RU  UK  EN
Статьи  >  Фієста де ла Вирхен де ла Канделарія в Болівії

Фієста де ла Вирхен де ла Канделарія в Болівії

Автор: 02.02.2016 | Болівія
Фієста де ла Вирхен де ла Канделарія святкується в декількох країнах Південної Америки, в тому числі в Чилі, Перу, Уругваї та Венесуелі. Але ніде це свято не має більшого значення, ніж в Болівії, де Свята Діва вважається небесною покровителькою.

Її називають також Чорною Мадонною Озера або Богоматір'ю Копакабани. Шановане зображення Мадонни збирає паломників в Копакабану, великий приозерне місто, на Великдень і під час урочистостей на честь незалежності Болівії в серпні. Але є серед інших і особливе свято, присвячений Діві, який відзначається щорічно в лютому.

Віруючі стікаються до початку фестивалю; в основі їх молитов і ритуалів лежить суміш католицьких і наївних вірувань. Вважається, що статую Діви вирізав інкський скульптор Тіто Юпанки в 1576 г., після того, як місцевим рибалкам, які потрапили в шторм, з'явилася Діва і привела їх у безпечну гавань. Це було найперше з безлічі чудес, які приписуються Діві.

Свято починається, але Мадонна залишається в безпеці величної базиліки: вважається, що, якщо вона покине святі межі, може статися щось жахливе. Але її розкішно прибрана копія бере участь у параді, який проходить по всьому місту в супроводі тисяч учасників торжества в яскравих костюмах. Пізніше вони наповнюють вулиці, щоб співати, танцювати і веселитися.

У Копакабану збираються з усіх кінців країни і нові машини - повиті квітковими гірляндами, вони очікують ча'лли - благословення в ім'я Діви ... потім їх «хрестять» пивом, і ось машини вже готові до подальшої - безпечною - експлуатації. Ще одне популярне заняття - купувати мініатюрні копії того, що вам хочеться мати, - в надії на те, що Діва пошле реальну річ в майбутньому році.

Вам это будет интересно:
Ево Моралес переобраний президентом Болівії
Після опрацювання майже 100% бюлетенів на виборах президента Болівії, що відбулися минулої неділі, лідирує нинішній глава держави Ево Моралес, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.
Закрыть
Outlook facebook page