RU  UK  EN
Статьи  >  День фрілансера в Росії

День фрілансера в Росії

14 травня 2005 року в Росії була організована перша біржа фрілансерів, і відтоді щорічно в країні проходить професійне свято менеджерів, оптимізаторів, копірайтерів, які працюють поза стінами певного офісу.

Концепцію віддаленої роботи розробив американець Джек Ніллес. У 1972 році він висловив ідею, що не обов’язково тримати персонал в офісі, оскільки сучасні засоби зв’язку дають змогу підтримувати контакт між співробітниками на відстані.

Широку популярність фріланс отримав в епоху інтернету. Якщо ще кілька років тому заробіток у всесвітній павутині вважався чимось несерйозним – заняттям для підлітків, які хочуть заробити трохи кишенькових грошей, – то сьогодні дорослі люди, професіонали своєї справи, з гордістю говорять, що це стиль життя.

Ринок такого роду послуг сьогодні добре розвинений у Західній Європі, США і стрімко розвивається в країнах СНД.

Успіхом серед «вільних художників» користується такий стиль роботи, як коворкінг – спільна оренда офісу, що дозволяє користуватися оргтехнікою, інтернетом, комунікаціями, а також обмінюватися ідеями та ділитися замовленнями.

Вам это будет интересно:
День народження смайлика
Користувачі Інтернету вже не уявляють своє листування без смайликів. А чи знаєте ви, що у смайла навіть є день народження? Відзначають день народження смайлика 19 вересня.
Сліпий петербуржець організував екскурсії з закритими очима
Житель Санкт-Петербурга Олексій Орлов, який втратив зір кілька років тому, організував екскурсії з закритими очима. Про це повідомляє місцевий інформаційний портал «Місто +». Під час прогулянки чоловік вчить туристів орієнтуватися по місту за запахами і звуками. Проект отримав назву «Відчутний Петербург».
День водяного в Росії
За давнім звичаєм, 3 квітня після зимової сплячки прокидається Водяний, русалки та інша водна живність.
Керівників метро Москви зобов'язали їздити у підземці
Начальник метрополітену Москви Дмитро Пегов зобов'язав своїх заступників регулярно їздити на роботу в підземці.
В інтернет виклали оцифровані щоденники Льва Толстого
До дня народження видатного класика російської літератури Льва Толстого державний музей його імені спільно з компанією АВВУ оцифрував і виклав в Мережу записники і щоденники письменника.
Американцеві пожертвували $ 55 тис. на салат
Американець Зак Браун зібрав 55 тисяч доларів на картопляний салат завдяки жартівливому проекту по збору грошей на платформі Kickstarter. Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.
Міжнародний день блогера
14 червня світова інтернет-спільнота відзначає День блогера.
Москва визнана одним з найгірших міст для туристів
Москва була визнана одним з найгірших міст для подорожей. Про це свідчать результати щорічного рейтингу порталу про подорожі Tripadvisor .
День електрозв’язку та інформаційного суспільства
17 травня 2006 року за рішенням Генеральної асамблеї ООН корпоративне свято програмістів переросло у Всесвітній день електрозв’язку та інформаційного суспільства.
Єлизавета II завела аккаунт в Твіттер
Королева Великобританії Єлизавета II завела аккаунт в сервісі мікроблогів Twitter і навіть опублікувала свій перший твіт.
Закрыть
Outlook facebook page