RU  UK  EN
Статьи  >  В Амстердамі випустили кросівки з переробленої жуйки

В Амстердамі випустили кросівки з переробленої жуйки

Автор: 03.05.2018 | Амстердам
Нідерландські компанії Gumdrop, Explicit Wear і Iamsterdam випустили кросівки з підошвою з переробленої жувальної гумки. Жуйку для створення взуття зібрали з амстердамських вулиць.

Синтетичний каучук, отриманий з переробленого жуйки, поставляється на виробництво у вигляді гранул, які потім переплавляються в підошву. У компанії Gumdrop, яка відповідала за переробку жувальної гумки, запевняють, що матеріал нічим не поступається по міцності звичайного каучуку. Верхня частина кросівок зроблена зі шкіри.

За словами представників Gumdrop, щорічно на вулицях Амстердама виявляється майже 1,5 мільйона кілограмів жуйки, і міська адміністрація витрачає мільйони доларів, щоб прибрати її. Як відзначають творці кросівок, на виробництво чотирьох пар у них пішло близько кілограма жувальної гумки.

Перші пари надійдуть у продаж в червні 2018 року. Вони коштуватимуть близько 200 євро. Кросівки будуть доступні в двох кольорах: рожевому і чорно-червоному.

За матеріалами meduza.io

Вам это будет интересно:
Перший поїзд Eurostar відправився з Лондона в Амстердам
Перший Eurostar вже відправився з вокзалу британської столиці, хоча офіційне відкриття маршруту відбудеться 4 квітня.
Амстердам вводить нові правила для турів по кварталу De Wallen
З 1 квітня влада Амстердама посилює правила екскурсій по De Wallen, Кварталу червоних ліхтарів. Зміниться дозволений для турів час і розміри груп. А для комфорту мешканців і працівників району з'являться туристичні заборони, за порушення яких доведеться платити штраф.
Фестиваль татуювань в Амстердамі
30 травня в Амстердамі стартує один із найбільш епатажних фестивалів Європи – Tattoo Convention.
Закрыть
Outlook facebook page