RU  UK  EN
Статьи  >  Польські магазини перестануть працювати по неділях

Польські магазини перестануть працювати по неділях

Автор: 11.02.2018 | Польща
У Польщі з 1 березня торгівля по неділях буде обмежена.

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який обмежує роботу польських магазинів по неділях. З 1 березня магазини в Польщі зможуть працювати тільки дві неділі на місяць. У 2019 їм дозволять торгувати одну неділю в місяць. З 2020 року торгівля по неділях буде повністю заборонена, за винятком семи днів у рік.

Очікується, що закон викличе обурення з боку західних торговельних мереж. Значна частина їх прибутку припадає якраз на вихідні, коли багато людей відправляються за покупками на цілий день.

Президент вважає, що закон позитивно вплине на сімейне життя співробітників магазинів. Він попросив великих торговців з розумінням поставитися до нової системи. За його словами, закон повинен «оновити нормальність». Дуда наголосив, що подібні правила функціонують і в інших європейських країнах, включаючи Німеччину і Австрію.

Виняток із правил зроблять для маленьких сімейних магазинів, аптек, кіосків, заправних станцій, квіткових і готельних магазинів, ветеринарних клінік.

За матеріалами euromag.ru

Вам это будет интересно:
У Польщі перекинулась вантажівка з шоколадом
У Польщі на дорозі перекинулася фура з рідким шоколадом. Причини обставини з'ясовуються.
Аеропорт Шопена заборонив нічні польоти
Варшавський аеропорт імені Фредеріка Шопена (WAW) не приймає повітряні судна в проміжку з 23:30 до 5:30. Щоб ввести режим «нічної тиші», в розкладі пересунули 15 авіарейсів.
У Польщі придумали спосіб, як обійти заборону на торгівлю по неділях
Деякі торгові центри в Польщі мають намір перереєструвати свій бізнес для отримання статусу об'єкта залізничної інфраструктури.
Польща планує змусити курців співробітників відпрацьовувати «перекури»
У Польщі хочуть внести зміни до Трудового Кодексу, щоб змусити курців співробітників працювати довше, і надолужити час, який витрачається для перерв.
Польща планує змусити курців співробітників відпрацьовувати «перекури»
У Польщі хочуть внести зміни до Трудового Кодексу, щоб змусити курців співробітників працювати довше, і надолужити час, який витрачається для перерв.
Варшава заборонила цирк з дресированими тваринами
Влада Варшави заборонили цирки, де виступають дресировані тварини.
У Гданську бездомних котів забезпечили житлом
У польському місті Гданськ місцева влада профінансували створення спеціальних будиночків для котів.
Закрыть
Outlook facebook page