RU  UK  EN
Статьи  >  Грузія запатентовала чачу, хачапурі, і сулугуні

Грузія запатентовала чачу, хачапурі, і сулугуні

Автор: 09.01.2018 | Грузія
Національний центр інтелектуальної власності Грузії ( "Сакпатенті") запатентував товарні знаки 30 найменувань національних продуктів. Про це повідомив керівник центру Іраклій Гваладзе.

«Зокрема, запатентовані «чача» (виноградна горілка), «хачапурі» (коржик з сиром), «чурчхела» (солодощі з нанизаних на нитку горіхів у густому виноградному соку), «сулугуні» (листковий сир) та інші, всього 30 продуктів ", - сказав він.

Глава «Сакпатенті» зазначив, що останнім часом його відомство зіштовхнулося з проблемою присвоювання грузинських національних брендів в країнах Східної Європи і особливо в Росії, де було кілька спроб, наприклад, зареєструвати «хачапурі» і «сулугуні».

«Це створює серйозні проблеми для нас під час реєстрації продукту, виробленого безпосередньо в Грузії», - заявив Гваладзе.

За його словами, реєстрація національних брендів продовжиться і в майбутньому. «В першу чергу, ми зареєстрували назви продуктів, але в майбутньому запланована реєстрація та інших відомих грузинських брендів», - заявив керівник «Сакпатенті».

Раніше, в серпні Грузія повернула торговий знак популярного вина «Хванчкара», який в 2005 році був привласнений патентним бюро США компанії Dozortsev & Sons, а також запобігла претензіям на товарний знак ще одного грузинського вина – «Кіндзмараулі», отримавши таким чином можливість експортувати вина цих марок на американський ринок.

Вам это будет интересно:
Помер Едуард Шеварнадзе
Колишній президент Грузії, екс-глава МЗС Радянського Союзу Едуард Шеварднадзе помер у віці 86 років в Тбілісі. Про це повідомили в МЗС Грузії.
Свято незалежності в Грузії
Сьогодні в Грузії відзначають головне державне свято – День відновлення незалежності.
День цариці Тамари у Грузії
14 травня у Грузії відзначають Тамароба – день пам’яті цариці Тамари.
Закрыть
Outlook facebook page