RU  UK  EN
Статьи  >  Усередині статуї Будди знайшли мумію

Усередині статуї Будди знайшли мумію

Автор: 24.02.2015 | релігія, наука
Всередині буддійської статуї XI-XII століть нідерландські вчені виявили мумію ченця, повідомляє Daily Mail

Співробітники історичного музею Дренте (Ассен) налагодили співпрацю з головною лікарнею міста Амерсфорт, лікарі якої помістили статую в комп'ютерний томограф. Усередині об'єкту були знайдені муміфіковані останки. На думку буддолога Еріка Брейна (Erik Bruijn), вони належать майстру Люцюаню, відомому представнику школи чань-буддизму.

Амерсфортскій гастроентеролог, що обстежив черевну і грудну порожнину трупа, з'ясував, що замість внутрішніх органів у ченця - сміття, труха і клаптики паперу з китайськими ієрогліфами. Таким чином, внутрішні органи під час муміфікації видалили. Тим не менш, багато буддисти переконані, що гуру, подібні Люцюаню, не померли, а просто перейшли в вищий стан медитації.

Китайські тексти будуть розшифровані і включені в монографію про Люцюане, яку зараз університет готує до видання. Статуя ж з мумією вирушила в Будапешт, де до травня 2015 буде виставлена в Музеї природної історії Угорщини.

У січні 2015 монгольські ЗМІ також повідомили про виявлення мумії буддійського ченця, що сидить в позі лотоса. Мумії близько двохсот років, проте монгольські дослідники вважають, що вона належить Пандіто Хамбо-ламі XII Даші-Доржо Ітігелова, який помер в 1927 році.

Вам это будет интересно:
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
Всесвітній день хіджабу
сесвітній день хіджабу - щорічна кампанія, спрямована на розвиток релігійної толерантності і розуміння. День був заснований в 2013 році жителькою Нью-Йорка Назмі Хан і відзначається щорічно 1 лютого.
Знайшли останнього казахського єдинорога
Російські вчені виявили добре збережений череп сибірського єдинорога - вимерлого шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum з сімейства носорогових. Вік останків сягає 29 тисяч років. Про це пише видання Science Alert.
У Швеції почали друкувати частини тіла на 3D-принтері
Засновник стартапа Cellink Ерік Гатенхольм показав, що органи людини можна друкувати на спеціальному 3D-принтері.
День беатифікації Матері Терези
День беатифікації видатної католицької подвижниці нашого часу матері Терези Калькутської - 19 жовтня - відзначається в Албанії як національне свято.
Національний день скам'янілостей в США
У США існує незвичайне свято, присвячене поширенню інформації про наукові та освітні важливості, яку представляють викопні останки. Це свято називається Національний день скам'янілостей, а святкують його в середині жовтня.
День ДНК
25 квітня 1953 року в британському журналі Nature була опублікована стаття вчених з Кембриджу Френсіса Кріка та Джеймса Уотсона, в якій вони описали своє революційне відкриття - дезоксирибонуклеїнову кислоту, відому як ДНК.
Британський професор вирішив математичну загадку 1637 року
62-річний професор Оксфордського університету сер Ендрю Уайлс удостоєний Абелівської премії норвезької Академії наук і літератури за доказ теореми Ферма, яка турбує математиків усього світу кілька сотень років.
Міжнародний день дітей, хворих на рак
День дітей, хворих на рак відзначають 15 лютого щорічно багато країн планети. Ця дата вперше з'явилася в календарі в 2001 році з ініціативи Всесвітньої конфедерації батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO).
Медики підтвердили реальність першою в світі пересадки голови
Хірурги Серджіо Канаверо і Жень Сяотін підтвердили реальність пересадки голови росіянину Валерію Спиридонову. Про це, як повідомляють РИА Новости, медик з Італії розповів в інтерв'ю, присвяченому результатам дослідів по з'єднанню спинного мозку у гризунів та пересадці голови у мавп.
Скелет динозавра виставлений на торги у Великобританії
Скелет м'ясоїдного аллозавра виставлений на торги у Великобританії, повідомляється на сайті аукціонного дому Summers Place Auctions.
Під Стоунхенджем знайшли гігантський пам'ятник
Під Стоунхенджем виявили гігантську споруду епохи неоліту. Моноліти були знайдені на глибині 90 см за допомогою радарів.
Вчені нарахували на Землі більше трьох трильйонів дерев
Згідно з останніми дослідженнями, на Землі зростає більше трьох трильйонів дерев. Це в сім разів більше, ніж вважалося раніше.
У Бірмінгемі виявили сторінки найдавнішого у світі Корану
Фрагменти релігійного тексту, якому, як вважають експерти, близько 1 448 років, були виявлені між сторінок іншого давнього Корану в бібліотеці університету Бірмінгема.
На дні Середземного моря знайшли загадковий моноліт
Італійські та ізраїльські вчені виявили на дні Середземного моря загадковий моноліт, створений більше десяти тисяч років тому.
Національний день релігії бахаї на Ямайці
Національний день релігії бахаї був проголошений в 2003 році генерал-губернатором Ямайки сером Говардом Куком.
У Британії провели першу в світі пересадку штучного ока
У Британії лікарі з Манчестерскої королівської клініки хірургії ока вперше здійснили пересадку біонічного протеза пацієнтові з порушенням зору.
Вчені спробують повернути трояндам втрачений за століття запах
Біологи виокремили у трояндах фермент RhNUDX1, який відповідає за формування аромату квітів.
Всесвітній день НЛО
2 липня відзначається всесвітній день НЛО.
Було синтезовано перший штучний ген
3 червня 1970 року американський біолог Хар Гобінд Корана оголосив про синтез першого повністю штучного гена в живій клітині.
Закрыть
Outlook facebook page