RU  UK  EN
Статьи  >  Скачки на Кубок Мельбурна

Скачки на Кубок Мельбурна

Автор: 07.11.2017 | спорт, Австралія
Це найвідоміший захід Австралії. Кінні перегони, відомі як «стрибки, які зупиняють націю», і ставки на яких робить майже кожен австралієць.

Перший Кубок Мельбурна був проведений в листопаді 1861 року. Тоді в скачках брало участь 17 коней, а переможець отримав 170 фунтів стерлінгів і золотий годинник. Зараз призовий фонд мельбурнських скачок складає понад 6 мільйонів австралійських доларів. А головний трофей - Кубок містить 1,65 кг 18-каратного золота, його оцінюють в 125,000 $.

Кубок Мельбурна - це 3200 метрів перегонів, в яких беруть участь коні від трьох років і старше. Організатором перегонів виступає Victoria Racing Club (Клуб скачок штату Вікторія). Це змагання, в якому вага жокея і екіпіровки регулюється за допомогою баласту, а для коней також вводяться коефіцієнти, щоб у всіх були рівні шанси. Заявки на Кубок Мельбурна зазвичай подають протягом першого тижня серпня. Початковий внесок на запис - 600 $ за коня. Потім з 300 - 400 заявлених коней обираються 24 стартера. Заключна вартість участі складає 45 375 $.

Весняний карнавал з нагоди скачок (Spring Racing Carnival) проходить з вересня до середини листопада. Він наповнений веселощами, модою і метушнею скачок. Кульмінацією святкувань є знаменитий Кубок Мельбурна, який проводиться в перший вівторок листопада і який змушує карнавальну суєту на час завмерти. Глядачі на іподромі починають збиратися з 8 ранку, хоча самі скачки починаються о 15:00. До цього часу іподром заповнюють понад 100 тисяч осіб, щоб побачити одне з найграндіозніших шоу в країні. А 700 мільйонів австралійців і глядачів з усього світу стежать за тим, що відбувається по телевізору.

Центром усіх карнавальних урочистостей є іподром Флемингтон (Flemington Racecourse), але в святі також беруть участь і всі інші іподроми штату. Зовсім не обов'язково бути експертом в скачках, щоб полюбити цю динамічну традицію, сенс якої полягає в святкуванні повернення сонячної погоди і приходу весни в Мельбурн.

Відвідування скачок - це справжній світський раут, на який приходять одягнені, відповідно до нагоди, городяни і гості. Тому численні об'єктиви теле- і фотокамер спрямовані не тільки на сам кінний забіг, але і на відвідувачів. Особлива увага приділяється жіночим капелюшкам і нарядам.

Через два дні після скачок на Кубок Мельбурна проводиться День Оукс (Oaks Day), або, як його ще називають, «жіночим днем», тому як під час цього свята дуже велика увага приділяється модним нарядам, в яких мельбурнци традиційно хизуються один перед одним на іподромі.

В останню суботу гулянь навіть у дітей з'являється шанс «засвітитися» на цьому святі в рамках Дня Стейкс (Stakes Day), який, будучи неофіційними днем сім'ї, замикає карнавал, присвячений Кубку Мельбурна.

«Найшвидший» рекорд - 3 хвилини 16,3 секунди в 1990 році - належить коню Кінгстон Рул. Найтитулованіша переможниця - Макайбі Дива (перемоги в 2003, 2004, 2005).

Вам это будет интересно:
Збірна України завоювала повний комплект медалей чемпіонату Європи з карате
Золото і срібло на рахунку жіночої частини команди, бронза у представника чоловічої збірної.
Нью-Йоркський марафон
Марафон міста Нью-Йорка - один з чотирьох найбільших марафонів світу. Більше 40 тис. Учасників у супроводі десятків тисяч родичів і знайомих прибувають на Стейтен-Айленд.
День вомбата в Австралії
День вомбата - це неофіційне свято, що відзначається в Австралії щорічно 22 жовтня. Вперше його святкували в 2005 році.
Фестиваль Міжнародних Мистецтв в Мельбурні
Фестиваль в Мельбурні є одним з провідних заходів, присвячених мистецтву в Австралії, що представляють унікальні міжнародні події в області танцю, театру, музики й образотворчого мистецтва протягом 17 днів в жовтні кожного року. Цьогорічне святкування відбувається з 5 по 22 жовтня.
Паралімпійська футбольна збірна України виборола світове чемпіонство
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Аргентині завершився перемогою української команди над іранською з рахунком 1:0.
В Австралії туристи заселяються до апартаментів з піску
У місті Голд-Кост розташованому на березі Тихого океану вперше в світі побудований хостел з піску.
Кращий ресторан світу відкрив філію в Австралії
Вечеря в відкритому 26 січня в Сіднеї філії датського ресторану Noma, неодноразово визнаного кращим у світі, обійшовся першим гостям закладу в 485 доларів (без урахування вартості напоїв), повідомляє The Daily Mail.
В ізраїльській пустелі проведуть фестиваль йоги
В ізраїльській пустелі Арава з 5 по 7 листопада пройде фестиваль йоги. Як повідомляє інтернет-журнал RTourNews.ru, майстер-класи проведуть кращі викладачі Ізраїлю та спеціально запрошені вчителі з інших країн.
Італієць з'їхав на лижах по вулкану
Клаудіо Ланзафаме, 28-річний лижний інструктор спустився на лижах по схилу вулкана.
50 тисяч китайців одночасно зайнялися гімнастикою
У 15 містах китайськіої провінції Хенань 50 тисяч чоловік вранці в неділю, 18 жовтня, одночасно зайнялися національною гімнастикою тай-чи, яка також є бойовим мистецтвом.
У Сан-Паулу на футбольному стадіоні одружилися 400 пар
У бразильському Сан-Паулу на місцевому футбольному стадіоні пройшло весілля для бідних. У церемонії одруження взяли участь майже 400 пар.
Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв
Сьогодні в китайському місті Чженчжоу стартує Шаолиньский фестиваль бойових мистецтв.
Міжнародний день альпінізму
Міжнародний день альпінізму відзначається щорічно 8 серпня. Це свято з'явилося в честь річниці першого підкорення в 1786 році вищої точки Альп - вершини Монблан.
У Зальцбурзі стартували найважчі у світі гонки
В Австрії стартували гонки Red Bull X-Alps, які вважають найважчими в світі.
Відзначається Міжнародний олімпійський день
Сьогодні, 23 липня, всі спортсмени і просто ентузіасти відзначають Міжнародний олімпійський день.
День народження Королеви в Австралії
9 червня в Австралії відзначають день народження королеви Великобританії Єлизавети ІІ.
Регата Вогалонга у Венеції
8 червня у Венеції пройде регата Vogalonga, яка за словами її організаторів, є актом вираження любові до міста, до її каналів і лагун.
День Мабо в Австралії
3 червня аборигени Австралії шанують пам'ять борця за їхні права і національного героя Едді Мабо, який домігся від влади країни визнання, що корінне населення має права на землю на материку.
День заснування Австралії
2 червня в найбільшому штаті Австралії святкують державне свято - День заснування.
У Туреччині почався Президентський велотур
Сьогодні в Туреччині був оголошений офіційний старт 51-го Міжконтинентального Президентського велотуру. Як повідомив Інтернет-ресурс timeturk.com, унікальне спортивне змагання високого професійного рівня, почалося в Анталії.
Закрыть
Outlook facebook page