RU  UK  EN
Статьи  >  Насолодись  >  Історія бренду: Балет Сухішвілі: підкорені вершини маленької грузинської мрії

Історія бренду: Балет Сухішвілі: підкорені вершини маленької грузинської мрії

Колись безмежно відданий танцю Іліко заповів своїм нащадкам з робити все, щоб ім’я його роду не зійшло з афіш ніколи. Через 70 років мільйони людей у сотнях країн розкуповують квитки, де, хоч і різними мовами, але легко читається прізвище Сухішвілі.

Ця історія почалась на початку XX століття – без перебільшення, адже саме тоді маленька Ніно Рамішвілі старанно виводила прописи носочками і п’яточками ніг, а Іліко повторював в уяві таблицю множення за допомогою рухів і звуків.

Їхня ж доленосна зустріч відбулась у театрі. На той момент завдяки неабиякому таланту та постійній роботі над собою Іліко вже зміг спрямувати всі свої амбіції до балетного верстата, і ті беззаперечно слухалися його. Він стає професійним хореографом театру опери та балету, у якому тоді вже підкорювала балетну сцену Ніно. Так подвоїлась сила танцівників у здійсненні одної, а потім і спільної мрії про власну танцювальну трупу.b71716a1e562b0b6320c4da0d49eca12.jpgФото persha.kr.ua

Офіційним роком народження на той час ще Ансамблю народного танцю Грузії став 1945 рік. У будівлі величезної філармонії ще тоді зовсім невеличкий колектив уже подружжя Рамішвілі-Сухішвілі оселився під сходами. Перше покоління ансамблю зростало під чіткий ритм дисципліни й філігранного хореографічного навчання, хоча він народжувався від ударів по звичайнісінькому перевернутому догори дриґом табуреті, що замінив собою барабани.

І світ почав підкорюватись. Спочатку мостини після виступів балету почали скрипіти на місцевих грузинських сценах, потім черготіти на майданчиках всього тодішнього Радянського Союзу.

Читайте також: Листівки з Батумі та Тбілісі

Артисти відпрацьовували народні піруети, стираючи підлогу міст і містечок країни, і 1948 року змусили обговорювати свої виступи в кулуарах всесвітніх сцен. Першими іноземними свідками роботи грузинських танцівників стали фіни. Потім же, побачити те, як хореографи з якихось для них далеких кавказьких гір чинять гравітаційне беззаконня на сцені, вишиковувалась у чергу вся Європа, змусивши відомих Іва Сен-Лорана, Іва Монтана, Жана Маре та багатьох інших розбалуваних різноманітними видовищами людей діставати квитки на вистави.05363ad2b10581769c9d0d40cfc0ec7c.jpg
Фото persha.kr.ua

Саме ансамблю Рамішвілі-Сухішвілі як колективу народного танцю 1967 року насмілився запропонувати свої підмостки найавторитетніший оперний театр – Міланський La Scala. Точно вже не сказати, кого тоді підкорила найбільша втома – танцівників, глядачів, які то зупиняли дихання, то вибухали оглушливими аплодисментами, чи працівника театру, якому довелось піднімати завісу цілих 14 разів за вечір!Фото pp.vk.me

Далі ж були і зламана сцена в Індії, й американський титул «найкращого шоу на Бродвеї», гучні заголовки та щедрі на найвищі оцінки статті найвпливовіших закордонних медіа, серед яких The Washington Post, New York Post, Daily Mirrors та інші. Усі найфантастичніші історії, якими дійсно можна похизуватись перед онуками.

Читайте також: Ми там були: Батумі

Онуки, звісно ж, слухали дуже уважно всі реалістичні легенди про справжніх артистів і знайомилися з легендарними реаліями життя спочатку першого покоління танцювальної династії Рамішвілі-Сухішвілі, а потім і другого – сина Іліко та Ніно – Тенгіза зі своєю дружиною Інгою. Спадок, що дістався найменшим, онукам Іліко на Ніно-молодшим, мав зразковий фасон, що ідеально лягав на плечі багатовікової грузинської традиції з витончено розшитим паском національної культури, що ще й закріплювався фурнітурою відточених і доведених до автоматизму рухів. Онукам необхідно було не прости приміряти на себе придане, але й зуміти гармонійно поєднати фольклор і сучасність.sukhishvili_3.jpg
Фото afisha.tut.by

Сьогодні династія Сухішвілі може пишатись Академією танцю, де виховують і виховуються як учасники балету, так і ті, хто просто хоче підкорити високі гори та великі перевали хореографічного Кавказу. Наразі академія дає прихисток більше ніж семистам танцюристам. Сам же балет нараховує близько півтисячі артистів. За свої 70 з гаком років існування балет встиг побувати на п’яти континентах більше десятка разів протягом своїх 250 турне. Лише уявіть, що побачити їхні виступи вже пощастило семи мільйонам людей. А поки настанови Іліко Сухішвілі виконуються, скажіть, у Вас зайвого квиточка на найближчий виступ не знайдеться?..

Головне фото pinterest.com

Вам это будет интересно:
Ми там були: Гудаурі
У Гудаурі легко відчути час, затиснути його між пальцями і розтягнути у просторі, перелаштовуючи свій внутрішній ритм у режим відчуттів. І вже немає дедлайну, набридливих сусідів і лихачів, що виїжджають на зустрічку. Усе це починає здаватися ілюзорним і швидкоплинним. Тут, у Гудаурі, інші цінності. Гори не терплять метушні, внутрішнього діалогу і самоїдства. Найбільше задоволення просто дивитися на них.
Вісім новопризначених послів вручили вірчі грамоти Президенту України
У четвер, 9 грудня, новопризначені Надзвичайні та Повноважні Посли Алжирської Народної Демократичної Республіки, Боснії і Герцеговини, Грузіїі, Домініканської Республіки, Нової Зеландії, Республіки Сенегал, Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка та Японії вручили вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Перфекціонізм – справа ювелірна
Сумні очі старого за вікном уважно стежили за революційною пожежею, яка охопила Петроград. Вогонь поширився на справу всього його життя – гордовита чотириповерхова будівля задихалася від крикливих комісарів і матросів, присутність яких здавалась грубим жартом після попередніх відвідувачів.
Каньйони: Глибокі й довгі
Коли як не заказ підкорювати вершини, долати моря і дертись по скелях? Найчастіше люди докладають величезних зусиль, аби все життя насолоджуватися комфортом. Однак іноді наша душа вимагає романтики, тому OUTLOOK розповість вам про сім неповторних каньйонів.
Історія бренду: Швейцарський ніж
Напевно, у світі не знайти чоловіка, в котрого не було б швейцарського ножа чи його подоби. І нехай ідея кишенькового ножа з’явилася зовсім не у Швейцарії, світову славу він здобув саме завдяки швейцарцеві Карлу Ельзенеру, і тепер нерозривно асоціюється з його батьківщиною і бездоганною швейцарською якістю.
Тбілісі is the capital of ...
Кожне місто у світі має власне впізнаване обличчя, котре закарбовується у пам’яті мандрівників. Обличчя Тбілісі з часом дорослішає і кращає, набуває благородних європейських рис, при цьому не втрачаючи колоритних чортиків в очах…
Листівки з Тбілісі
Місто, що не залишає байдужим - Тбілісі у об‘єктиві талановитого фотографа Павла Хоменського на сторінках видання theoutlook.com.ua. Переглядаючи світлини, ви здійснете оглядову екскурсію однією з наймальовничіших столиць світу.
Хто як танцює?
Що найкраще характеризує будь-яку націю без зайвих слів і довгих пояснень? Звичайно ж, танці! Адже саме століттями відточені рухи можуть розповісти іноземцеві про інші народи набагато більше, ніж підручники з історії. Якщо уважно придивитися і відчути, як танцюють у різних країнах, то менталітет народів стане набагато зрозумілішим. І це не тільки слова.
Історія бренду: Жан Пату
Йому вдалося вловити зухвалий дух початку двадцятого століття і передати ідеали епохи в модних новаціях. Радість, швидкість і легкість – якщо емоції допомагають продавати, то враження, пов'язані з брендом Жана Пату, будуть саме такими.
Сатаплія: мед для динозаврів
Грузія останніми роками справедливо стала вельми популярною туристичною точкою на карті світу. Напевно, кожен знайде в цій гірській і гордій країні щось своє: чудову природу, смачну їжу, вірних і душевних друзів та багато-багато іншого. OUTLOOK намагається якомога частіше бувати там і ділитися з вами всілякими цікавинками. Сьогодні ми розповімо про дивовижний заповідник «Сатаплія».
Архітектура чи мистецтво: Нові грузинські будівлі
Грузія, що трохи більш як десять років тому стала на шлях серйозних перетворень і домоглася відчутних успіхів, помітно змінилася не лише внутрішньо, але й зовні. Архітектори з різних країн світу попрацювали тут на совість і створили по всій її території безліч важливих і унікальних об’єктів, що втілюють зміни, які відбулися. Саме про нову грузинську архітектуру ми сьогодні і розповімо.
Гендиректорка OUTLOOK Дарія Карякіна про роль громадських ініціатив в сфері культурної дипломатії
18 листопада Генеральна директорка проекту OUTLOOK, громадська діячка Дарія Карякіна взяла участь у якості експертки у транскордонному проекті «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Грузія».
Історія бренду: Veuve Clicquot
Сучасні гурмани напевно погребували б пити шампанське початку XIX століття: елегантну золотисто-солом'яну сорочку вина приховувала каламутна пелена дріжджів, які вносять до купажу для отримання вуглекислого газу, а чудову гру фруктових і ванільних півтонів заглушали грубі сторонні присмаки. Такий продукт не міг задовольнити витончених смаків публіки і, як наслідок...
Гетто світу: вірменська душа в серці Тбілісі
OUTLOOK пропонує вам прогулятися по одному з найстаріших районів Тбілісі – Авлабарі, який спрадавна вважається вірменським. Ці вулички, церкви і старовинні будинки розкажуть про стосунки двох кавказьких народів значно більше, ніж підручники з історії або документальні фільми.
Листівки з Батумі
Молодий український письменник Павло Хоменский побував в місті, що втопає в зелені і блищить яскравими вогням - Батумі, яке самі місцеві жителі називають містом любові. Тут пальми, кипариси, магнолії, олеандри, бамбук, лавр, апельсинові дерева, туя і самшит пахнуть на кожному кроці і так і кличуть поспостерігати за романтичною картиною відплиття кораблів з гаваней. І сьогодні автор ділиться з вами своїми листівками з цього дивного міста, пронизаного шумом моря і смаком ароматного вина.
Історія бренду: Мазераті
Автомобілі марки Мазераті – це не просто швидкість і надійність, це ще й неймовірне почуття стилю, котрим не можуть похвалитися багато інших відомих брендів, адже саме італійці розуміються не лише на технологіях, а й на дизайні. Коли і як вони почали створювати ці шедеври на колесах, з якими труднощами й успіхами мали справу – читайте далі в OUTLOOK..
Історія бренду: Телеканал Discovery
Сьогодні OUTLOOK розповідає про черговий надихаючий приклад того, як мрія стає справою всього життя. Створення одного з найбільш успішних каналів за всю історію телебачення Discovery Channel, а слідом і величезної медіа-корпорації Discovery Communications – просто не може не мотивувати на власні великі справи.
Історія бренду: Вода «Боржомі»
Сьогодні ми пропонуємо вам вирушити з нами в курортну частину Грузії, в околиці красивого й затишного курортного містечка Боржомі, де вже кілька століть розливають одну з найпопулярніших і найкорисніших мінеральних вод у світі – легендарний «Боржомі».
Новопризначені посли чотирьох держав та Глава Представництва ЄС вручили вірчі грамоти Президенту України
​7 листопада 2019 року відбулась церемонія вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському послами Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів та Главою Представництва Європейського Союзу.
Ми там були: Батумі
Особисті враження від мандрівок ми публікуємо в рубриці «Ми там були». Сьогодні розміщуємо пост із соцмереж нашого головного редактора Дарії Карякіної, де вона ділиться враженнями про 5-денний відпочинок у грузинському Батумі. Ану ж і ви захочете відчути свої емоції від відвідування цього міста!
Закрыть
Outlook facebook page