RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  Азербайджан на долоні

Азербайджан на долоні

Автор: 26.11.2019 | Азербайджан
Скляні хмарочоси з краєвидом на степ, унікальні здравниці, тисячолітні міста – все це про Азербайджан, котрий стає однією з найбільш популярних для подорожей країн світу. Outlook пропонує вам гід по найбільш знакових туристичних об’єктах.

Перш ніж розповісти про унікальні місця Азербайджану, важливо відзначити той факт, що на території цієї держави зустрічаються 9 із 11 можливих кліматичних зон планети. Подібного немає більше ніде у світі, тому й не дивно, що влада чимдуж намагається розвинути саме туристичний напрямок. Уже зараз ця галузь дає близько 5% ВВП. Що ж до кількості гостей, то найкраще кажуть цифри: якщо ще 2008 року країну відвідали 800 тисяч іноземних мандрівників, то через 7 років їхня кількість виросла практично уп’ятеро. Подивитися справді є на що.

Місто Шекі

Розташований на півночі Азербайджану, цей найважливіший пункт Великого шовкового шляху був збудований близько трьох тисяч років тому. Шекі – як і раніше, «шовкова столиця» світу. Під час ярмарку у французькому Ліоні 1872 року азербайджанська продукція отримала найвищі відгуки від європейських поціновувачів і майстрів. Кажуть, що товар привіз сам Дюма-батько, котрий відвідав Шекі за кілька років до цього.847609-sheki-palace.jpgФото dnaindia.com

Сьогоднішні туристи теж запасаються виробами із розкішної тканини, а у перервах оглядають величні споруди минулого – фортеці, мечеті, мінарети і лазні. Головною архітектурною перлиною міста вважають Палац шекінських ханів, збудований за унікальною технологією без жодного цвяха.180728130521-sheki-azerbaijan-24.jpgФото edition.cnn.com

Курорт Нафталан

У 20-ти кілометрах від найважливішого нафтового центру Азербайджану міста Гянджи розташований курорт Нафталан, де лікують однойменною нафтою. Її цілющі властивості не мають аналогів і допомагають боротися з більш ніж сімдесятьма різними захворюваннями. Першим лікувальні мазі почав виробляти німецький підприємець Егер, котрий здійснював у дев’ятнадцятому столітті розробки азербайджанських родовищ. У наші дні тисячі людей з проблемами опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи і шкіряним захворюваннями прямують у Нафталан і оздоровлюються.180625162315-naftalan-9-full-169.jpgФото edition.cnn.com

Талиш

Південно-східний район країни, біля самого кордону з Іраном, підкоряє з першого погляду завдяки своїй зеленій природі. І гори, і ліси, і ріки тут настільки просякнуті свіжістю, що здається нібито «дихаєш – не надихаєшся». Гарячі і холодні мінеральні джерела впевнено перетворюють це місце на кавказькі Карлові Вари. Місцевий житель Ширалі Муслімов прославився на всю планету, проживши 168 років. Цей рекорд не всі визнають, оскільки у довгожителя було відсутнє свідоцтво про народження. Утім, радянські науковці визнали, що навіть якщо вік і було завищено, то максимум на 30-35 років, що теж не менш грандіозно. Корінне населення, в якого тече як азербайджанська, так і іранська кров, вирізняється не лише довголіттям, а й гостинністю. Тутешніми містечками і селами цікаво їздити на машині і знайомитися з неповторною місцевою кухнею, котра увібрала в себе все найкраще, що є у двох народів.talysh-mountains.jpgФото wanderlust.co.uk

Бакинський бульвар

Баку і його розкішний бульвар, поза сумнівом, заслуговують на окрему розповідь. Це багатомільйонне місто вражає як сучасністю, так і історією. Зараз у це важко повірити, але ще 100 з гаком років тому тут проживало всього десять тисяч людей, і їхнє життя було пов’язане із видобуванням нафти. Саме її величезні запаси перетворили степове поселення у сяючий діамант Азії, що вабить туристів. Новітні хмарочоси, транспортні розв’язки і урбанізовані квартали цілком комфортно сусідять із старовинними мечетями, рештками фортець і мінаретів. bk2.jpgФото Азербайджанський національний музей килимів realsmarttourism.com

Столиця Азербайджану просто наповнена об’єктами спадку ЮНЕСКО, тому кожен мандрівник знайде тут свою нішу: комусь буде до душі шопінг у місцевих бутиках, а комусь – дослідження тисячолітніх будівель і районів Ічері Шехер – внутрішнього міста.

Мінгечаурське море

Величезна водойма поблизу міста Мінгечаур – ще одна туристична Мекка. Окрім традиційного пляжного відпочинку це місце вирізняється своїми пам’ятками архітектури давнини, а саме – городищем Судагалан і Горщиковими могилами. Розташовані тут християнські храми і культові споруди виникли одними з перших у світі, а також комплекс поховань і курганів, де свого часу виявили найкрасивіший посуд –переважно глечики і горщики, вік котрих перевищує дві тисяч років. Місцеві жителі дуже пишаються археологічними знахідками, тому для гостей працюють всілякі виставки, експозиції і музеї. Ну а якщо ви приїхали в Азербайджан просто відпочити, це місце гостинно зустріне вас свіжим бризом і теплими пляжами.

Сподіваємося, що після прочитаного вам таки не терпиться відвідати цю дивовижну країну, і ви вже бронюєте квитки на найближчий рейс.

Головне фото chasingthedonkey.com

Вам это будет интересно:
У Києві відкрилась виставка азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва
24 грудня за ініціативою та за підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого азербайджанського художника-килимаря Ельдара Гаджиєва. Серед гостей були присутні заступник міністра культури України Ростислав Карандеєв...
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Килимами вистелена дорога до Азії
Килими вішають на стіни як символ достатку, стелять на підлогу для створення затишку і підносять як дорогий подарунок. А роздивлятися химерні малюнки у вигляді ромбів і зірочок на них, вгадуючи їх значення, – справа вельми цікава. Поширені по всьому світу килимові традиції були запозичені у східних народів, які першими навчилися робити пряжу і тканини з волокнистих матеріалів.
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Азербайджан: усе най-най
Чи знаєте ви, що на території Азербайджану зосереджено 350 грязьових вулканів? Усього на нашій планеті вченим відомо 800 подібних об'єктів. Вони унікальні тим, що за своїм складом схожі на марсіанські ґрунти. Сьогодні до вашої уваги найцікавіші факти про цю дивовижну країну.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Про національного лідера словами Посла Азербайджану Ельміри Ахундової
10 травня з нагоди 98-річчя Гейдара Алієва у Посольстві Азербайджану в Києві відбулась презентація першого тому "Під тягарем влади" тритомного роману-дослідження «Гейдар Алієв. Особистість і епоха» авторства Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджану в Україні, народної письменниці Ельміри Ахундової.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Квітень 2021 року - місяць святкування Великодня західного і східного обрядів, початок Рамадану, а також місяць активної роботи посольств у культурних та політичних напрямах. Добірка таких новин - далі у статті.
Азербайджан зсередини: «хна-яхти»
А ми продовжуємо публікувати авторську рубрику Сабіни Сафаровою про традиції в Азербайджані. Ми вже дізналися і про сватання, і про заручини, і зараз OUTLOOK пропонує зануриться в традиції ритуалів і церемоній «хна-яхти», яка безпосередньо передує весіллю.
Азербайджан зсередини: заручини
Ми продовжуємо публікувати розповіді українки з азербайджанською кров'ю Сабіни Сафарової про дивовижну культуру Азербайджану. Дівчина продовжує вести свій авторський блог і сьогодні пропонує дізнатися тонкощі такої цікавої традиції як - заручини.
Азербайджан зсередини: велике і мале сватання
Українка з азербайджанськими корінням Сабіна Сафарова з трепетом ставиться до своєї малої Батьківщини, є членом Союзу азербайджанської молоді в Україні та популяризує культуру цієї країни. Сьогодні розповіддю дівчини про одну з найцікавіших традицій Азербайджану - сватання, ми запускає нову рубрику, в якій українці іноземного походження розповідають про свою Батьківщину.
Дипломатія в умовах карантину. Новопризначені посли вручили вірчі грамоти
Протягом цієї весни відбулось декілька церемоній вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському від новопризначених послів Азербайджану, Казахстану, Китаю, Куби, Палестини, Португалії, Сербії та Туркменістану.
Божественний мугам: музика Азербайджану
Є музика, від якої хочеться жити. Навіть якщо при її звучанні по щоках течуть сльози. Музичний жанр мугам розмовляє зі слухачем на зрозумілій йому мові. Кожен з нас переживав нещасну любов або крах ідеалів. Ці теми стали джерелом натхнення для музикантів азербайджанського напрямку мугам. Про цей унікальний стиль OUTLOOK розповість в матеріалі.
Що вони їдять: Азербайджан
У нашій сьогоднішній рубриці, присвяченій кулінарним традиціям різних країн – Її Величність їжа Азербайджану. Чому до неї треба ставитися з такою шанобою, ви знаєте, якщо вже бували і їли там. Ну, а якщо ні – читайте в OUTLOOK.
Jazz from Azerbaijan. Посольство Азербайджана в Україні традиційно в травні подарувало киянам вечір музики
В парку імені Гейдара Алієва в Києві пройшло щорічне джазове свято. Раз на рік за ініціативою Посольства Азербайджана в столицю прибувають найкращі музиканти аби порадувати українців-поціновувачів джазового мистецтва.
Свято весни. Посольства восьми країн відсвяткували у столиці України NOWRUZ 2019
19 березня 2019 року в Києві відбулося святкування Міжнародного дня NOWRUZ. Ініціаторами проведення офіційного святкування у Колонному залі Київської державної адміністрації стали вісім посольств іноземних держав, акредитованих в Україні, а саме: Азербайджанської Республіки, Ісламської Республіки Афганістан, Ісламської Республіки Іран, Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, Республіки Таджикистан, Турецької Республіки та Республіки Узбекистан.
Посол Азербайджану провів урочистий прийом на честь Дня Республіки
Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні Азер Худієв провів урочистий прийом на честь Дня республіки - національного свята, присвяченого проголошенню незалежності Республіки в 1918 році.
У Києві пройшов концерт BAKU JAZZ in KYIV
У Києві за підтримки посольства Азербайджану і Союзу азербайджанської молоді України відбувся концерт джазової музики BAKU JAZZ in KYIV. Музичний вечір, який пройшов під відкритим небом в одному з найкрасивіших куточків нашої столиці - Сквері Гейдара Алієва, став подарунком від організаторів для киян і гостей міста.
За сприяння Посольства Азербайджану в Києві відбувся вечір класичної музики ...
На честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Азербайджаном в столиці пройшов вечір класичної музики. Захід відбувся в колонному залі Національної філармонії України.
В Києві пройде концерт BAKU JAZZ in KYIV
12 травня 2017 року у київському парку Гейдара Алієва вперше відбудеться концерт BAKU JAZZ in KYIV, організаторами якого виступили Посольство Азербайджанської Республіки в Україні та Спілка азербайджанської молоді в Україні (САМУ).
Закрыть
Outlook facebook page