RU  UK  EN
Статьи  >  У Кенії вперше потрапили на відео унікальні білі жирафи

У Кенії вперше потрапили на відео унікальні білі жирафи

Автор: 18.09.2017 | Кенія, жираф
Рейнджери Кенійського заповідника вперше зафіксували білих жирафів у ході програми зі збереження хірол (антилопа з підродини Бубалів, друга назва - Бубал Хантера)

На зображенні, судячи з разімірів, бачимо самку жирафа и дитинча сніжно-білого кольору. За думкою National Geografic, причиною рідкісного окрасу являється не альбінізм, а лейкизм – рідкісний вид генетичної мутації. У цьому випадку, тварина має класичне забарвлення очей. У альбіносів спостерігається відсутність кольору райдужки.

На щастя, мутація не впливає на життєздатність тварин, але привертає до них зайву вагу, позбавляючи їх природного захисного маскування. З цих причин, вже вжиті заходи з посилення опіки новоявлених підопічних від загроз з боку тварин та браконьєрів.

Звернемо увагу, що білі тигри та снігові барси не являються носіями ні лейкизму, ни альбінізму, так як мають вони мають візерункове забарвлення. Нещодавно, останні були переведені з категорії «вимираючого виду» в статус «вразливих». На даний момент, Міжнародна спілка охорони природи нараховує їх чисельність меншою за вісім тисяч особин.

Закрыть
Outlook facebook page