RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  В Києві всьоме пройшов конкурс за звання найкращого дипломата серед студентства

В Києві всьоме пройшов конкурс за звання найкращого дипломата серед студентства

Автор: 11.12.2018 | Київ, дипломатія
3-го грудня 2018 року всьоме відбувся традиційний захід Інституту міжнародних відносин – конкурс «Містер Дипломат». Однак, вперше за історію конкурсу участь в ньому взяли і дівчата, тому він мав нову назву – «Містер та Міс Дипломат».
Організатори відзначають, що давно розмірковували про таку трансформацію конкурсу. «Ідея конкурсу «Містер Дипломат» виникла у студентки «міжнародної інформації» Дарини Кирилко та ініціативних студентів ІМВ у 2011-му році як альтернатива конкурсу «Міс ІМВ», в якому брали участь лише дівчата.

«Містер та Міс Дипломат» має на меті перевірити та продемонструвати, якими якостями має володіти майбутній дипломат, – зазначає головний організатор Олександра Короткова. – Так, конкурс для розумних та впевнених хлопців розвивався та зростав. У 2015-му ми відчули, що досягли певного нового рівня та насправді задаємо тренди в івентах університету. У 2018-му після річної творчої паузи ми прийшли до того, що така зміна формату просто необхідна. Ми хотіли надати дівчатам такі ж можливості показати все, чого вони навчились та досягли, на сцені головної події року ІМВ. Гадаю, нам це вдалося».

Незмінним ведучим конкурсу був український актор театру і кіно, теле- та радіоведучий, шоумен, випускник Інституту міжнародних відносин Андрій Джеджула.

Вісім найрозумніших та найсміливіших студентів – чотири хлопці та чотири дівчини – відчайдушно змагались за титул переможця конкурсу. Організатори відзначають, що спеціально вирішили, що переможець має бути лише один, а не один хлопець та одна дівчина. Конкурс складався з трьох етапів: вікторини, перевірки знань дипломатичного протоколу та етикету і фінального етапу – відео-запитання та промови учасника.

Оцінювали учасників суворі, але справедливі, члени журі – директор Інституту міжнародних відносин Валерій Володимирович Копійка, завідувач кафедри іноземних мов Валентина Вікторівна Дайнеко, голова прес-центру та благодійної організації ІМВ Катерина Сербіна, Надзвичайний і Повноважний Посол, Президент Асоціації платників податків України та випускник ІМВ Грігол Шалвович Катамадзе, координатор виховної роботи ІМВ Світлана Вікторівна Андрущенко, заступник директора з питань післядипломної освіти, завідувач кафедри міжнародних організацій та дипломатичної служби Віктор Михайлович Матвієнко, координатор наукової роботи Інституту Антон Олександрович Кориневич та доцент кафедри міжнародних організацій та дипломатичної служби Тетяна Іванівна Шинкаренко. Судді конкурсу відзначили напрочуд сильну підготовку всіх учасників.

«Вперше на сцені в рівних умовах дівчата та хлопці ІМВ виборювали право на статус найкращого дипломата. І мені, дійсно, було дуже важко оцінювати конкурсантів. Хлопці стримували свої емоції, показували себе професіоналами, відповідали на всі питання з етикету, знали всі гімни та столиці. Дівчина-дипломат теж має свій шарм. Учасниці були неперевершені, гідно трималися та відповідали на всі питання, але саме їх емоції під час відповідей запам’ятались найбільше! Я дуже пишаюся нашими студентами! Вони дуже ерудовані, розумні, харизматичні. Вони – справжні! Мрію про кращу долю України саме з такими дипломатами», – ділиться враженнями суддя конкурсу Катерина Сербіна.

В результаті, у півфінал конкурсу пройшли Ярослав Павлюк, Богдан Костюк, Сілвестер Носенко та Анастасія Лозік. У півфіналі експерти з дипломатичного протоколу та етикету перевірили, наскільки учасники орієнтуються у культурних особливостях протоколу прийому та подарунків в різних країнах.

Директор департаменту державного протоколу Міністерства Закордонних Справ України Ольга Олександрівна Чубрикова модерувала для півфіналіста практичну ситуацію по Туреччині. Генеральний директор проекту «OUTLOOK», що працює у сфері культурної дипломатії, та випускниця ІМВ Дарія Карякіна давала півфіналісту завдання, що стосувались Саудівської Аравії. Керівник міжнародної громадської молодіжної організації союзу українсько-арабського співробітництва та доцент кафедри міжнародних організацій і дипломатичної служби Роман Костянтинович Петюр виступив експертом з культурних особливостей Японії. Керівник експертної групи з питань цифрової інфраструктури на транспорті в Міністерстві інфраструктури України, експерт з етикету і дипломатичного протоколу, випускник ІМВ та перший переможець конкурсу «Містер Дипломат» Фарід Сафаров оцінював відповідь одного з півфіналістів за завдання, пов’язані з Китаєм.

У фінал конкурсу пройшли Сілвестер Носенко та Анастасія Лозік. «Якщо чесно, я цьому дуже зраділа. Адже, за результатами відповідей учасників та оцінок журі, у фіналі ми побачили надзвичайно сильних хлопця та дівчину. Гадаю, цей факт довів усім, що ми не даремно вирішили залучити до конкурсу і дівчат», – зізнається Олександра Короткова. У фіналі Сілвестер та Анастасія змагались у знанні англомовних промов відомих політичних особистостей – вони мали із зав’язаними очима почути та впізнати за голосом міжнародного діяча, а також розказати усі історичні деталі промови. Фіналісти також проголошували власну промову на вільну тему. І Сілвестер, і Анастасія у своїх промовах підняли соціально важливі питання.

DSH_0597.jpg

Усі учасники «Містер та Міс Дипломат» отримали подарунки від пре-паті бару «Doca», міжнародної асоціації «Об’єднані Україною» та «АВТ Баварія». Засновники конкурсу Дарина Кирилко, Юлія Решитько та Олексій Хорошенький обрали свого фаворита – вони подарували книгу Генрі Кіссінджера «Дипломатія» фіналістці конкурсу Анастасії Лозік. За результатами голосування в залі номінацію «Вибір народу» здобув фіналіст конкурсу Сілвестер Носенко. Він виграв подарунки від бренду «АНТІМОДА» та мото-школи «One Road». Переможницею он-лайн голосування в соціальній мережі «InRating» стала Софія Біленко – партнери конкурсу подарували Софії сертифікат «MUST-HAVE KIT для дипломата».

За результатами відповідей фіналістів та оцінок журі, переможцем конкурсу став Сілвестер Носенко! Він виграв ексклюзивну вишиванку від бренду Юлії Магдич, поїздку на два дні у Відень від туроператору «Караван», а також подарунки від «АВТ Баварія», клубу віртуальної реальності «Vnature» та кастомайз-бренду «Hood Famous». Грігол Шалвович Катамадзе подарував переможцю книгу Генрі Кіссінджера «Дипломатія» (ред., це був надзвичайно популярний подарунок того вечора) та особисто запросив на презентацію наступної книги із серії найвагоміших книг, перекладених українською.

«Насправді готуватися до МД (ред., так студенти ІМВ скорочено називають конкурс «Містер та Міс Дипломат») не важко. Ти або готовий з народження, або займаєшся не тією справою. Складніше виходити на сцену, знаючи, що не можеш підвести тих, хто тебе підтримує», – коментує свою перемогу Сілвестер.
Вам это будет интересно:
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
ВІДЕО: Антикварно-індустріальний Київ
Викидаючи речі у сміттєвий бак або відправляючи їх на звалище, ми не здогадуємося, що для них це не завжди смерть, часом навіть навпаки – початок нового життя...
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Новий Почесний Президент Харківського Дипломатичного клубу
24 травня у Харківському дипломатичному клубі відбулась інагурація його Почесних Президента та членів. У заході взяли участь почесні консули в Харкові Бразилії, Австрії, Словенії, Словаччини, Чорногорії, Грузії, Індонезії, Туреччини, в.о. міського голови Харкова​ Ігор Терехов...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Святкування Дня Африки онлайн!
25 травня на сторінці Facebook Посольства Південної Африки в Києві з 17:00 до 18:30 відбудеться святкування Дня Африки. Вже 58 років поспіль 55 держав на Афринському континенті об'єднуються для відзначення цього свята...
Закрыть
Outlook facebook page