RU  UK  EN
Статьи  >  Відвідай  >  10 фактів про Бахрейн: Екзотика арабського світу

10 фактів про Бахрейн: Екзотика арабського світу

Бахрейн – це найменша арабська країна. І дуже дивно, що вона не має всесвітньої пишної слави, адже це – справжня перлина Сходу у прямому і переносному значенні сенсі. Тим більше, що її не можна віднести до плеяди типових країн для арабського світу: навіть на їхньому тлі ця держава вважається екзотичною. Що ми знаємо про Бахрейн – 10 головних фактів.

Бахрейн – це монархія. На чолі держави – король, влада якого тільки частково обмежується конституцією. У цьому королівстві немає жодної політичної партії: вони заборонені за законом.

Нафта – основа економіки Бахрейну. Її тут шанують і не бідують, але активно розвивають альтернативну систему добування енергії.

Бахрейн – єдина острівна держава в регіоні. Його територію складає архіпелаг островів у Перській затоці – всього 33 острови, причому деякі з них «побудовані» штучно.Manama-Skyline-Shutterstock.jpgФото bahrainedb.com

Бахрейн поєднує з Аравійським півостровом довжелезний міст ( 25 км) в найкращих королівських традиціях. Власне, він і названий на честь короля Саудівської Аравії – Кінг-Фахд-Козуей. Головні пасажири цього мосту – шейхи із Саудівської Аравії, котрі їдуть у Бахрейн на найкращі вечірки Сходу. Так, тут найкращі вечірки в регіоні.

Краєвиди Бахрейну вразять кого завгодно. Тут є все, що потрібно вибагливому туристові: суперсучасні хмарочоси, найдавніші будівлі, бари, розкішні SPA, відмінний різноманітний шопінг і, звісно, прекрасні пляжі.

Бахрейн можна назвати справді королівською державою у всіх сенсах цього слова. Це позначилося і на інфраструктурі для туристів. Тут ви по-справжньому зрозумієте, що означає «luxury» – вас будуть приймати доброзичливо, шляхетно і красиво. До того ж тут дешевше, ніж в Арабських Еміратах. Скажімо, готелі аналогічного рівня в цих країнах різняться цінами на користь Бахрейну. А який у них рівень! Один із найкращих готелів країни – RITZ (звісно, має 5 зірок). Із його вікна ви можете спостерігати за зграєю фламінго (вони вільно живуть у власному саду готелю); обідати в ресторані їжею від «мішленівського» шаф-кухаря і ніжитися на власному пляжі готелю, що має вигляд райського містечка з реклами «Баунті».Balance-in-Bahrain-feature.jpgФото travelandleisureindia.in

Дерево Життя (місцевою «Шаджарат-аль-Хайят») – найзнаменитіша знакова пам’ятка Бахрейну. Вона самотньо росте посеред абсолютно випаленої землі пустелі без натяку на рослинність. Але й це ще не головне: розташоване воно нібито на п’єдесталі – на гордій піщаній височині в 10 метрів (між іншим, найвища точка Бахрейну). Дерево зеленіє, за твердженням вчених, вже протягом 400 років, хоч довкола немає жодного джерела води. У всьому світі вірять, що це Дерево Життя із самого Едемського саду. За біблійними переказами, саме в цій місцевості розташовувалися райські сади, з яких вигнали перших грішників. Від земного раю збереглася тільки ця неймовірна за розмірами і життєздатності акація. У той же час бедуїни мають свою версію походження і життя цього дерева. Вони вважають, що його живить бог пустелі Енка.

Історія Бахрейну розпочалася 5 тисяч років тому. Так що ці місця порадують не тільки суперсучасною цивілізацією, але й найдавнішими історичними пам’ятками. Колись цю територію населяли шумери, і в країні збереглися сліди їхньої цивілізації. Наприклад, руїни фортеціКалат-Аль-Бахрейн. Достеменно відомо, що її фундамент простояв тут 4 тисячі років. Вражає не тільки її вік, але й архітектура. Форт неодноразово був завойований, і його перебудовували і на свій лад перси, греки, португальці. Загалом Калат-Аль-Бахрейн – вінець східної еклектики.

В історичному плані заслуговує на увагу і Національний музей Бахрейну у Манамі. Він теж вражає величчю і багатством. Тут є й історична колекція з рідкісними археологічними знахідками з глибокої давнини, і численна колекція робіт сучасних художників, і багато іншого. Головна гордість музею – старовинні торгові судна і товари, котрі вони привозили з усього світу. Загалом ця експозиція створює враження вируючого східного базару, котрий тільки переносить нас на багато століть назад.Bahrain-skyline.jpgФото arabianbusiness.com

У Бахрейні розташоване найбільше з усіх найдавніших кладовищ у всьому світі. Поблизу села А’алі дбайливо збережено некрополь гігантських розмірів – сьогодні тут налічується близько 85 тисяч поховань. Самі розумієте, що прогулянка таким кладовищем на кшталт екскурсії в розкішний історичний музей. Місцеві правителі не жалкують коштів не лише на красиві шати життя, але й на «шати смерті». За час існування Бахрейну його правляча верхівка мінялася не раз. Але кожне нове покоління, кожна нова велика династія дбайливо ставиться до предків і їхнього спадку. Ось воно – східне пошанування старших у матеріальному втіленні.

Бахрейн – справжня перлина всього світу. Ще на початку минулого століття світові відкрилося те, що моря Бахрейну зберігають найчистіші перлини. Так, саме в цій місцевості – найкращі перлини на Землі. А відкрив це світові трохи більше ніж 100 років тому геніальний дизайнер Жак Картьє, засновник однойменного французького Дому моди. Для пошуку коштовних каменів він відправляв на Схід свого сина. І коли той показав йому перлини Бахрейну, Картьє більше не міг користатися для дизайну своїх прикрас іншими каменями. Серед європейської еліти Бахрейн знаменитий як Країна ідеальних перлин уже багато-багато років. Незважаючи на це, перлин тут досі багато – місцеві добувають їх, просто нахиляючись зі своїх човнів. До речі, туристам теж пропонують «перлинні подорожі», котрі надають можливість залишити собі власноруч виловлену перлину.

Головне фото constructionweekonline.com

Вам это будет интересно:
10 фактів про Папуа Нову Гвінею
Професійні мандрівники, етнографи і дослідники рідко бувають у популярних серед туристів краях, оскільки там мало шансів звершити якесь відкриття або ж дізнатися про щось нове. Утім, у спеціалістів є свій список топових країн і регіонів, де вони у XXI столітті знаходять, чим здивувати себе, а потім вже й весь світ.
10 фактів про Киргизстан
Киргизстан приваблює унікальною природою і кліматом, автентичною кухнею і гостинним народом, а ще – це країна з давніми цікавими традиціями й історією. Сьогодні розкажемо вам про найдивовижніші факти й особливості цієї країни.
10 фактів про ПАР
Для більшості людей ПАР – це лише батьківщина великого Нельсона Мандели і країна, чиї надра буквально кишать корисними копалинами. Утім, освічена людина має знати про найбільш передову державу Африки значно більше. Надолужуйте прогаяне разом з OUTLOOK!
10 фактів про Лесото
Всесвіт дуже часто пропонує нам баланс, показуючи відтінки і більш насичені кольори. Яскравий приклад такої рівноваги на теренах Південно-Африканської Республіки – Королівство Лесото. Ця держава, розташована високо в горах, – єдине місце на території континенту, котре в липні-серпні відвідують завірюхи. Тому його також називають «африканською Швейцарією».
10 фактів про Сальвадор
Вбиваючи у пошукових мережах слово «Сальвадор», у більшості випадків доведеться мати справу з посиланнями про великого художника Сальвадора Далі, а вже потім з державою, причому найбільш густонаселеною в Центральній Європі. Outlook хоче заповнити прогалину у глобальному павутинні своєю цікавою інформацією про цю красиву самобутню країну.
10 цікавих фактів про Олімпійські ігри в Токіо!
Вже цієї п’ятниці, 23 липня, відбудеться церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо. Вони, до речі, єдині в історії, які Олімпійський комітет був вимушений перенести і все через пандемію COVID-19. Тож пропонуємо вашій увазі добірку інших цікавих фактів про найбільш очікувану спортивну подію літа.
Азербайджан: усе най-най
Чи знаєте ви, що на території Азербайджану зосереджено 350 грязьових вулканів? Усього на нашій планеті вченим відомо 800 подібних об'єктів. Вони унікальні тим, що за своїм складом схожі на марсіанські ґрунти. Сьогодні до вашої уваги найцікавіші факти про цю дивовижну країну.
10 фактів про Ісландію
Значною мірою завдяки чемпіонатові Європи з футболу, що відбувся 2016 року у Франції, весь світ зацікавився далекою і нібито холодною Ісландією, оскільки її футболісти, створивши на цьому турнірі кілька сенсацій, голосно розпіарили свою Батьківщину. Щоб не відставати від тренда, OUTLOOK вирішив поділитися найбільш цікавими фактами про реальну країну ельфів, вулканів і льодовиків.
10 фактів про Ліван
Будучи однією з найдревніших країн світу, Ліван понад 75 разів згадується в Старому Завіті, а тутешнє місто Бібл офіційно вважається найдревнішим у світі. Перші людські поселення на території Лівану датуються приблизно VI тисячоліттям до нашої ери, що вкотре доводить: саме Близький Схід – колиска людства. Сьогодні ми хотіли б розповісти про Ліван як про одну з головних перлин цієї частини світу.
10 фактів про Колумбію
У стереотипному сприйнятті середньостатистичного туриста всі країни Латинської Америки «на одне обличчя» з їхніми пляжами, футболом, іспанською мовою і політичною нестабільністю. Та насправді усі вони – по-своєму унікальні. Сьогодні до вашої уваги цікаві факти про одну з них – Колумбію.
10 фактів про Казахстан
Ми в OUTLOOK цілком переконані в тому, що кожна країна цікава по-своєму, а «популярні» напрямки дуже часто стають такими завдяки грамотній подачі і серйозній розкрутці. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами цікавими фактами з життя дивовижного і гостинного Казахстану – держави, без культури й історичного спадку якої не можна уявити ні Середню Азію, ні всю Євразію загалом.
Не лише тропіки та море. 10 фактів про Малайзію
Дедалі більше туристів з усього світу відкривають для себе Малайзію, яка поєднує як незайману азійську природу, так і урбанізовані міста-мільйонники. Outlook розповідає про цікаві аспекти життя цієї держави, які обов’язково допоможуть зробити вашу подорож іще приємнішою.
10 маловідомих фактів про Ізраїль
Об'їхавши цю маленьку за площею, проте надзвичайно цікаву країну, наша команда OUTLOOK підготувала добірку незвичайних фактів про неї. Ви ж не знали, що на івриті звичного нам равлика @ називають «штруделем»? Тож читайте далі, і ми розкриємо інші цікавинки, про які ви й не підозрювали!
10 фактів про Кубу
Залізний і харизматичний Фідель, чудовий ром і відомі сигари - мабуть, це мінімальний набір знань кожної людини на планеті в Кубі. Ми пропонуємо на ньому не зупинятися, оскільки знаменитий острів Свободи - дійсно цікава і незвичайна країна, яка заслуговує уваги. Наша добірка цікавих фактів - хороший привід познайомитися з нею ближче.
10 фактів про Бруней
Про давню історію таємничого Брунею майже нічого не відомо. Напевно, до витоків причетні іспанські, японські колонізатори і пірати, що завжди зазіхали на ці землі. Бо ж окрім пам’яті і вивозити звідси було практично нічого. Це тільки у 20-х роках минулого сторіччя уже суверенний Бруней випадково знайшов у своїх землях масштабні поклади газу і чорного нафтового золота.
10 фактів про Сербію
Балкани стають з кожним роком дедалі більш популярним туристичним напрямком. Напевно, у кожного мандрівника є свої улюблені країни регіону, але не розповісти про одну з найцікавіших держав цього півострова, Сербію, ми просто не можемо.
На краю світу. 10 фактів про Нову Зеландію
Максимум, що знає пересічна людина про Нову Зеландію, це те, що вона міститься десь «поруч» з Австралією і Пітер Джексон знімав там свої екранізації Толкієна. Outlook заповнює географічні та культурні прогалини і з радістю ділиться незвичайними фактами про цю дивовижну країну.
10 фактів про Естонію
Якщо вам не вдалося вирушити кудись улітку, не варто засмучуватись – деякі країни буквально розквітають саме восени. Одна з таких красунь – крихітна Естонія, яка розкинулась на узбережжі Балтійського моря. Саме про неї та її жителів далі в Outlook.
Чудний Чад. 10 фактів про країну
Африка, величезний континент, для більшості жителів Землі виглядає одним глобальним регіоном без особливих відмінностей. Звичайно, це не так! Сьогодні ми ділимося найцікавішими фактами про Республіку Чад, про існування якої навіть не всі знають, хоча там живе 11 мільйонів людей, а її територія - 20-та у світі за розмірами.
10 фактів про Боснію та Герцоговину
Боснія і Герцеговина, як скромна красуня з-поміж яскравих подруг – сусідньої Чорногорії і Італії, що розкинулася через Адріатичне море – звикла триматися осторонь від туристичної метушні і спалахів «дзеркалок». Ті, хто ганяються за колоритним відпочинком, рідко зазирають у тиху заводь зелені і мальовничих гір, що лиш на руку шанувальникам спокою.
Закрыть
Outlook facebook page