RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  Фільмом "Чинар" посольство Туреччини в Україні відкрило Дні турецького кіно

Фільмом "Чинар" посольство Туреччини в Україні відкрило Дні турецького кіно

Автор: 05.05.2018 | Туреччина, посол
Посольство Туреччини в Україні та особисто Надзвичайний і Повноважний Посол Йонет Джан Тезель в Культурному центрі «Кінотеатр Київ» відкрили Дні турецького кіно. Посольство Туреччини на постійній основі проводить заходи, які демонструють культурне розмаїття і надбання цієї країни.

Дні турецького кіно відкрила картина «Чинар» (Çınar), режисера Мустафи Караденіз. Ця кінострічка розповідає про важке життя Мустафи, у якого є дружина Cуно і 8-річний син Різа, що живе з проблемами опорно-рухової системи. Одного разу по дорозі в школу з Cуно і Різою трапляється біда, яка змінює все життя їх сім'ї.

«Я дуже радий, що між Україною і Туреччиною розвинені економічні та політичні зв'язки і ми хочемо зміцнити їх ще й культурними. Чотири роки Дні турецького кіно не проводилися, зараз ми надолужимо упущене. Для нас велика честь, що режисер фільму разом з дружиною прибули до Києва. Це дійсно прем'єра, оскільки фільм "Чинар" не був продемонстрований ще навіть в Туреччині ». - зазначив пан Посол, відкриваючи торжество.

Також слово взяв режисер фільму, розповів, як протягом 45-ти днів в сорокаградусний мороз знімали даний фільм. На 70% історія взята з життя самого режисера і заснована на реальних подіях.

Фільм викликав ажіотаж, оплески довго не вщухали. Вдячні глядачі довго не відпускали режисера і задавали питання про його створення.

Також в програмі двох наступних днів покажуть стрічки турецьких режисерів нового покоління, серед яких: Мустафа Караденіз, Йилмаз Ердоган, Мустафа Кара, Каан Мюждеджі і Чаган Ірмак.

  • «Сівас» (Sivas), реж. Каан Мюждеджі 5 травня, 17:00
  • «Сон метелика» (Kelebeğin Rüyası), реж. Йилмаз Ердоган, 5 травня, 19:30
  • «Холод Каландар» (Kalandar Soğuğu), реж. Мустафа Кара, 6 травня, 17:00
  • «Прошепоти, якщо забуду» (Unutursam Fısılda), реж. Чаган Ірмак, 19:30

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У 2015 році фільм режисера Каана Мюждеджі «Сівас» номінували на премію Оскар в категорії «Кращий іноземний фільм», а Мустафа Кара на Токійському міжнародному кінофестивалі отримав дві нагороди за фільм «Холод Каландар» в номінаціях «Краща режисерська робота» і «Вибір глядачів - WOWOW ».

Туреччина - друга країна після США за обсягом експорту своєї візуальної продукції. У період з 2016-го по 2017 рік в Туреччині було знято 283 фільму. Частка національного кінопродукту в 2017 році в загальному прокаті становить близько 38,64%.

Туреччина є членом фонду підтримки кіно Eurimages, який заснований в 1998 році для підтримки спільного виробництва, поширення і просування європейських кінофільмів, тому щорічно в прокат запускається від 5 до 8 фільмів спільного виробництва з різними країнами Європи.

Вам это будет интересно:
Без Гранд Базару і мечетей: Стамбул музейний
Музейна програма під час подорожей найчастіше асоціюється з груповими походами, нудними експонатами й відчуттям, нібито втрачаєш з поля зору важливі «вуличні» пам’ятки. Звичайно, це не так, особливо якщо ти в такому унікальному з усіх сторін місті, як Стамбул, де і музеї вражають своїми концепціями.
Новий рік у Стамбулі: гранат замість «Олів’є»
За стереотипами, Новий рік у Стамбулі – це сірість без снігу, а, отже, нудьга. OUTLOOK на власному досвіді перевірив, чи так це насправді, і тепер ділиться своїми враженнями. Звісно, якщо ми скажемо, що це свято відзначають у Туреччині так само, як і в Європі або Північній Америці – це буде перебільшенням.
Що подивитися в азіатській частині Стамбула?
Судячи з відгуків більшості туристів, котрі відвідали Стамбул, багато з них так і не зібралися досхочу погуляти азіатською частиною головного турецького мегаполіса. Максимум, що вони бачили – аеропорт Сабіха і причали, куди можна як на атракціон приплисти з Європи, попутно нагодувавши чайок хлібом.
Ми там були: Каппадокія
У кожної людини є такий момент чи випадок, котрий він запам’ятає на все життя. Поїздка в Каппадокію і політ на повітряній кулі – одне з найбільш незабутніх видовищ у моєму житті. Саме тому я хочу з вами поділитися своїми враженнями.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
Килимами вистелена дорога до Азії
Килими вішають на стіни як символ достатку, стелять на підлогу для створення затишку і підносять як дорогий подарунок. А роздивлятися химерні малюнки у вигляді ромбів і зірочок на них, вгадуючи їх значення, – справа вельми цікава. Поширені по всьому світу килимові традиції були запозичені у східних народів, які першими навчилися робити пряжу і тканини з волокнистих матеріалів.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
"Танцюючі фарби" чи турецьке малювання на воді - ебру
Вода – стихія примхлива і хистка. Будь-яке порушення її спокою змушує водний глянець змінюватися. Важко уявити собі, що воду можна використовувати як полотно, створюючи неповторні малюнки різнокольоровими фарбами: одна рідина лягає на поверхню іншої, народжуючи смислові сюжети…
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Національний день Бельгії-2021!
21 липня у Києві відбувся дипломатичний прийом з нагоди 190-ї річниці з дня присяги Леопольда Сакскобургського на вірність новій бельгійській конституції і обрання його першим монархом. Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс радо вітав гостей на урочистому заході, серед яких були присутні...
Історія однієї вулиці: Проспект Багдад у Стамбулі
Якщо весь величний Стамбул – це серце регіональної торгівлі, то одна з його розкішних вулиць – проспект Багдад – безумовно, головна артерія. Опинившись там, навіть заперечуючи шопінг усією душею, вельми складно встояти і не піддатися бажанням усе ж вирушити по крамницях і ринках. Хоча, і крім цього, тут також є що робити.
Покладання квітів з нагоди 297-го дня народження Махтумкулі Фрагі
25 травня, напередодні одночасно двох свят - Дня працівників культури та мистецтва та Дня поезії великого сина туркменського народу Махтумкулі Фрагі, у Києві за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану відбулось покладання квітів до пам'ятника національному поету Туркменістану Махтумкулі Фрагі.
Золтан Кіш у Києві. Концерт за підтримки Посольства Угорщини в Україні
24 червня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт Національного академічного духового оркестру України під диригуванням Олексія Вікулова. Солістом став лауреат міжнародних конкурсів, угорський тромбоніст та учасник всесвітньо відомого гурту Mnozil Brass Золтан Кіш.
29-а річниця заснування ГДІПу. Дипломати вітають!
5 червня 2021 року відбулось велике дипломатично-сімейне спортивне свято з нагоди 29-ї річниці заснування Генеральної дирекції у спортивно-дипломатичному клубі ДП «ГДІП», що на Трухановому острові.
В Києві відбувся концерт до Дня Республіки Азербайджан
27 травня у Колонній залі ім.В.Лисенка Національної філармонії України за підтримки Об'єднаної діаспори азербайджанців України з нагоди державного свята - Дня Республіки відбувся концерт Діалог дружби "Україна-Азербайджан". На заході були присутні Надзвичайні та Повноважні Посли Азербайджану, Туркменістану, Куби ...
Нагородження переможців 25-ї ювілейної загальнонаціональної премії «Людина року-2020»
22 травня 2021 року в залі Національної опери України відбулася ХХV ювілейна церемонія нагородження переможців загальнонаціональної програми «Людина року-2020» та володарів міжнародних та спеціальних премій програми.
Про національного лідера словами Посла Азербайджану Ельміри Ахундової
10 травня з нагоди 98-річчя Гейдара Алієва у Посольстві Азербайджану в Києві відбулась презентація першого тому "Під тягарем влади" тритомного роману-дослідження «Гейдар Алієв. Особистість і епоха» авторства Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджану в Україні, народної письменниці Ельміри Ахундової.
Відпустка в радість, або де відпочити в тиші і спокої?
Літо вже зовсім скоро, а це значить, що час планувати відпустку, пакувати валізи і складати список місць must visit. Ми розуміємо, що в шумному місті важко знайти місце, де б панувала повна тиша. А людина так влаштована, що іноді спокій їй просто необхідний.
Закрыть
Outlook facebook page