RU  UK  EN
Статьи  >  Напиши  >  На валізах: Олег Верняєв

На валізах: Олег Верняєв

За спиною олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Олега Верняєва десятилітній стаж подорожей. Міжнародні змагання, показові виступи, реабілітація – все це передбачає часті переїзди. Багато хто скаже, що атлет щасливчик. Та чи завжди це йому приносить радість? А також чим найкращого спортсмена України підкорили ісландці, і чому він так і не скуштував суші в Японії? Усе це читайте в нашій вже традиційній рубриці про подорожі успішних людей.

Мені складно підрахувати всі країни, де я був, але я схиляюся до цифри 35. Перший мій «закордон» – це німецьке місто Котбус 2007 року. Це був мій дебютний міжнародний турнір. Я зовсім ще маленький і дуже вразливий. Побачив, що таке гімнастика за кордоном. Це не забудеться ніколи. Пам’ятаю, після змагань ми поїхали в аквапарк, котрий виявився зачиненим. І ще запам’яталося, що я футболку в готелі забув. Кажуть, це прикмета до повернення. Так і вийшло, що тепер ми туди практично щороку літаємо. Для мене це взагалі традиція – постійно щось губити в роз’їздах.

Моя трійка «mustseeplaces». Це: Нью-Йорк. Я жив на Мангеттені, де знімають всі фільми. Усе як на екрані, так і в житті. Це атмосфера, рух, метушня, люди, хмарочоси, величезні телевізори. Неймовірно! Токіо. Це японці, і цим все сказано. У них навіть пилюки на дорогах немає, настільки чисто, настільки культурно все. Париж. Я ніколи туди не рвався, а коли потрапив, мені дуже сподобалося. Насправді дуже красиво й атмосферно.

Фото americancities.ru

Немає такого міста чи країни, куди б я зарікався більше не їздити. Наприклад, у Мексиці мені було дуже страшно через високий рівень злочинності. Але пережиті там просто вражаючі емоції повністю все компенсували. Тільки проживання на березі Тихого океану чого варте! І так можу сказати про кожне місто – завжди і кругом є свої плюси і мінуси.

Жодне місто поза Україною я не назву своїм другим домом. Тільки Київ і мій рідний Донецьк. Більше мені нічого не потрібно! Мені не подобається жити за кордоном, це не моє. Приміром, мені дуже комфортно у Швейцарії, там чудові умови, але як мені там нудно!

Мені сподобалися пляжі у Бразилії, але я дуже хочу поніжитися на узбережжях Австралії і Нової Зеландії. Тоді я напевно зможу визначитися, де найкраще у світі. А ще я зовсім недавно був на Мертвому морі і скажу, що в Ізраїлі вміють порадувати курортника. Усі ходять такі щасливі й розслаблені, грають у волейбол, кидають тарілки-бумеранги. Чудова атмосфера для відпочинку!

Найбільш незвична страва для мене це риба, тому що я її зовсім не їм. Я взагалі не їдець екстравагантної їжі. Віддаю перевагу провіреним продуктам – курятина, наприклад, чи свинина. Іноді навіть на себе за це ображаюся. Адже стільки смакоти всякої бачив! Але не можу змусити себе нічого скуштувати. Я навіть суші в Японії не їв! Уявляєте?

Найбільше мене здивував менталітет американців та ісландців. Перші підкорили своєю відкритістю й усмішками. А другі – турботою про довкілля. Вони люблять свою природу, люблять свою країну і не шкодять їй. Якщо рідкісний камінець лежить, дорогу збудують біля нього, а не чіпатимуть.

Фото 5travel.net

Вам это будет интересно:
На валізах: Єгор Гордєєв
У цій рубриці ми спілкуємося зі знаменитими людьми, які, попри щільний графік, не можуть уявити свого життя без подорожей. Сьогодні наш герой – журналіст і ведучий каналу «1+1» Єгор Гордєєв.
На валізах: Олег Борщевський
Олег Борщевський – відомий режисер, сценарист і кліпмейкер. З-поміж його робіт – кліпи для «Потапа і Насті», гурту «НеАнгели». «Бумбокс», NIKITA, Тоні Матвієнко і багатьох інших. У милій бесіді він згадав найбільш цікаві місця на карті світу, в котрих побував, поміркував про таїнства подорожей і розповів про особисті розчарування.
На валізах: Антон Равицький
Є міста, з котрими ми ще «не дограли», - так каже Антон Равицький про незвідані місця, подорожі в які нас, на перший погляд, не надихнули. Чарівливий шоумен, ведучий ранкового шоу на телеканалі і найпривабливіший одесит поділився з нами секретами своїх дальніх мандрівок і милими спогадами від поїздок по світу…
На валізах: Павло Казарін
«У маршрутах, котрі ми обираємо, криється наш колективний «фрейд», «юнг» і «фромм», – розповіді Павла наштовхують на глибокі роздуми про істинні причини бажання подорожувати. Безапеляційний розумник шоу «Ранок у великому місті»на телеканалі ICTV, принциповий політичний оглядач і просто чудовий чоловік Павло Казарін відкрив нам таємниці своїх подорожей і дав дуже цікаві поради туристам-початківцям.
На валізах: Сергій Гулюк
У нашій новій рубриці ми спілкуємося зі знаменитими людьми, які, попри щільний графік, не можуть уявити свого життя без подорожей. Сьогодні наш герой – ведучий каналу 112 Україна.
На валізах: Маша Шубіна
OUTLOOK запускає нову рубрику "На валізах", в якій ми будемо розповідати про подорожі і улюблені країни знаменитих і успішних людей. Першою поділитися з нашими читачами своїм travel-досвідом погодилася художниця Маша Шубіна.
Закрыть
Outlook facebook page