RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  У Києві за підтримки Посольства відбудуться “Тижні Німеччини”

У Києві за підтримки Посольства відбудуться “Тижні Німеччини”

Автор: 09.11.2017 | Німеччина
Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні 10 листопада розпочне проведення цьогорічних “Тижнів Німеччини в Україні”, які передбачають проведення близько 70 заходів у 14 містах України.

Посол Німеччини Ернст Райхель з нагоди відкриття “Тижнів Німеччини в Україні 2017” зазначив, що вони проходять під егідою 25-річного ювілею дипломатичних відносин між нашими країнами, а на додаток до цього – Українсько-німецького року мов, який став унікальним уособленням взаємного порозуміння, співробітництва між обидвома країнами та спільного сприяння розвитку культури й освіти.

"Численні заходи, що відбудуться найближчими днями, стануть новим підтвердженням того, наскільки тісними й багатогранними є зв’язки між нашими країнами. Спільний рок-концерт німецьких та українських гуртів, партнерські зв’язки між вищими навчальними закладами Німеччини й України, митці з коренями в обидвох країнах, що виступатимуть з нагоди “Тижнів Німеччини”, форум з питань продовольства, театральні спектаклі й виставки – все це та багато іншого чекає на Вас з 10 по 26 листопада." - анонсував Пан Посол.

З детальною програмою заходу можна ознайомитись на сайті: deutsche-wochen-ukraine.com

"Тижні Німеччини" поєднують розваги й передачу інформації, вони надають майданчик для розмов та фахових дискусій, інформативних виставок та художніх постановок. Тим самим вони є віддзеркаленням тісного й постійно зростаючого партнерства між нашими країнами, зримо демонструючи щільність пепреплетіння українсько-німецького співробітництва, що пронизує усі сфери: економіку, науку, культуру, політику, мистецтво й громадянське суспільство. 

За матеріалами: dеutsche-wochen-ukraine.com

Вам это будет интересно:
На подіумі: Німеччина
Характерною рисою національного німецького костюма завжди вважали його самобутність і комфорт. Напевно, тому помилуватися національним одягом Німеччини в наші дні можна не лише на святах десь у селі чи в книжках з історії, але й на вулицях великих міст.
Свята краса! Що приховують найвідоміші абатства світу?
Що ви уявляєте, коли чуєте слово «абатство»? Впевнена, більшість в першу чергу згадають про Вестмінстер. А якщо я скажу, що насправді це вже не абатство? Так що ж робить ці середньовічні споруди особливими? Давайте розбиратися на прикладі споруд з різних країн Європи.
Піша прогулянка Аахеном
Побувати у трьох країнах за один день – реально, якщо ви потрапили в Аахен. Розташоване між Німеччиною, Бельгією і Голландією невелике студентське місто увібрало риси середньовічної культури, що відбилася в його вражаючій архітектурі. Олена Буравцова побувала в цьому місті, яке полонило її серце своїми дивовижними пам’ятниками...
Усе велике починається з малого: Арт-проекти ентузіастів
Багато місць, відомих сьогодні на весь світ, було створено купкою ентузіастів без грошей і сторонньої допомоги. Ці люди жили ідеями і робили все, щоб втілити їх у реальність. Офіційною датою появи стріт-арту вважається 1942 рік, розпал Другої світової війни. Саме тоді один креативний працівник детройтської фабрики на прізвище Кілрой почав писати фразу «Kilroy was here»
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
Музеї, що лікують
«Мені, будь ласка, еліксир від головного болю, настоянку на корені мандрагори, пігулки від серця і трохи морфіну…» – приблизно так зверталися до аптекарів пацієнти кілька століть тому. А ті готували різноманітні бовтанки і суміші у фармакологічних лабораторіях, які знаходилися прямо в сусідніх кімнатах.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, OUTLOOK радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Кройцберг – маленький Стамбул
Турки з усього світу часто жартома називають Берлін третім «своїм» містом після Стамбула та Анкари. Тому пропонуємо ваші увазі розповідь OUTLOOK про легендарний Кройцберг, який зовсім не схожий на інші райони німецької столиці.
Прем’єра вистави Бертольта Брехта «Тригрошова опера» у Львові!
9 липня о 19:30 на Великій сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької у Львові за фінансової підтримки Посольства Німеччини в Україні та організаційної - Почесного консульства Німеччини у Львові відбудеться прем'єра вистави «Тригрошова опера» Бертольта Брехта.
Підземеллями Європи: Париж, Берлін, Прага
Блукаючи мальовничими вуличками старої Європи, ми роздивляємося на всі боки і навіть не підозрюємо, скільки цікавого лежить у нас під ногами. Якщо вам набридли стандартні туристичні тури з черговим марафонським забігом до музеїв та пам'ятників, пропонуємо поглянути на бабусю Європу з іншого ракурсу. Точніше – зазирнути їй «під ноги».
Новини іноземних дипустанов в Україні
Протягом березня акредитовані в Україні посольства брали активну участь у культурному та соціальному житті, адаптованому під сучасні реалії. Тож пропонуємо вашій увазі їх добірку.
Сором’язливий Ганновер
Хто він і який, той невеличкий Ганновер, що продовжує ховатися за спинами своїх популярних серед туристів німецьких братів? Місту неодноразово доводилось змінювати свої вбрання і вигляд, але від кожної пережитої епохи Ганновер зберіг по клаптику, не втративши при цьому своєї індивідуальності й цілісності.
А ви знали...?
Добірка цього тижня у своїй більшості стосується фотографій і вони вас однозначно вразять! Тут зібрані як знімки фотохудожників ХХ століття, так і переможця цьогорічного конкурсу аерофотозйомки Drone Awards. А от завершимо підбірку елементом сучасних реалій...
Посольства відзначили Європейський день мов-2020!
Рада Європи спільно з Європейським Союзом оголосила 2001 рік роком Європейських мов, який став дуже успішним у всіх 45 країнах-учасницях. Цього року посольства, акредитовані в Україні, а також їх культурні центри, організували онлайн та офлайн заходи для всіх охочих долучились до розуміння культури через мову.
Онлайн-зустріч із послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен
Як стають послом? Як виглядають робочі будні у Посольстві? Як пані Фельдгузен вивчила українську? Ці та інші питання можна буде особисто поставити пані Послу вже у найближчу середу...
Берлін з родзинками
Місцеві одразу впізнають туристів за головами, які постійно крутяться навсібіч. І таки є місця, де це справді варто робити! Одне з них – Берлін, місто, яке з кожним днем змінюється, нові покоління приносять щось своє, і по камінчику зникають не лише залишки Берлінського муру, а й решта стін. Німецька столиця стає іншою. І її слід розглядати, придивляючись до кожної дрібниці, адже, окрім архітектурних «корон» і невичерпного арту на стінах, можна виявити непримітні «родимки» міста.
Сіль за смаком. Найкращі соляні печери Європи
За статистикою, близько 10% населення планети тією чи іншою мірою страждає на хронічні бронхіти, що переходять в астму. Більше половини з них – діти. Окрім різноманітних інгаляторів та інших лікарських засобів, на дихальні шляхи позитивно впливає сіль.
Дискусія «Музика, що руйнує стіни» від Фонду Фрідріха Науманна за Свободу
8 листопада 2019 року Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні стали учасниками дискусії «Музика, що руйнує стіни», безпосереднім організатором якої став Фонд Фрідріха Науманна за Свободу.
Посол Анка Фельдгузен провела день відкритих дверей у посольстві Німеччини в Україні!
Посольство Федеративної Республіки Німеччина щороку, а саме вже вшосте, наприкінці літа запрошує всіх бажаючих відвідати захід «Німецький сад» - день відкритих дверей, коли дипломати зустрічають киян та гостей міста в своєму робочому офісі та на території дипустанови.
Закрыть
Outlook facebook page