RU  UK  EN
Статьи  >  Дізнайся  >  На Хрещатику за підтримки Посольства Індії відбудеться найбільша йога-сесія «Марафон без метушні»

На Хрещатику за підтримки Посольства Індії відбудеться найбільша йога-сесія «Марафон без метушні»

18 червня 2017 року о 8 ранку на вулиці Хрещатик у Києві відбудеться масштабна подія ‒ «Марафон без метушні». Вона присвячена Міжнародному дню йоги, який щороку відзначається по всьому світу під егідою ООН. Марафон пройде за ініціативи Посольства Індії в Україні та India Club, таким чином буде відзначене 25-річчя дружби між нашими країнами.

«Марафон без метушні» – це чудова можливість познайомити людей з тисячолітньою фізичною, розумовою і духовною практикою. Спільне тренування доведе, що займатися йогою може кожен, незалежно від фізичної форми, віку та віросповідання.

Організатори очікують, що це буде найбільша йога-сесія в Україні. На подію запрошено представників Книги рекордів України, які зафіксують новий національний і європейський рекорд за кількістю людей, які одночасно у центрі Києва займатимуться цією давньою індійською практикою.

Манодж Кумар Бхарті, посол Індії в Україні:

«Третє за ліком святкування Міжнародного дня йоги в Україні пройде в Києві з великим розмахом. Подія, що отримала назву «Марафон без метушні», є знаковою для Посольства Індії в України, важливою в житті Києва та гідним відзначенням 25-річчя дипломатичних відносин між нашими країнами. «Йога» у перекладі з санскриту означає «об'єднувати» або «приєднуватися». Практикуючи йогу, ми стаємо більш спокійними та врівноваженими, отримуємо розслаблене пружне тіло. Той, хто в мирі з самим собою, створить мирну сім'ю, мирні сім'ї утворять мирне суспільство, яке зі свого боку сформує мирні країни. І мирні країни принесуть мир усьому світові. Йога є унікальним надбанням нашого народу і вже невід’ємною частиною життєвого простору мільйонів жителів планети. Я запрошую кожного, хто зацікавлений, практикує чи хоче дізнатися більше про йогу та її вплив на наше здоров’я. Приєднуйтесь до марафону, який стартує о 8 ранку 18 червня на Хрещатику. Зробімо це разом!»

В Україні йогою займається багато відомих людей, для яких вона стала способом життя. Серед них співачка Катя Chilly, хореограф Тетяна Денисова, дизайнер Андре Тан, телеведучі Юрій Горбунов і Катерина Осадча, співак Сергій Бабкін, акторка та телеведуча Яніна Соколова і багато інших. Кожен знаходить своє, але головне – відчуття гармонії та миру, якого так потребує кожна людина в цьому швидкоплинному світі.

Популярна українська дизайнерка Лілія Пустовіт займається йогою понад 18 років і стверджує, що це допомогає їй підтримувати позитивну атмосферу в родині, на роботі та в інших аспектах життя.

Лілія Пустовіт, дизайнерка:

«Щоранку я роблю певну послідовність асан, а саме Сурья-намаскара – це привітання, зустріч сонця. Й обов’язково після цього медитую. Ми маємо підтримувати не лише своє фізичне здоров’я, але й духовне, душевне. Медитація – це стан без думок, тиша всередині, яка допомагає відчувати та відкривати найкраще в собі. Тому для мене стають провідними слова великого гуманіста сучасності Нірмали Шрівастави: «Духовне сходження – це мета вашого життя, а вдосконалення – ваша робота». Тому запрошую всіх і кожного приєднатися до такого чудового проекту, як йога-сесія «Марафон без метушні». Україна зможе!»

«Йога» в перекладі з санскриту означає «союз», «єднання», «злиття», що дає нам наша внутрішня енергія, яку в Індії називають жіночою або Шакті. Відома українська художниця Зінаїда Лихачова у своїй творчості постійно звертається до образів праматері й універсального жіночого начала, досліджує жіночі образи та міфологеми як української, так і світової культури. Вона вже багато років практикує йогу.

Зінаїда Лихачова, художниця:

«Думка, що йога – це не корисно, хибна. Кожна людина, котра свідомо починає практикувати йогу, розуміє, що це міф. У наш час небезпечно жити без усвідомлення і не працювати над самовдосконаленням».

На давній землі України жили індоарійські племена, отже, звучав і санскрит – мова священнодійств і жерців, мова літератури, науки й культури. Санскритом написані «Рігведа», «Махабхарата» і «Рамаяна», де царі, мудреці та могутні воїни мають імена, що нині побутують в Україні як прізвища. Вагомим підтвердженням зв’язку санскриту з Україною є те, що навіть у сучасній українській мові та її діалектах залишилося чимало санскритських слів: «куля», «уста», «вії», «віяти», «вішати», «війна», «річ», «ніс», «ніч», «брат», «пані», «рай» і багато-багато інших.

Вікторія Зубенко, культуролог, голова громадської організації RESPONSIBLE FUTURE:

«Спорідненість культур Індії та України можна прослідкувати у ведичній традиції та мові. Вже відомий факт, що українська мова має 60 % спільних із санскритом слів. Поведінка людини завжди ґрунтувалася на етичному кодексі дхарми, тобто моральних норм життя, які культивує йога. Це те, що об'єднує наші країни».

«Марафон без метушні» починається о 8 ранку 18 червня. Беріть свої килимки, приходьте раніше та займайте найкращі місця на Хрещатику.

Вам это будет интересно:
Лех. На вершині світу
Спочатку не зрозуміло, це скелі притиснулися до старих буддистських храмів або стародавні споруди шукають підтримки і розради у брил. Старовинне місто Лех, що розташоване на півночі Індії на висоті трьох тисяч метрів в штаті Джамму і колись було дуже популярним серед сіркоперегінної худоби, караванів і торговців...
Джайпур. Рожеве місто. Частина 2
У Джайпурі завжди багато туристів. Місто входить у більшість світових путівників по Індії. Тут достатньо готелів, нема проблем з вибором транспорту, повно вуличних закусочних і комфортних кафе. Місцевий люд доброзичливий і завжди готовий допомогти подорожньому. Якщо до цього пориву додати ще й кілька рупій, то індійці радо поділяться інформацією...
Джайпур. Рожеве місто
Хтось порівнює Джайпур з ажурною скатертиною. Інші – з коробкою рожевого зефіру. Треті твердять – це вулик, щільно заселений бджолами. Однак всі сходяться в одному – тут дивовижне повітря, сповнене якоюсь свободою, котру не зустрінеш у Європі. Вона заповнює легені, і вже через вдих мандрівник втрачає лік годинам і навіть століттям.
Харківський Дипломатичний Клуб святкує першу річницю створення!
23 грудня у стінах Харківського Дипломатичного клубу пройшов новорічний Гала-вечір на честь річниці його створення. Учасниками заходу стали народні депутати, керівники структур міста й області та громадськх організацій, губернатори, почесні консули, керівники ВНЗ, та інші почесні гості.
ВІДЕО: Ванільне, фісташкове... орхідейне
За сприяння Посольства Сирійсько-Арабської Республіки в Україні ми відвідали Дамаск і побували у незвичайному місці. Дивіться! Якщо Ви все ще думаєте, що улюбле багатьма - морозиво, можна приготувати тільки з молока або фруктового соку - то це не зовсім вірно. Дивіться відеоролик та дізнавайтесь з чого ще роблять "охолоджуїчі ласощі"!
Індійське село Кодхіні: таємниця близнюків, котру ніхто не розгадав
У світі є незвичайне місце, де народжується найбільше близнюків. Хоча на перший погляд це схоже на містичний збіг, статистика змушує вірити в чудеса. Індійський штат Керала може похвалитися селом, де відбуваються незвичайні речі. Кодхіні – те саме місце, де близнюків більше, ніж у будь-якій іншій точці світу. І цьому немає майже жодних пояснень.
Кордони не перешкода: найбільш відомі анклави світу
Сьогодні OUTLOOK подорожує по найцікавішим з точки зору географії та адміністративного управління містам і країнам, які є анклавами, повністю розташовуючись на територіях інших держав.
"Made in Slovenia". Відкриття виставки сучасного словенського дизайну
З 5 по 15 листопада пройде виставка "The Future of Living" ("Майбутнє життя"), організована у співпраці Посольства Республіки Словенія в Україні з Центром креативності Республіки Словенія та Музеєм історії міста Києва.
Відриття Скверу Мислителів у Харкові!
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбулось урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові, який символізує дружні відносини між Україною, Азербайджаном та Казахстаном.
«Школа молодого дипломата» з Харкова в проєкті Diplomatic Greetings
У понеділок, 18 жовтня, відбувся проєкт Diplomatic Greetings за участі членів "Школи молодого дипломата" при Харківській міській раді. Спікерами заходу стали Надзвичайний та Повноважний Посол України Олександр Сліпченко, Надзвичайний та Повноважний Посол Чорногорії в Україні пані Драгіца Понорац ...
Жіночі прикраси в Індії: сакральний зміст
При слові індійка в нашій уяві виникає красива жінка в сарі, неодмінно з безліччю прикрас і малюнків на тілі. Звідки в національних традиціях цього народу така пристрасть до прикрашання тіла? У цьому є не лише естетичний, але й глибокий сакральний сенс – відображення культури, вірувань і світогляду індійців...
У Харкові відкриють Сквер Мислителів на знак дружніх відносин між Україною, Азербайджаном та Казахстаном
23 жовтня за ініціативи Посольств Казахстану та Азербайджану в Україні та за підтримки Харківської міської ради, Почесного консульства Казахстану в Харкові та Харківського Дипломатичного Клубу відбудеться урочисте відкриття Скверу Мислителів у Харкові. Меценатом проєкту став Почесний консул Казахстану у Харкові, Емін Наджафлі.
Вручення вірчих грамот Президенту України новопризначеними главами місій
1 жовтня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти в Апостольського нунція, послів Держави Ізраїль та Латвійської Республіки.
Новини іноземних дипустанов в Україні
Незважаючи на розпал літніх відпусток, багато культурних заходів за участі іноземних дипломатичних установ відбулось в серпні в Україні. Далі представляємо вашій увазі підбірку деяких з них.
Замість візка – човен: знамениті плавучі ринки
Магазини, супермаркети, ринки – всі ці місця невід’ємна частина життя будь-якої людини на нашій планеті. Здавалося б, що в них незвичайного – кругом усе схоже, хіба що товари і ціни різняться в залежності від країни чи міста. Насправді все не зовсім так – до деяких базарів слід діставатися вплав… Про них ми і розповімо.
Проводжаючих просимо залишити вагони: найцікавіші поїзди планети
Незважаючи на безупинний розвиток авіатранспорту, багато людей по всій планеті все ще люблять з різних причин подорожувати поїздами. І хай у більшості поїзд асоціюється з повільним пересуванням, у порівнянні з літаками, і комфортом у найкращому випадку рівня минулого століття...
64-ий Національний День Малайзії!
31 серпня малазійці у всьому світі відзначають Національний День. Темою цьогорічного свята стала «Малайзійська турбота» (“Malaysia Care”), що уособлює діяння малайзійців, притаманну їм турботу та гостинність.
Південний Гоа очами Кіри Кондратенко
Депресія і відсутність нових ідей? Вирушайте на Гоа! Якось саме завдяки відпочинку на Гоа бізнес-леді Кіра Кондратенко набралася сил для здійснення нового цікавого проекту. Сьогодні вона ділиться з нами своїми враженнями від острова, іменуючи його не інакше як раєм на Землі.
Вручення вірчих грамот чотирма новопризначеними послами Президенту України
19 серпня Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Ірландії, Федеративної Республіки Нігерія, Республіки Корея та Республіки Вірменія.
Життя на воді: 7 маловідомих конкурентів Венеції
Коли ми чуємо вираз «місто на воді», одразу на думку спадає Венеція, чи не так? Неквапливі гондоли, вузенькі вулички по обидва боки, ніжне світло сонця, що заходить, і старовинна архітектура створюють той п’янкий романтичний коктейль, котрий приваблює туристів з усього світу.
Закрыть
Outlook facebook page