RU  UK  EN
Статьи  >  520 років тому Христофор Колумб відкрив острів Скарбів

520 років тому Христофор Колумб відкрив острів Скарбів

13 червня 1494 року Христофор Колумб відкрив острів Хувендут, більш відомий як острів Скарбів, описаний в романі Роберта Льюїса Стівенсона.

З цим маленьким шматочком суші в Карибському морі пов'язано безліч легенд про скарби, що зберігаються там. Всі вони грунтуються на тому, що понад 300 років пірати вважали його своїм домом. Тут вони ремонтували кораблі і поповнювали запаси з їжею і водою.

За версіями шукачів скарбів, скрині з багатствами дійсно існують, тим більше що в 1954 році американець Тед Уіккер, після довгих пошуків і численних спроб, все-таки знайшов тут коштовності. Решті ж шукачам скарбів так і не вдалося нічого знайти.

Сьогодні на острові активно процвітає індустрія туризму. Тут є готелі, розвинена інфраструктура, а також міжнародний аеропорт, тому потрапити на таємничий Хувендут ні для кого не складе труднощів. При всіх благах, природні ресурси острова збереглися у своєму, практично первозданному, вигляді.

На острові Хувентуд знаходиться чорний пляж Бібіхагуа. Пісок тут почорнів від ерозійного впливу моря на базальтові скелі. Бажаючі помилуватися флорою і фауною можуть відправитися в заповідник Лос-Індіос - Сан-Феліпе. У столиці острова - місті Нуева-Херона розташована знаменита в'язниця Пресидіо Модело. Тут були укладені самі злісні злочинці Куби, а також революціонери, в тому числі і Фідель Кастро.

Вам это будет интересно:
День визволення Африки
25 травня відзначається День визволення Африки, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.
Опубліковано перший прототип атласу
20 травня 1570 року було опубліковано перший прототип географічного атласу, розроблений південноірландським картографом Абрахамом Ортеліусом.
У цей день була запатентована газована вода
24 квітня 1833 в США була запатентована газована вода. Її творець - вчений Джозеф Прістлі, який довів процес фотосинтезу і творець звеселяючого газу.
Міжнародний день польоту людини в космос
12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний політ навколо Землі. На честь цієї події у всьому світі святкують Міжнародний день польоту людини в космос.
День нарождення Джозефа Пулітцера
10 квітня - день народження засновника жовтої преси і знаменитої премії в галузі літератури та журналістики Джозефа Пулітцера.
Гонки автомобілів-ветеранів у Лондоні
У перші вихідні листопада на вулиці Лондона традиційно виїжджають старовинні автомобілі, щоб позмагатися не тільки в швидкості, але і в красі та грації.
Світова спадщина ЮНЕСКО поповнилося п'ятьма об'єктами
У 2015 році в список місць, що охороняються ЮНЕСКО, були внесені нові історично цінні локації.
Вперше за 100 років продадуть рідкісний коштовний камінь
Рідкісний дорогоцінний камінь з однієї із самих найбільших колекцій світу, що став причиною десятирічного розбрату всередині однієї родини і побував в руках завзятих гравців і аристократів, виставлений на продаж вперше за столітній період.
ООН підтвердила знищення храму Бела в Сирії
Знімки з супутника підтверджують знищення одного з головних пам'ятників античності в Сирії - храму Бела - бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава».
День мрії в США
День 28 серпня відомий в Сполучених Штатах Америки під неофіційною назвою «День мрії». Саме в цей день в 1963 році Мартін Лютер Кінг виголосив свою найвідомішу промову - «У мене є мрія» («I have a dream»).
День незалежності Молдови
27 серпня 1991 року Парламент Республіки Молдови ухвалив Декларацію про незалежність, наслідуючи приклад прибалтійських країн, Грузії, Вірменії та України. Через кілька годин після прийняття документа незалежність Молдови визнала Румунія.
На Таймс-сквер десятки пар повторили поцілунок моряка і медсестри
Сотні пар зібралися на Таймс-сквер у Нью-Йорку, щоб повторити поцілунок моряка і медсестри, відображений на даній площі фотографом Альфредом Ейзенштадт, в День перемоги над Японією.
Середньовічний тиждень на Готланді
З 3 по 10 серпня на шведському острові Готланд проходить найбільший середньовічний фестиваль.
Фестиваль Айстедвод в Уельсі
Національний Айстедвод - це найстаріше, крупне і важливе свято валлійської культури та спадщини в світі. Воно присвячене пісні, поезії та в цілому кельтській культурі.
День національного прапора на Гаваях
Сьогодні на Гаваях відзначають день Національного прапора.
День есперанто
Сьогодні шанувальники першої в світі штучної мови відзначають День есперанто.
У Помпеях відновили унікальну давньоримську мозаїку
Римська мозаїка із зображенням чорного пса на ланцюгу і написом «Cave Canem», що в перекладі з латині означає «Бійся собаки», безсумнівно, є однією з найвідоміших у світі. Ланцюговий пес немов попереджає всіх, хто переступає поріг Домуса Поета-трагіка в Помпеях.
Національний день Бельгії
Національний день Бельгії - головне свято країни - відзначається щорічно 21 липня, починаючи з 1890 року, на честь знаменної дати.
День взяття Бастилії
14 липня у Франції відзначають національне свято, присвячене Великій французькій революції, а саме дню взяття фортеці Бастилії.
День незалежності США
4 липня вважається днем народження Сполучених Штатів як вільної і незалежної країни.
Закрыть
Outlook facebook page